15.05.2009

Lülülülülü...

Yukarda beni bekleyen daglar gibi ütülere inat TV de -fark var eşliğinde-( neydi bu dizinin ismi ? ) ben e-bayde harıl harıl Eloşa bişeyler taraşlamaca .

Babamız 2 gündür İstanbulda ,kendi alanıyla ilgili international bir toplantı için gitti. Hemide Conradda kalıyor hasbam . Bizde evde pineklemece . Birdahaki aya Fillandiyaya , temmuzda bir ihtimal İtalyaya gidiyor , böhü...

İşte arkadaslar, bebiş varsa özgürlük bebege kaptırılıyor diye bosuna demedik hamileyken . Degil y.dışı seyahatlerine eşlikçi olmayı , burnumun dibindeki konsere gidemiyorum desem. 2 gün önce bahar senliklerimiz kapsamında Yeni Türkü buradaydı ve ben lojmanın bahcesinden söyle bir "mamağa sonbahar geldiyi dinledim ", biraz moral bozuldu falan . Sonra üst kata cıktım Eloşu kontrol etmeye, yavrum mışıl mışıl melek gibi , orda aşık oldum çocuğuma tekrar . Gündüz , acaba bebeyi slinge atar takılırmıyımki biraz konser alanında diyordum ama hem cocugum hemde üşür , hemde yüksek sesten mahvolur diye vazgectim sonra . Zaten gece 10 da uyku saati tam . Anlayacagınız yattım aşağa bende , mırıl mırıl uyuduk . Daha neler kacıracagız kimbilir . Ama sevgileri öyle büyük ki herseyi unutuveriyorsun zatıallerini görünce :)

Gitmeden önce babiş bogazım agrıyor diyordu , anlasılan onunki ilerlememiş ama 2 gündür Eloş nezle , bende bogaz akıntısı ve agrısı basgösterdi . Havada inadına öyle sıcak . Gündüz pusetle takılamıyoruz bile cocugu günes carpacak diye valla .Niye hastalandık anlamadım . Bende hep Eloşu süt koruyor diye asırı korumacı anne tipi olarak takılmak istemiyordum. Ama sanki basımıza gelecegini biliyormusum gibi önceden sipariş etmiştim şu Otri bebeyi . Allahtan varmıs , gündüzleri kendi hapsırarak bosaltabiliyor burnunu ama geceleri tıkandıgı zaman hemen alıyorum otri bebeyi , operasyona hemen . Tabi cocuk gecenin bir yarısı , aglıyor avaz avaz . Bense biraz mümük cekince zafer kazanmıs edasıyla seviniyorum tabi . Kocam çatlak bir anne olduğuma kanaat getirmiş durumda . Anneme anlatıyorum , evladım eskiden Otri bebemi vardı , nerden buluyosun bunları diyor :)) Gecen kuzenler geldi anneler gününde , yavruskonun baby banz gözlüğüde pek sükse yaptı tabi saplardan dolayı .( Tugce-thnx darling) Onlarda da aynı ifade , Hayat nerden buluyosun bunları ?

Buluyorum , bazen e-bayden tesadüfen buluyorum , bazen blog arkadaslarım vesile oluyor . Yoksa hiçbir zaman öyle saatlerce bebek magazaları carsı pazar gezemiyorum . Zaten mümkünatı yok Eloşla öyle uzun uzun . Ha neyi nerden alacagını bilip , onu almaya gidersen ne ala , ama öyle uzun uzun magaza alışverişleri , hele window shopping muhabbetleri tarihe karışmış durumda buralarda.Ama meraklıyım tabi , cocuguma gerekli herseyi alabilmeyi istiyorum . Az öncede bebek için finger brush bakıyodum mesela , yada rasbery seklinde emzikler var yine diş kasıma amaclı . Bunlar var mı TR de acep ? Malum ,su sıralar hersey agızda , salyalar artmaya meyilli sanki, hazırlık yapmak lazım . Gecenlerde Emoş Amerikadan jel getirdi bebegime , patlayan dişlerin acısını alan birsey imiş, sevindirik oldum tabe. Dolabımızda hazır , bekliyoruz pirinç patlaklarını :)))

İnşallah zorlu geçmez , İzmirin sıcak yaz günleri bizi yeterince zorlayacağa benzer . Bide dişti mamaya geçişti ardından bide bakıcı olayına girilecek tabi. Önümüzdeki yaz pek bir yeniliklere gebe.

Bu arada Yeliz(Arcanın annesi) e bir soru . Sizin oralarda bakıcı piyasası nedir ? Ne civarda alıyorlar? Ev temizliğinede yardımcı oluyor mu seninki mesela ? Öncelik Arcadadır muhakkak ama , ben istiyorumki Eliş uyurken ev işleride görülsün falan fişman . Çokmu şey istiyorum acep ?

Ay ay birde unutmadan , bugün ilk kez Eloş elindeki oyuncakları yere attı , gayet bilinçli olarak hemde tesadüfi degil . Bunuda kayıt etmiş olalım :)

4 yorum:

Yelish dedi ki...

bende ebayde satis yapiyorum ama buyuklereee :)

Firsatiniz varken bakici , eve yardimci ..ne geliyorsa elinize alin valla Amerikada nerdeyse hayal bu durumlar Eve gelen temizlikciler allahlik , cam basinada 15$ ekstra cekiyorlar

Cok sey istemiyorsun canim , az bile valla
Zaten ev islerini goren biri olsa bebislerle olmaz cok yormaz bizi .

O jeller super , onlardan da saticiim , Ben Turkiyeye gelirken istersen finger brush vs , valizde yer kaplamiycak seylerden getiririm
Gercekten harika birsey o fircalar

Elosh hareketlenmis bakiyorumm ta ta taaaa :))
Ilyas iki gundur resmen yuruyor , ben gidisle 0 beden oluciim

kuzunun annesi dedi ki...

Ne zaman geliyorsun Yeliz ? :))))
Bi taraşlayayım büyük tükanınıda , satıcı adın nedir e-bay de?

Yesim dedi ki...

Merhaba, biz belcikada yasiyoruz ve ben de kizim Ela'ya finger brush aldim cok ise yariyor, burda mothercare lerde satiliyor, belki orda da vardir bir bak istersen.
Sevgiler,

kuzunun annesi dedi ki...

Hmm bakayım olmazsa , orasıda bizim eve bi uzak bi uzak , aslında iyi taraşlamak lazım ne var ne yok diye mothercare de .