18.10.2010

tavsiye lütfen

 

 

 

 
Posted by Picasa


Çıkarmakta oldugu köpek dişleri yüzünden günlerdir eziyet çeken ve bizede çektiren Elosh hanım , yemeden içmedende kesilince ( hayret verici bir durum kanımızca ) , ctesi tüm gün hiç uyumayınca , anne ne aktivite yapsamda uzunca oyalasam diye kıvranınca pekmezli muffin tarifi deneyelim dedik . Ben muffin yapmayıda yemeyide severim ama pekmezlisini hiç yememiştim . Daha öncede Hülyanın pekmezli kurabiyesini bir heves denemiş ama sevdirememiştim hatuna . Nitekim aynı şey oldu . Şimdi ben bu kıza gitsem o içinde bol katkılı minik keklerden alsam biliyorum hapur hupur yutacak , ama bunlarla sonumuz , salonun ortassında eliyle ufalanıp , kırıntıya bogulmus bir halı manzarası şeklinde oldu .

Lakin sanırım Eloş hamur karıstırmaktan , özelliklede parmaklayıp yalamaktan pek bir hoşnut kaldı . Sonrada elleri bir güzel bodysine ve saclarına sıvazlayıp , olayı taçlandırdı. Mutfaktan sonra birde üstüne banyo faslı derken 40-45 dakika oyalanmış olduk . Al sana en hasından aktivite Hayat hanım :))

Yok gercekten aslında ciddi anlamda tavsiyelere ihtiyacım var . Aksamlarıda yatıncaya dek nasıl oyalayayım bilmiyorum . Havalar sogudu , park bahce ( kurtarıcı) aktivitesi sonlandı. Enerji atılamıyor , yorulmuyor , diş sorunuda olunca uyumuyorda.Tv actırıyor, Luli Tv segrediyor ama onuda segretmiyor aslında , ondan da sıkılıyor. eh buna üzüldüm demiyorum tabi. Resimdi hamurdu 5 er dakika . Zaten o hamurda ne menem birseyse , bir kullanımda vıcık vıcık oldu . Güya sünger bobmusta , lisanslıymısta , iyisiymiş . Acaba play dough mu alsam , anlamadım.Yoksa kasıp kendim mi yapsam evde ? Boy olayı evet resim olayını geliştirip eglenceli hale getirmeli belki. Yaa sinir oluyorum bazen y.dışında yaşasam yüzbin çeşir şey bulurdum eminim onun yaş grubuna uygun . burada ne alacagımı bile bilemiyorum .Offf..

Gecen gün mutfak takımı aldık , kipada indirimdeydi , kocaman fırını falan olan büyük setlerden . Plastik tabi. Hadi diyorum oynayalım , arkadas alıp , onlarıda hallac pamugu gibi saga sola atıyor. üstüne cıkıp oturuyor , izin versem kıracak . Çok fena ..

Hadi bana tavsiye verin biraz.

9 yorum:

Calimero Mutfakta dedi ki...

masallah Hayat, bu kuzu bebek artik bir genc kiz olmus da annesine yardima baslamis.. Sen aktiviteyi filan bosver, ev isi yaptir ona :) yemek, bulasik, temizlik :)

yeliz dedi ki...

müzik açıp dans etmek tepinmekhem çok eğlenceli hem uzun sürüyor hem de enerjisi tükenip sızıyor:)

ahşap puzzle seviyor mu? o da oyalayabilir.
ben de artık resim heykel işlerine sokayım arcayı diyorum çocuğun yeteneğini engelliyorum galiba:PPP

kuzunun annesi dedi ki...

Yaa evet , annesine olay sonrası bol temzilik aktivitesi çıkarıyor .

Yelizim evde 2 adet ahsap puzzle var ve hepsini tak-tak ögrendi 2 günde . Onunda oyalaması 5 dak. maximum

ilknur malcı dedi ki...

aynı durumdayız tek fark oyun bize özellikle yemek yerken lazım oluyor.anne tıkanıyor, oyuncaklar yetmiyor baska baska aktiviteler lazım benim içinde

Adsız dedi ki...

Bizde de muzikli ve tepinmeli oyunlar revacta. Muzik acip elimize shaker, mendil, vs. alip dans ediyoruz, ordan oraya kosuyoruz. Saklambac ve yakalamacayi da seviyor. Simdi son favorisi bize talim yaptirmak :P Onun hareketlerini taklit ettigimiz zaman kahkahalarla guluyor, cok seviniyor. Ama bazen zorlayici oluyor, mesela dusuyor ben dusmeyince ille "anne de dussun" diye tutturuyor :) Bir de kitap okumayi seviyor ancak kitaplar interaktif okunacak, herseyi gosterecek, o da anlatacak, bir turlu kitaplarda yazan cumleleri okuyamiyoruz, neyse ilerde o gunler de gelir herhalde, simdi boylesi eglenceli :)
Kuzuya opucukler, size iyi oyunlar,
Evren

YesiM dedi ki...

Gercekten havalar soguyunca cocuklari oyalamak artik zorlasmaya basladi. Bizim Ela'nin su siralar en sevdikleri oyun hamuru (ben ilk basta kendim yapmistim ama bekleyince biraz kotu oldu icindeki yagi cikti vs, simdi play doh aldik onlar guzel), keceli kalemlerle resim yapmak (keceli kalemleri cok sevdi renkleri kolayca cikiyor ya kagida ondan heralde, crayolanin yikaninca hemen cikabilenleri var), banyoda sularla oynamak (bu kisim kis icin pek ideal degil ama sicak suyu aciyoruz), evde kovalamaca ve saklambac oynamak, ahsap bloklarla kule vs yapmak...Umarim biraz yardimci olabilmisimdir, yine de gelecek tavsiyelere benim de ihtiyacim var :) Iyi eglenceler size kuzuyla...

larcencielblog dedi ki...

Kelin merhemi olsa...

Çınar da ancak deli danalar gibi koşturmak istiyor. Koltuklara çıkıp azacakmış! Enerjim de bir yere kadar yetiyor.

Yukarıdaki öneriler haricinde, taklit oyunu oynayabilirsiniz. Evcilik, doktorculuk gibi? Ne bileyim, yerine oturmak isterse...

Bir dokun bin ah işit! Biri bana da tavsiye versin!

Berceste dedi ki...

Evren, interaktif kitap demissin ya, var mi bir ornek :) Ben onu bulmakta zorlaniyorum. Yani kitaplarin resimleri sinirli. Oyle ansiklopedimsi, bol resimli, uzerinde konusulacak, soru sorulacak bir kitap, o mucize, hic bitmeyecek kitabin arayisindayim :) Okumasi degil de resmi olan hani :P

Adsız dedi ki...

Berceste, Yeliz kitapları sormuştu, sonra Kisd de sormuş, ben de şimdi bloga yazdım:
http://yavrusu.blogspot.com/2010/10/yavrusunun-kitaplar-2yl-julia-donaldson.html