19.05.2009

Kuzu Bebek 4 Aylık


Oyyy benim minişim , oyyy benim güzeller güzeli kızım , sen büyüdünde birde 4 aylık mı oldun ?

Günler çılgın bir hızla geçip giderken , heran hergün bir yenilik değişim , fiziksel , becerisel büyüme görüyoruz sende . Gültekin 4 gündür İstanbuldaydı , yeni geldi , hemen farkettiği çok daha hareketlenmiş olması , vücudunu yana rahat çevirmesi , boynunu 360 derece döndürebilmesi . Alt değiştirirken de öyle fıkır –fıkır , mıkır-mıkır .

Elindeki oyuncakları bu ay çok daha rahat kavrar oldun , ellerle kafayı bozdun) Ellerini dikkatli dikkatli inceliyorsun yeni keşfetmiş gibi. Uyku gelincede eller çapraz halde göz önüne dogru geliyor, agzına emziğini verirsem hemen uyukuya dalıveriyorsun . Eller çapraz olayı benim için tüyo oldu artık , öyle ise “Elanın uykusu varrr”.

Sosyal bebeksin , mutlu bebeksin . Gecen hafta içinde ilk dogumgünü partisine katıldın ( yan komusumuzn 5 yaş kızı) . Hiç bizi üzmedin , büyüklerin sevgilisi oldun . 2 gün önce yapılan lojman BBQ sünede baban olmadıgı için katılma konusunda çok kararsızdım . İyikide gitmişim . Hem ben yabanilik konusunda kırdım zincirleri , hemde yeni arkadaşlar edindik kendimize . Hep senin sayende kızım . Zaten insanın evladının olması , hiçbirşeyinin ortak olmadıgı insanlarla bile otomatikman muhabbet konusu açılmasına sebebiyet veriyor. O yüzden varlığın benim için rahatlatıcı da . Ve sen kucaktan kucaga gezmekten gayet mutlu saatin gelincede pusetinde uykuya dalarak anneyi hiç üzmedin yine . Senden 1 gün sonra doğan ikiz bebekler 15 dakika bile kalamadılar , hemen huysuzluk çıkardılar . Bende seninle gurur duydum tabi . ( Bu arada dağlara taşlara tütütü… diyelim de nazarlar bizden uzakta olsun )
Şanslısın , bereketlisin . Dogdugun günden beri hediyelere boğuluyorsun , boğulmaya devam ediyorsun , seni merak edip görmek isteyen çok misafirimiz oldu . Hepsine sıcakkanlı davranıyorsun . ( İşte benim kızım )

Fizikmanda yaşıtlarına göre önde gidiyorsun . Dolabımız giyemediğin kıyafetlerle dolu  Su anda 6 aylık bebeklerin kıyafetleri tam geliyor , küçük bir süt kuzususun , kolların , bacakların tam ısırmalık , şeker , şirin bişeysin işte sen .
Ha bu arada saçların döküldüğü için , oğlan çocuğuna benzediğini söyleyenler var . (Bende onlara kıl oluyorum hafiften)

Resimdende görülecegi üzere en çok o puset oyuncağını yemek istiyorsun :) 1 haftadır kendisi ile gayet samimi ilişkiler içindesin . Ayrıca bugün gördüm düşen emziğini yerine koymaya çalışıyordun , henüz kavrayıp ağzına geri sokmayı beceremesende elciğinle ağza dogru iterek yalanarak komik hallere bürünüyorsun . Ama onu akıl edebilmen bile şaşırtıyor beni. Bazende 2 parmagını ıslık calacak gibi agzına sokuyor ve dişlerini kaşıyorsun . Dişlerinin erken geleceğini düşünmeye başladım fena halde.

Ayrıca yine 2-3 gündür dudaklarını agzının içine doğru alıp "vuuuu vuu" gibi enteresan sesler çıkarıyorsun , çok komiksin kıssss...

Hergünümüz bir başka güzel seninle . Canım kuzu bebeğim benim.

1 yorum:

Ozguranne dedi ki...

Maşallah Eloşuma. Koca kız oldular resmen:) Şu yabanilik zincirlerini ben de kırsam keşke. Bugün çıkacaktım, kızarıklıklardan çıkamadım. Hırrrr:(