2.06.2010

Toddler Shopping

Eşimle bu aralar sık sık kullandıgımız bir kelime var Eloş için , “Benim Toddler görünümlü İnfantım” diye . Dogan görünümlü şahinden devşirme:) 2 ys toddler bildiğim kadarıyla , e 8 ay daha infant kategorisindeyiz teknik olarak ama kıyafet konusunda çoktan aldık başımızı gidiyoruz.

Eloş yaşına göre iri oldugundan hala gelen bazı hediyeler heba olmakta , bazende tam tersi 4-5 ysında giyebilecegi seyler gelmekte . O yüzden dolap epeyce bir dolu aslında . Bir kısmını kaldırdım artık , seneye giydirmek üzere bekliyorlar .

Ürün kalıpları markadan markaya cok degişiyor. İnternetten sık alışveriş ettiğim için artık epey bir uzman oldum desemde yanılıyorum bazen . E-bayden Amerikadan yaz için ısmarladıgım Osh-kosh 2 yas sortu elimde patladı misal . Zoraki içine girsede Tunanın basına geldiği gibi kalca kısmı sıkı durmasından olsa gerek denge kaybedip düşüyor , baksa bir kareli sort daha yine 2T olup , kalcadan sıktı , laneth . Bayılmıstım halbuki ve bir üst bedeni yoktu , riske girdik ama yemedi yani. Gap , Osh-Kosh nispeten dar kalıplı .Zarada öyle. Gymboreeyi bilmiyorum . Nedense hiç alışverişim olmamış o markadan . Sadece yazlık alttan baglanabilen bir sapka almıstım , gönderi dahil 8 dolardı misal, burada benzer birsey 20-25 tl den asagı degil . ( Akıllı alışveriş: )

Bu ara Gültekinin 1 ay arayla Uk sahalarında bulunması benim için şans oldu . İngilterede bebek sektörü büyük sektör ve burada bilinen markalar yarı yarıya , bazen üçte bir fiyatına olabiliyor. Nexti seviyorum mesela .Kalıpları geniş . 1.5 yas tshitünü giydirebiliyorum mesela Elaya , yada 18-24 yas kalıbıda uyuyor şu sıra . Alacatı pazarında kesfettiğimiz nextçi-zaracı amca topluca hallediyoruz zaman zaman gittiğimizde alışverişimizi . Ama her zaman her isteiğini bulmak mümkün degil , ne cıkarsa bahtına tabi. Marks and Spencera sardım mesela bu ara. 2-3 yas askılı cıtcıtlı body bir tek bu markada bulabildim . Ama renkli yoktu . Bir cok marka 2 yas üstü body calısmıyor galiba. Hele ip-askılı body epey bir arstırdım ama yok.Bilen varsa söylesin .

M&S tekilerde multipack ve sırf beyaz. Bir tanesine iron-transfer pembe bir kurukafa bastım , güzel oldu. Napalım , bazende kendi modanı kendin yarat di mi ama ? Bu arada 7 li pakt body fiyatı 6 pound yani yaklasık 15 lira olup beni benden aldı. Burada bakmadım ama sanmamki 40-50 tl den asagı olsun . Sanki maslarımız cok yüksek gibi birde kac katı para veriyoruz bunlara buralarda , çok gıcık oluyorum , gercekten . Üstlik hepsi burada üretiliyor . Neyse , M&S den 2 li takımlar , multi pack askılı tshirtler , penye sortlar falan derken baya bir doldurmus bizim kocacık çantaları , bende bir kac penye tayt almıstım , bazı tuniklerle kombine ediyorum , güzel oluyor . Kız için secim sansı sonsuz , gercekten sanslıyız. Bende pek pembeci bir anne olmadıgımdan zaman zaman erkek tshirt ve shortlarınada sarkıyorum. Mavilerimiz , yeşillerimizde bolcana var. Kırmızı , pembe , her şey var yani.

Yine eş-dost vasıtasıyla H&M , HE-MA gibi yabancı markaların ürünleride geliyor bazen hediye. Bunlarda da modeller cici , penyeler kaliteli ve kalıplar istediğim ölcüde genelde , bize uygun . Bazen ihrac fazlası olarak yine pazarlara düşebiliyor , bulursam kacırmıyorum . Ama cokta rastladıgım söylenemez .

Birde unuttugum LC waikiki var , kızlar için gercekten cok cici seyler bulunuyor, B&G de 70 lira olan bir sortun benzerini 18 liraya mı ne aldım mesela . Büyük fark , üstelik ayaarlanabilir bel kısmı sayesinde biraz büyükce alıp 2 sezon giydirmekte olası .

Mothercare de olabilir ama bize uzak , indirimlerini takip edemiyorum pek . Aslında kalıp olarak sevdiğim bir marka . Sezonda ise pahalı buluyorum.

Anlayacagınız 2 numaralı markamı , pazar mı sorusuna her ikiside diyebilirim . Markalı cocuk ürünlerine sezon fiyatı ödemekten yana degilim . Ama kaliteden yanayım tabi:)

1. nasıl giydiriyorsunuz sorusu ise rahatlığına öncelik vererek olabilir sanırım .

3. Ütü Olayı : Evet Elanın giydiği hersey yıkandıktan sonra ütülenir , cünkü buranın suyu çok sert , kireçli . Başka türlüsünü düşünemiyorum zaten .

4. Terlik mi-sandalet mi ? Sandalet . Hem Gültekin Uk den getirmişti( erkek sandaleti getirmiş:))) , hem hsonu Deichmandan uygun fiyata adidas bulduk , kum içinde iyi . Terlik ayagında tutmayacagı için annenin crocs sevdası seneye kaldı :) Kum için neoprene tarz deniz ayakkabısıda almıs babacık . Onlarda tamam yani.

5. Sapka sorunu : Bagcıklı sapka ile cözüldü sayılır , ama bazen basından atıyor.

6.Malum deniz mevsimi açıldı. Mayo kullanıyor musunuz? Öneriler?

Ben güneşi severim ama eşim hiç sevmiyor , o yüzden 5 ten önce denize girmek lüksümü kaybetmiş durumdayım aslında . Ela için de dikkat eder olduk . Gecen yaz little swimmers kullanmıstık . Bu yaz için hem mayosu , hemde UV korumalı mayo kumasından tshirtü olan bir setde edindik . Özellikle kova kürek olayına girecegini düşündüğümden o tarz bir seti daha cok kullanacagımı düşünüyorum. Islanma sorununa ise sanırım yanımıza birkac yedek tshirt destegi yaparak her halükarda vücudunu direk gün ışığına maruz bırakmamaya dikkat ederek çözüm bulacak gibiyiz.

Zamanın birinde Uk de au-pairlik yaparken evin annesi bir tshirt küçüldüğünde veya bir sekilde kullanılamaz duruma geldiğinde atar ve yerine ancak ve ancak 1 tane alırdı . Ucuz gördüm diye bir ikincisi veya 3.sü asla olmazdı. Böylece dolaplar her daim düzenli , kıyafetler belli sayıda olurdu. Ailenin durumu cok iyiydi ama yinede almazlardı öyle cok fazla kıyafet falan . Düşündükce en iyisi diyorum ama uygulamaya gelince cuvallıyorum galiba. Akıllı alışveriş yapmaya çalışsamda bazen kantarın topuzunu kaçırıyorum sanırsam , ama yinede çok çok müsrif sayılmam bu konuda .

5 kişiye pas atmam gerek ama birkac gündür blog aleminde olmadıgımdan kimler mimlendi haberdar degilim . Begenen alsın , kendince cevaplasın bu mimi

9 yorum:

yeliz dedi ki...

sağolasın hocam, çok güzel yazmışsın. bi ara yeni cicilerle defile fotosu bekleriz.
sevgiler

ilknur malcı dedi ki...

güzel bir post olmus harbiden.ben internetten kıyafet almaya pek cesaret edemiyorum

bol resimli postlar dileğiyle

YesiM dedi ki...

Askili badi icin C&A tavsiye ederim, cok guzel renklerde vardi. Gecen gun tam alip kasada bekliyordum ki benim Ela'nin sabri tastigi icin hemen cikmamiz gerekti magazadan, ama alicam aklimda :) Ip askili da Hema'da gormustum, belki pazarlarda falan denk gelir yine ya da bilmiyorum hema internetten satis yapiyor mu?
Sevgiler,

kuzunun annesi dedi ki...

Ah Yesimcim TR de HEMA yok , gecen sene bizim ip askılılar da hemadandı, Amsterdamda yasayan bir arkadasımız getirmişti. Bu sene kaldık valla:))H&M düşüyor bazen pazara .
Gülersin , İzmirde C&A de yok .Yaaa , kıyafet konusunda kısır biraz İzmir. Galiba birazda o yüzden sardım internete ben .

Emine dedi ki...

C&a da bende gördüm askılı bodyler.Hemde çok hoş güzel renklerde ama beden yoktu:(

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

bi buna bak bakalım http://www.cup.com.tr/erkek-cocuk-mayo-F-520008-Bebek-Gunes-Mayo.html

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

bir de blog aleminin hem en şık hem en ucuza giyinen bebeği, todlırı, infantı neyse ondan ilan ediyorum elo'yu. pıravo hayat sana.

gunebakan dedi ki...

hayatçım ip askılı body annem geçenlerde kemeraltından almış necoya. ama nasıl güzel penyesi anlatamam. mina bebeden aldım dedi yanlış hatırlamıyosam. gidip birkaç tane daha almayı düşünüyorum ben. bilgin olsun canım.

kuzunun annesi dedi ki...

Aa çok iyi , insallah vardır büyük bedeni . Body de 2 yas anca paklıyor artık