6.10.2010

meraba dünya



Yok bilmem bana birseyler oldu , elim kolum tutuldu yazamıyorum. Hani hamilelikle sayarsak 2.5 yıldır bil fiil haftada bilmem kacgün yazan insan. Normale dönermiyim ki.

Aslında her zamanki rutinlere geri döndük. Okul basladı , yeni ögrencilerin heyecanı hafiften hazırlıklar derken gün dolu dolu geciyor. Bu hafta birde extradan bir japon ögrenci kızımız var.2-3 günlüğüne gelmişti güya . baktı evde hizmet iyi, babamız da yok, yoklugunu aratmıyor sagolsun. Ela ise aba aba diye kızın peşinde sürekli. Elanın Luli Tv sini segrede segrede kızda yakında Türkceyi sökecek mazallah. Sabah kahvaltıda "elaaaa mamaaa" diyordu misal:)) Ctesi Vana yolluyoruz kendisini. Dogu-batı sentezi yapacakmış arkadaş islamik açıdan , tez konusuyla ilintiliymiş. Neyse vs vs işte.

Elanın köpek dişleri zorlyor. Birkac gecedir uykular düzensiz , mızırtıyla uyanıyor. Bol sulu kaka , haff pişikler , atlatmaya çalışıyoruz. Diş çıkarma dönemimiz hep böyle sıkıntılı , degişen birsey yok. Bir bitseydi bir kurtulsaydık artık.

Bez konusunda aşama kaydedemiyorum. Kitaplarda aldım, gecen sabah tesadüfi lazımlıga kaka bile yaptı ama iyi kontrol edip zamanlamayı tutturmak gerekiyor. O saat hem işe için hazırlanma , kahvaltı hazırlama , Elayı yedirme ve arada kendinde birseyler atıstırma telasesinde oldugumdan tutturamıyorum zamanlamayı. Halbuki birkac kez olsa belki yavastan alıacak. İşin kötüsü havalar serinlemeye basladıgı için bakıcıda pek Wc egitimine baslama heveside görmedim . Erkenmiş. E gecen sene öyle demiyodunya.. yazın alıştırırım falan diyordun, nooollldu . Yaza gelmeden fıyınca diğerine kaldı , diğeri ugrasmayınca babanne zaten oruc falan derken bu sekilde geldik şimdilere. Erkenmişmiş. Çüşşş yani çocuk neredeyse 2 yaşına geldi arkadaş , ne erkeni, atı alan Üsküdarı geçti. WC egitimi illa popo cıplak donuyla mı verilir ? Öff ya... canımı sıktı bugünkü konuşma.

Eloş çok tatlı , hergün farkındalıgı artmakta. Sohbet bile edebiliyorum artık. soru soruyorum , bazen anlıyor tek kelimeyle olsa bile cevap veriyor. Elimden tutp istediği yere beni götürüp , kapıyı , Tv yi acmamı, birseyin üzerinden bir seyi almamı istiyor. Hareketlerle acık ve net. bazen kelimelerlee elbet. Baba yokken yatakta sohbet ede ede uyuyoruz. Biraz sütünden cekiyor , sonra bana yanıt veriyor . misal
ben: Bugün Egelere mi gittin kızım ?
Ela: Ege
ben: Parka gittin mi , kaydıraktan kaydınmı ?
Ela: kayyyy ( büyük coskuyla)
ben: Arkadaslarınla oynadın mı?
Ela: oynn
ben: kedileri köpekleri gördün mü ?
Ela: miyaaa

Demin uyuturken Hayat kim kızım ?
anne
Gültekin kim kızım ?
baba

Buna şaşırdım , isimlerimizin farkında oldugunu farkına varamamışım :) Çok hoşuma gitti. Gururlandım ( noluyosa :) ) yeni bir kelime duymak ço mutlu ediyor, çocuklar gibi şenleniyorum vesselam . Çocuk büyütmek bol fedakarlık , çok zor ama böyle geri dönüşümleri varya insanı çok mutlu ediyor.

Helede durup dururken yüzüme bakıp gülümseyip , sonrada annnoommm diyerek bir sarılışı, şap şap öpüşü varki , anlatamam o mutluluğun tarifini. İşte sırf o anı yaşamak için bile anne olmaya değer bence.

Kuzucum, seni çoookkk seviyorum .

3 yorum:

yeliz dedi ki...

evet çokça yazmalısın özlemişiz:)
wc olayında ilk aşamayı geçmişiniz bence lazımlığa tepki yok sonuçta, sabırla arkası gelecektir. Sabır söz konusu olunca ben de ipe un seriyorum, hatta çiş olayı hafiften rafa kalktı ama bu şekilde giderse kaka hallolabilir hayatcım.
sohbetler çok güzel gerçekten, çocuk oldular yaaa ne güzel.
senin japon bize gelseydi rakı balık şeetseydik, olmadı bira patates tam islamic sentez olurdu:)))

Berna dedi ki...

Uzun Zamandir yogunluktan pek ziyaret edemedim Blogu. Masallah Elos buyudukce buyumus:)

Unknown dedi ki...

süpersin Eloş:) çay kahve ikram ediyor misafirperver kuzu:)