11.02.2012

Gamze anne için

Gamzenin ( lösemiye yakalanmış ve ilik donörüne ihtiyacı olacak çok genç bir anne) o blog yazısını yayınlandıgı gün görmüş ve oturdugum yere cakılmıstım . Gözyaslarımada hakim olamamıstım üstelik , ki çok zor aglarım.
http://atakan310309.wordpress.com/2012/02/03/seyahate-giden-anne-gibiyim/

Muhtemelen konuyu duymayanda kalmamıstır ya , günlerdir nurturia annelerinin ön ayak olmasıyla facebook sayfaları acıldı , tweetera yüklenildi derken Gamze anneye umut ışığı olabilmek için canla başla çalışılmaya başlandı.

Lakin her kafadan bir ses çıkıyor olması , ortalıgı karsıtırıyor aynı zamanda . Bilgi kirliliğini önlemek ve,

Gamze için güncel bilgileri takip etmek adına:

http://gamzeakbas.blogspot.com

http://www.facebook.com/groups/317716361612182

tıklayabilirsiniz.

Benimde takip edebildiğim kadarıyla Gamze birkac gün içinde kemoterapiye baslıyor ve ilk etapta trombosit ihtiyacı için ARH+ kan gruplu kişilerin kanına ihtiyac duyulabilir. Eger bu konuda yardımcı olabilecekseniz , gerektiği taktirde ailenin sizle baglantıya gecebilmesi için

gamzeakbasicin@gmail.com

adresine isim ve telefon numaranızı atmanız gerekiyor . Trombosit uzun süre dayanan birsey olmadıgından gerektiği zaman saglanması daha uygunmuş gibi görünüyor .İlk etapta özellikle de yakın cevrede yasayıp yardımcı olmak isteyenlerin yapması gereken bu. Yani izmir ve çevresinde yaşayanlar için. Sonrası için ise facebook sayfası sürekli güncel oldugu için takip edilebilir.

İlik donörü olmak için ise kan grubunuz farketmiyor . Bu önemli bir bilgi .

Ankara’dan ilik donörü olmak isteyenler: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, İbni Sina Hastanesi, Akrabalık Dışı Kemik İliği ve Kordon Kanı Bankası Tel: (312) 508 24 44 .

İstanbul’dan ilik donörü isteyenler: Çapa Tıp Fakültesi İlik ve Doku Nakli Merkezi

İzmir’den ilik donörü olmak isteyenler: Ege Üniversitesi Kan Merkezi irtibat no: 390 40 29 Randevu alarak gidiliyor.

Ayrıca bu aksam TV8 de Okan Bayülgenin programında bu konu yine işlenecek .

1 yorum:

bahar dedi ki...

harika paylaşım