28.06.2010

Kacamak

Hafta sonu için 1 gecelik kacamak , Focaya gidelim gitmeyelim derken , ctesi sabahı hafif bulutlu olmasına ragmen acacagına ümitle , yola düştük erkenden. Çiğlide senelerdir bitmeyen yol caısmalarından asarak ve o yola düşüldüğünde istisnasız ugranıp saat sabahın körüde olsa bir cayla beraber Sakıpağada o müthiş sakızlı kazandibi hüpletilerek 10.30 civarı konaklayacagımız tesise yani Polen tatil Köyüne vardık. İsminin T.köyü olduguna bakmayın , alakası yok . Ama kendine özel muhtesem bir kumsalı , çim üstünde kocaman semsiye ve minderleri , mavi bayraklı ılık suyu ile gönlümüzü fethetti diyebilirim . Odalar ise dekorasyonu ve yataklarıyla oldukca eski , uyduruk pansiyon odası görünümünde. fiyatlar ise oldukca uygun . Sadece 1 gece kaldıgımız için ve yatmak için odaya girdiğimizden pek sallamadım acıkcası . hatta yine gidebilirim .



Bu 2 günlük kacamagın tadını en cok cıkaran Eloş hanımla babası oldu aslında. Baba snorkel yaptı bol bol , Ela ise sahildeyken sudan hiç cıkmadı , ne zaman semsiye altına almaya calıssam bir yolunu bulup kosarak denize kactı yine. Ben hiç bu kadar suya düşkün çocuk görmedim . ( Yok gercekten görmedim ) . Ela bu sene denizde hareketten yana oldugundan bebek simdini pek sevemedi sanki. Üstünde oturdugunda cok güvenli evet , ama simitteyken el-kol cırpamadıgından pek eglenmedi . Bende can yelegi almıstım gecen hafta. Oda sürekli yana yatmaya baslayınca cocuk daha da panik oldu ( Önermiyorum asla ) Bu kez ögle yemegi için yeni focaya indiğimizde birde kolluk mu denesek olduk , renk renk satıyorlardı küçük dükkanlarda. Onun yasına ve ebadına uygun bir cift edinip döndük Tatil köyümüze !!( ? ) :))) Ben pek prim vermezken o kollukları pek sevdi , ilk etapta biraz denge kurmakta zorlandı ama bizim yön vermemizle rahat etti . 2. gün kendi basına desteksiz suyun yüzeyinde durabiliyordu. Çok çok şaşırdım gerçekten . Böylece bebek simidini tedavülden kaldırmış olduk. Hurrey....

Aksam yine kaldıgımız yerin muhtesem manzarası ve bence vasat mezeleri ( Gültek balık yedi - iyiymiş ) ama süper bir sunset eşliğinde , Elada boyaları ile meşgul olurken güzelce yemeğimizi yedik . ama hepimiz yorgun oldugumuzdan erken devrildik , ve mışıl mışıl uyuduk. Ertesi sabah hava oldukca kapalı oldugundan benim bebegi babaya emanet edip güneşlenme hayallerim suya düştü. Neredeyse yagmurda girecektik suya. neyse , sabahta 1 saat kadar suda eglenip , toparlandık ögle vakti ve yavas yavas düştük İzmir yollarına..

7 yorum:

senem dedi ki...

Ahhhh denizin berraklığı, Ela'nın keyfi... muhteşemmm. Sabah sabah ofise gelir gelmez görülecek manzara mıydı! :)

Bu arada afferin Ela'ya, 4-5 yaşında çocuk gibi yüzüyor valla dua :) Öperim kocaman.

kuzunun annesi dedi ki...

Sagol Senemcim , yok mu bu sene Didim ?

yeliz dedi ki...

ah hayat!! kolluk taktığını okuyunca aynı sahneler gözümde canlandı. hatta elada daha fazlası var. bizim duru 8 yaşında ancak bu kadar yüzebiliyor:) MUHTEŞEM!!!
biz arcayı kucakta soktuk, sevdi, ama geçen yılki simidi sevmedi mızıldadı. bakalım ufaktan alışacak. bu arada hala eya eya diyor, ne kadar zaman oldu görmeyeli. ela arca üzerinde derin etkiler bırakmış olmalı:)

kuzunun annesi dedi ki...

Yerim ben O Arcayı ya , o kadar tepesine bindi çocugun o gün , yinede hakikatli çocukmuş bak , unutmak istememiş Elayı. Umarım iyi geçti tatil , bu sene ne yazıkki bana tatil görünmüyor , böyle 1-2 günlük kacamaklarla idare ..

YesiM dedi ki...

Bravo Ela'ya kolluklarla super yuzuyor valla, masallah :))

Seyhan dedi ki...

ben fotoğrafı neden göremiyorum ya :(

Berna dedi ki...

Tatli Elo$ Hanim, pekte eglenmis.

Sirf benim kizlarda Elo$ gibi keyif yapsin, denizin tadini cikarsin diye galiba bizde tasinicaz artik TR ye...