24.10.2010

wish list

Hazır kitap postlarımız tazeyken cuma günü inkılapta incelediğim 2 kitaptan bahsedeceğim . Biliyorum ki Elayla aydaş arkadaşlarımız yavaş yavaş kütüphanelerini oluşturuyorlar bu ara. Kalın ciltli , içinde 10'larca masal barındıran ve yatarken okuyabileceğimiz başucu kitapları arayışındaydım . Çünkü henüz kütüphanemizde bu tür kitaplarımız yok . 1-2 tane bulunmalı sanırım.



Çiçek yayınevinden bir kitap. Daha önce bu yayınevini duymamıştım , lakin aynı yayınevinin 1-2 kitabına daha rastladım . Hepsi hoşuma gitti. Bu kitap ise çok canlı çizimleri ve bol bol hayvan hikayeleri barındırıyor bünyesinde. ( fabl mı deniyordu ) Sevimli mi sevimli . Fiyatı 40-50 civarı birseydi İnkılapta, sert kapaktı. İnternette yumusak kapak versiyonları daha ucuza bulunabilir.




Buda bildiğimiz disney masalları , yine disney karakterleriyle var . Hikayeler 3-4 sayfada anlatılmıs cünkü 50 kadar disney masalı var içinde. Pamuk prenssin çizimlerinde yedi cüceler yoktu misal .Büyük kayıp :))Belki ben küçüklüğümde bu masallarla büyüdüğüm için sempatik geliyor, bilemiyorum. Birde Aysegül serilerim vardı , 33 sene , breh breh. Tom Sawyer hatırlıyorum bide .Hmm . Neyse , Masallar biraz kısaltılarak yazışdıgı için hikayeleri hatırlayıp uzun uzadıya anlatmak serbest. Yine sert kapak versiyonu 35 liraydı .

Bense bunları Ela için birkaç ay sonrasına almayı planlıyorum doğrusu. Ptesi gelmesini umdugum 6 tane kitabım var çünkü. Bir süre idare ederiz onlarla ..

Kitaplar servet , gerçekten öyle. İnsan fazla düşünmeden gönlünce almak istiyor ama ince elemek zorunda kalıyorsun gerçekten bu maaşlar ve alım gücüyle . Birde yırtılma ihtimali , ah işte o daha beter. Ama kumaş kitap vaktimiz de çoktan geçti be blog .

İyi pazarlar herkese.

2 yorum:

yeliz dedi ki...

hayatcım bizde Tony wolf un evvel zaman içinde diye bir kitap var, hep bilinen masallar ama ç,izimler güzel, kalın sayfalı arca pek minikkenden beri sayfalarını çevirir, zaten biraz parçalandı. tavsiye ederim.

bir de 365 güne masallar diye bir kitap var, çizimlerini Feridun oral yapmış ama bunu saklıyoruz, bence 4 yaşından sonrası için. ben arada okuyorum çok güzel masallar var 365 tane!!

ikisi de hediye geldiği için fiyat bilmiyorum ama ikisini de tavsiye ederim.

sevgiler

kuzunun annesi dedi ki...

ok onlarada göz atarım yelizcim , teşekkürler