27.02.2012

Mimim var

Nil cancağızım beni mimlemiş , bende görevi hemen yerine getirir, benden sonra pası Arca'mın anası Yeliz, Kanadadan yarışmaya katılan Özlem ve Alışveriş Danışmanımıza atar , kaçarım:))

En sevdiğin nelerdir , nelerden hoşlanırsın ?
Sevdiğim arkadaşlarımla beraber bir araya gelmekten , yemeli içmeli muhabbetlerden , canlı müzik ve fasıl muhabbetinden, büyük aile toplantısı yapıp yiyip içip şarkılar söyleyerek eğlenmekten, şarabın iyisinden ,annemle baş başa Ankara’da ki evde vişne&şoko içip dertleşmekten ( bildiğin vodka vişne kombinasyonu), annemin püresi ve arnavut ciğerinden, Elayla deniz ya da havuzda kudurmaktan, Elaya kıyafet kendime kozmetik alışverişi yapmaktan , müzik dinlemekten , açık havada pazar kahvaltısı yapmaktan , soğuk günlerde kahvem ve renkli magazin kombinasyonuyla rahatsız edilmeden 2 saat gecirmekten çok hoşlanırım.

Eşimle baş başa seyahatler çok keyiflidir. Beraber tekne turları , çadır maceraları, neler neler. Özellikle yurtdışında uzun yürüyüşler yaparak keşfe çıkmalar falan.

Bunlar benim artık çookkk da özlediğim şeyler aslında . Bir çoğunu Elanın aramıza katılması ile rafa kaldırmış durumdayım .Peh:(

Bilgisayarda ki vaktini nasıl geçirirsin ?
Güne mail boxlarımı kontrol ve temizleyerek başlar, gün içinde sık sık aynı işlemi tekrarlayarak devam ederim. Ebay , tchibo , pabbuc.com , gg vs. sıkca taranır , ihtiyac varsa alırım. Ben sıkca carsı pazara inemediğimden ihtiyaclarımızın %80 i internet alışverişi üzerinden döner . Nurturiaya girer çıkarım. Face book a ara sıra foto yükler , gevezelik ederim. Elaya çizgi filmler , Çocuk şarkıları indiririm. Bloglara bakarım , makyaj, yemek,anne blogları en sevdiklerimdir.
İşle ilgili yapılacaklar varsa tabiî ki önceliklidir. Sınav sorularım , ödevler vs. bilg üzerinden döner. Derslerimde de sıkca kullanırım , DVD player , sunumlar , language listening cd leri vs. dinletmek için bilgisayarım benimle heryere gelir.
Kısacası bilgisayarsız ve internetsiz bir gün düşünemem . Günde 8 -10 saat bilgisayar başında geçirdiğimi söyleyebilirim.

En sevdiğim filmler nelerdir ya da kesinlikle izleyin diyeceğiniz ?
Berbat bir hafızam var , okuduğum kitapları izlediğim filmleri bir süre sonra unuturum. Bu konuda ciddi bir sorunum var ama ilk etapta hemen aklıma gelen Babam ve Oğlum, Game ve Brave Heart oldu.



Şu sıralar almak istediğim 3 şey :
Hımm . Bir düşüneyim . Öncelikli olarak 8 kilomu daha verip bir levis curve i.d jean alacagım , ahdım var. 68 i görmeyi bekliyorum.
Geçen hafta sonu Boynerde Columbia standında gördüğüm mevsimlik yelek , 3in 1 mont ve bir outdoor ayakkabısı hiç fena olmazdı doğrusu. Fiyatları dolasıyla biraz bana uzak görünüyor şimdilik.



Şu sıralar dinlediğim 3 şarkı :
Halil Sezai : İsyannnnnnnnnnn:)
Lana Del Ray : Blue Jeans
Özgür Çevik: Fırtına

25.02.2012

Tam İkea hackerlık bir poroce:)

Ela malum 3 yasını doldurdu , 2 senedir de ikea antilop mama sandalyemizi tepe tepe kullandık. Lakin artık mama sandalyesinden normal sandalyeye geçiş yapmasını istiyordum ve ikea haricinde bu tarz bir ürüne rastlamamıştım . Önce katalogdan baktım , hedefi belirledim .

Sonra gecen hafta ctesi Urladaki bahce mobilyacıları ve marangozlardan 2 tanesine ugradık. 150 - 250 arası fiyatlar aldık. Özel yapım oldugu için hiç mütevazi degillerdi sağolsunlar. Bana sorsan pekte yüzüne bakacagım sevimlilikte degillerdi halbuki.

P.tesi Eloşun göz kontrolü için İzmire indik (miyop olduğunu sanıyorduk değilmiş sevindik) , oradan direksiyonu İkeaya kırdık. Katalogdaki İngolf denen bir sandalye idi , kağıt üzerinden güzel görünüyordu ama mağazada oturma kısmının antiloptan pek farkı olmadığını gördüm , 5 yaş totolu kızıma uymayacağını anlayıp , başka alternatiflere bakarken "tataaaaa!!", tam da işimize yarayacak şu sandalyeyi görüverdik :



Modeli Stig olarak geciyor ve fiyatıysa 29 liracık. Yuppieee . Oturma yüksekliği 63 cm . olup yemek masamız için fazla uzun olduğu ve aslında 52-53 cm. oturak yüksekliğinde bir ürün aradığımız için bunu alıp bir atolyede bacaklarını 10 cm. kestirdik . Tamda istediğimiz yükseklikte bir sandalye oldu . Resimdeki orjinali olup bizimkinin ayakları alttaki metal barın hemen 2 cm .altından kesilmiş olmalı.

Bu tür bir arayışta olup , ekonomik bir alternatif arayan ailelere şiddetle öneririm. Kocamı da bu üstün fikrinden dolayı kutlar , yanaklarından öperim. Muckkk...

23.02.2012

araya bir post

Yok anam yok , yine yazasım yok bu ara .

Kafayı yemek üzereyim cünkü , Eloşu yine hasta ettim . Evet evet bu sefer ben yaptım , salakanne.com. Gecen cuma aksamı , gecenin 4 ünde bizim bıdık yatagımın kenarına çıkıp geliverdi , anne üşüyorum ben diye . E akıllı ben , çocugun odasında radyatörü yakma, hemde her zaman giydirdiğim polar ayaklı tulumu giydirme aynı gece ( kirliydi sanırım ). Sonra ertesi gün çocuk fık fık burun ve hafif atesle gribe hoşgeldin desin. 2-3 gün hafif ilac takviyesi , portakala suları ile geciştirmeye calıstıysakta salı sabahı kendimizi dr.un kollarına attık. Yine bogaz enfeksiyonu , yine antibiyotik. Bu kıs kacıncı posta inanın hatırlamıyorum , 2 gün okula ara verdik , bugün yolladım ama ögretmeni aradı , balgam kaynaklı öksürük krizi varmıs , erken alacagızki sabah iyiceydi , dersim oldugu için yollamak durumunda kaldım ama yarın evde dinlendirecegim , Gülay bizde nasılolsa .

Böyle yani , keyfim yok pek Eloş konusunda.

Okulda da yeni dönem basladı, baska bir bölüme kadrom gecirildiği için yarın ofis tasımam söz konusu , kutular toparlandı. Offf off birde onları yerleştirmesi var . Tam zamanıydı :((

Gel artık be bahar , bak cemre falan da düşmüş madem , sanırım hiçbir kış baharı bu denli özlememiştim . Şu burnumuz antibıdıdı mokundan kurtulsun , çocuğum açık havasına , bahçe oyunlarına kavuşsun artık

14.02.2012

İzin mi?

Az önce aramızda geçen konuşma:

E: Anne bana ijin veyiymisin ?
H: ( Dumur vaziyette) Ne izniymiş o?
E: Aykadaşımın evine gitcem .
H: Kimin evine gidecekmişsin bakayım ?
E: Aykadaşım meysanın evine gitcem . Tamam .

Meysa dediğide okuldan arkadaşı Rumeysa.
Bu çocugun 3 yasında olduguna inanmakta bazen güçlük çekiyorum.

11.02.2012

Gamze anne için

Gamzenin ( lösemiye yakalanmış ve ilik donörüne ihtiyacı olacak çok genç bir anne) o blog yazısını yayınlandıgı gün görmüş ve oturdugum yere cakılmıstım . Gözyaslarımada hakim olamamıstım üstelik , ki çok zor aglarım.
http://atakan310309.wordpress.com/2012/02/03/seyahate-giden-anne-gibiyim/

Muhtemelen konuyu duymayanda kalmamıstır ya , günlerdir nurturia annelerinin ön ayak olmasıyla facebook sayfaları acıldı , tweetera yüklenildi derken Gamze anneye umut ışığı olabilmek için canla başla çalışılmaya başlandı.

Lakin her kafadan bir ses çıkıyor olması , ortalıgı karsıtırıyor aynı zamanda . Bilgi kirliliğini önlemek ve,

Gamze için güncel bilgileri takip etmek adına:

http://gamzeakbas.blogspot.com

http://www.facebook.com/groups/317716361612182

tıklayabilirsiniz.

Benimde takip edebildiğim kadarıyla Gamze birkac gün içinde kemoterapiye baslıyor ve ilk etapta trombosit ihtiyacı için ARH+ kan gruplu kişilerin kanına ihtiyac duyulabilir. Eger bu konuda yardımcı olabilecekseniz , gerektiği taktirde ailenin sizle baglantıya gecebilmesi için

gamzeakbasicin@gmail.com

adresine isim ve telefon numaranızı atmanız gerekiyor . Trombosit uzun süre dayanan birsey olmadıgından gerektiği zaman saglanması daha uygunmuş gibi görünüyor .İlk etapta özellikle de yakın cevrede yasayıp yardımcı olmak isteyenlerin yapması gereken bu. Yani izmir ve çevresinde yaşayanlar için. Sonrası için ise facebook sayfası sürekli güncel oldugu için takip edilebilir.

İlik donörü olmak için ise kan grubunuz farketmiyor . Bu önemli bir bilgi .

Ankara’dan ilik donörü olmak isteyenler: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, İbni Sina Hastanesi, Akrabalık Dışı Kemik İliği ve Kordon Kanı Bankası Tel: (312) 508 24 44 .

İstanbul’dan ilik donörü isteyenler: Çapa Tıp Fakültesi İlik ve Doku Nakli Merkezi

İzmir’den ilik donörü olmak isteyenler: Ege Üniversitesi Kan Merkezi irtibat no: 390 40 29 Randevu alarak gidiliyor.

Ayrıca bu aksam TV8 de Okan Bayülgenin programında bu konu yine işlenecek .

3.02.2012

Bu sabah



Sabah 2. bir dr kontrolü için dr.a gideceginden erkenden kaldırmaya calıstım , 6 da bizim yanımıza sıvışmıştı zaten. Üstünü giydirdim ama mızmız mode tabi.2 dakika içinde uyuya kalmıs.

Antibiyotik pek işe yaramamıs , daha geniş spektrumlu ama tadı acı olan birsey yazacagım dedi , yazdı.Ayrıca sü tüketimimizle ilgili uyarıldık ve günde en fazla yarım litreye düşürmemiz istendi. Biz rahat 1 litreyi buluyorduk. Zor olacak , suda içmiyor çünkü. Şimdi evde babayla hasta hasta oturuyorlar, ama durmuyormus. Birazdan baba beni alacak , kuzuya kavusacagım. Bu ara okulda kıs tatili nedeniyle derslerimiz yok allahtan, küçük kacamaklar yapabiliyoruz.

Bu hafta sonu bize evde toplu dinlenme seansı görünüyor . Hepimiz antibiyotiklendik , birbirimize gecirdik malesef hastalıgı.

Hepinize saglıklı haftasonları..

1.02.2012

Kaçtım:))

Ohh beee , sonunda Gülayım vatana dönüş yaptı :))Ankara yolları acıldı , bugün evimize geldi , bende bir bayram havası. Bugün bölüm toplantım oldugu için işe kaçabildim( raporluyum halbuki bugün de) , akşam eve döndüğümde evim yine mis gibi temiz, sagda solda atılı ütülerim yapılmıs olacak. Düzene alışmışız , evin derlenip toplanması bana bakınca ne kadar zorlandıgımı anlamıs oldum. Alışmışız valla kıçımızı birilerinin toplamasına .

Eloş daha iyice sanki. Akşam nurtiden aldıgım öneriler ışığında 5-6 keciboynuzunu kırıp yarım lt.suda demledim , pekmezle tatlandırıp verdim kuzuya. Gece nispeten daha az öksürükle gecti. Sabah tekrar verdim . Bu arada googlelayınca keçi boynuzu ve harnup pekmezinin ne kadar faydalı bir meyve oldugunu da öğrenmiş oldum. Sanırım evden pek eksik etmeyecegim bundan sonra . Balgam söktürücü gögsü yumusatıcı , bronş açıcı etkileri varmış. Doğal yollardan tedavi yöntemleri hoşuma gidiyor. Sık ilac kullanımı gercekten canımı sıkıyor. Neyseki Gülay yarın da bizde. Okula yollamayacagım kızı . Cumaya allah kerim artık .

Bu arada biz arabamızı yeniledik Ispartada. Elanın boyu uzayıp yeni araba koltugumuza gectiğimizden beri , kuzunun ayakları hep koltugun arkasına dayanıyordu. Bizim emektar Fabia çok kahrımızı cekti , araba kullanmayı ögrendim, çokta severek kullandık ama bir süredir içine sığışamıyorduk baskül ailesi olarak. Hele Kayacan ve babası önde oturunca, 1.90 lık bacaklar yüzünden arkaya dogru genişletilen koltuklar sebebi konserve tadında bir yolculuk yaptık geçen hafta. Ispartada tesadüfen Skoda bayiinde 2. el temiz bir Roomster bulunca , takasda kabul olunca biranda karar verdik ve alıverdik. Arabanın yasıda 3 yas gencleşti, bizde yayıla yayıla geldik dönüş yolunda. Kazasız belasız günlere inşallah.

Ben daha siftah yapmadım , umarım fazla zorlanmam . Diğerine 2 senede zor alışmıştım.

Ela'da arabanın ona alındığını düşündüğünden her yerde söylüyor , kendiside kullanacakmış arabayı:)) 15-16 yaşa gelince kaçırmaya başlar mı arabayı der
siniz?