14.05.2009

Cocuk bezleri

Sabahları kalktıgımızda klasik 1-2 rutin işimiz var . Bezimiz çişliyse degiştirmek , emzirmek , De-vit damlatmak , bu aralar nezle gibiyiz - burun tıkanıklıgını açmak ( bunun için otri bebenin nazal aspiratörü kesinlikle favorimiz), yatakta babayla cilveleşmek vs.. Bu sırada bende cogunlukla asagıya inip kahvaltıyı hazırlıyor oluyorum . Ya da babamız duşa girecekse , Ela asla yatakya yanlız kalan bir cocuk olmadıgından mutfaga puset içine alıyorum . Bu arada ben diyeyim 30 - siz deyin 40 dakika sonra bizimki mızırdanmaya başlıyor . Bazende gürültülü bir şekilde portluyor koca adamlar gibi:)))Babayla bu duruma çok gülüyoruz o ayrı .Lakin yukarı cıkıp alt degiştirene kadar genelde taşırmış ve bodymizi batırmış oluyoruz, bazende pijamamızı . Bu durum haftanın 4-5 günü böyle . Kazasız belasız atlattığım sabah çok az . Ha bide o bembeyaz bodylerden lekeleri çıkarmakda hem ayrı dert , hemde ayrı mesai . Kızamıyorum tabi ,portlasada , zortlasada kızım canım kızım seklinde :))

Belkide kullandıgım bezde sorun vardır . Ben dogdugundan beri prima kullanıyordum . Su sıralar 3 numaradayız. 4-9 kg. arası boy . Kilo 8 e yakındır tahminim. Acaba 4 e mi geçsem ? Sonra gecen gün primanın yan elastik bantlı papatyalıları elime gecti , yan bantlarını sevdim ama yinede sorunuma cözüm olmadı . Acaba baska marka kullansammı demeye basladım . Bir yandanda bez değiştirme pişik yapar mı diye de çekiniyorum. Sizler ne kullanıyorsunuz ve neden ? hangilerini denediniz , neden memnun kalmadınız ?

2. sorumda şu olcek : " Bebek eşyalarındaki bu lekeleri çıkarmak için özel bir formülünüz var mı ?"

Cevaplarınızı merakla bekler , güzel sabahlar dilerim efem ...

10 yorum:

ozlem dedi ki...

Biz prima ile başladık ama sevmedik. Huggies kullanıyoruz ve çok memnunuz. Herkesin beğendiği, alıştığı marka farklı oluyor. Leke çıkarma konusundaki önerileri bende merakla bekliyorum:) Sevgiler...

Unknown dedi ki...

merhaba,
primanın iyi olduğu, pişik olmasını kuru tuttuğu için önlediği söyleniyor..diğer markalarad sanırım dikkat edilecek şey, ıslaklığı çok fazla bebğinize hissettirmemesi olmalı...
sevgiler

İlknur dedi ki...

prima kullanıyordum, aynı dertten muzdarip olunca babystar ve canbebeyi de tavsiye üzerine denedim. Hepsinden de taştı. Sanırım bu aylarda çıktı!nın hızlı, fazla ve sıvı olması yüzünden çaresi yok. Ek gıdaya geçince biraz katılaşmasını beklemekten başka çarem kalmamıştı benim. Acı ama gerçek yıkamadan önce kosla oxi kullandım. Başka türlü temizlenmiyordu. Ardından bol durulama ve tekrar makinada bebe sabunuyla yıkayıp yine bol durulama yaptım.

Çok şükür pişik olmadı ama bez markası değiştirdiğimde pişik kremini daha sık kullandım. bezini normalden daha sık değiştirdim falan. Baktım bir şey olmuyor içim rahatladı. Şimdi üç markayı da kullanıyorum. Hepsinden de aynı derece memnunum. Ben canbebeyi çok kötü marka sanırdım güzel çıktı valla. Hangisi indirimdeyse ondan alıyorum.

gunebakan dedi ki...

devit ve demir damlasi lekesini hicbir guc cikaramiyor arkadaslar...denenmistir...
diger lekeler icin, amway leke cikarici ise yarayabilir. veya kosla oxi ile cift yikama yaptirilabilir.

gunebakan dedi ki...

devit ve demir damlasi lekelerini hicbir guc cikaramiyor arkadaslar. maalesef onlar oyle kaliyor.
diger lekeler icin amway leke cikarici bazen ise yariyor.
ben bazen kosla oxi ile islem yapar, cift yikama yapardim kiyafetlere. o da bazen ise yariyor...

yeliz dedi ki...

primanın hatası bence kiloda:) bizimki 3 numara kilosunda değilken 2 kullanıyorduk ve taşıyordu, sonra 3 e geçtik rahatladık. bence 4 numaraya geçin artık:)

Yelish dedi ki...

tesekkur ederim ziyaretin icin :)
Bende Huggies kullaniyorum ama bebek bezi degistirmenin pisik yapacagini hic sanmiyorum , gerci bu konuda bilir kisi degilim ama oyle tahmin ediyorum .
D vitamini hic almadik biz , Amerika'da bebeklere verilmiyor , cunku yeteri kadar zaten aldiklarina inaniliyor ama Turkiye'de hemen hemen her bebek kullaniyor gibi Bende bu konuyu hic anlamis degilim acikcasi Iki ulke arasindaki farklarda surekli kafam karisiyor :)
Ama cikmayan mama lekelerimiz var bol bol..Biraz once dolap yerlestirirken gorup pek bir uzuldum

Bu arada www.annelerbilir.blogspot.com diye bir sayfa actim , orayada beklerim

sevgiler

Not ben biraz daha okumaya devam ediyim kuzu'yu :)

kuzunun annesi dedi ki...

Kızlar hepinize tesekkür ederim .
Stok bezim bitince 4 numaraya geceyim , bide öyle deneyelim . Amway LOC zaman zaman bende deniyorum ama kimi zaman işe yarıyor kimi zaman yaramıyor . Kosla kullanayım bari.

Tuğçe dedi ki...

Hayatım, inanmazsın ben böyle bir konuda yazı yazıp kullanmak üzere -1,5 ay önce- fotoğraflar çektim ama oturup o yazıyı yazamadım daha...
Ben Yeliz'e katılıyorum sürekli taşması bezle değil boyuyla ilgili galiba.4'e geçin.Bir de leke demişsin ya, normalde kendi çamaşırlarımızda vs ben sde Kosla Oxi kullanıyorum ama Duruda kaka taştı diyelim o lekeyi hemen beyaz sabunla çitilersem çıkıyor yoksa makineden lekeli çıkıyor.(Ben sadece omo baby kullandım, diğerlerini bilmiyorum...)Böyle işte...Ben oturup yazayım o yazıyı da gör gül bizim maceralarımıza,kızın totoyu deneme tahtasına çevirdim:) Bence Baby Star da güzel,Huggies de Prima da hepsi iyi :)
Bir de o papatyalı dediğin var ya Uyu ve Oyna onu ben call centerlarını arayıp sordum.O ürünün emiciliği aktif bebek ürününe göre daha az ve daha ince. Yani Eloşa yine aktif al eğer Prima devam edersen...
Öptüm
(The very chathlaq mum who tries everything :P)

kuzunun annesi dedi ki...

Ehehehe... Alemsin Tugce ya . Anlatta dinleyelim su deneysel bez muhabbetini Cok merak ettim .
Aktifde var stokta , papatya bitti sükür . Aktifde bugün sızdırmadı iyi mi?