25.08.2011

San'at çalışmalarımız vol.1



Kres yası geliyor ya en cok bana yarayacak biliyorum . 1 yasından beri envayi cesit kırtasiye malzemesi ve degişik boyalar alıp duruyorum , ama her paketi cıkarısımda ya boyaların ucunu yemece , ya vıcık vıcık etmece , buluyor hevesimi kacıracak birseyler .Hatta halıları mahvettiği gerekcesiyle bakıcısı bir süredir oyun hamurlarınıda ortadan kaldırmıstı lakin ben yine sahalara geri döndüm gözleme masamla , hahhaa:))

Bu masa sayesinde o küçük ikea masasına sıgamayan biz ana-kız cesitli kreatif calısmalarımıza devam edebilecektik . ( Yani amaç aslında benim Elanın işlerine maydonoz olabilitem )

Bu anlamda ilk calısmamız tas boyama oldu . Gecen hafta denizatının sahilinden özenle topladıgım , sırasını bekleyen taslar , 2 gün önce kırtasiyeden aldıgım akrilik boyalar fırcalar ve sprey vernik ile seker görünümüne büründü . Geniş fırcalarla rahat boyanabildiğiden Ela tek renk olarak tasları boyadı. Üstlerine de 23 nisanda Egenin yolladıgı baskı setindeki stamplarle yuvarlaklar bastık , parmak uclarıylada yapılabilir tabi. Ela desen konusunda cozutunca onlarıda ben tamamladım artık . Üstünün verniğinide sprey vernikle hallettim . Baya güzel oldular be blog. Parmak boyaları saymazsak bu bizim ilk göze hitap eden sanat eserlerimiz oldu beraber yaptığımız . Mutluyum , gururluyum :)))

Kelimeler


Günler hızla geciyor , 3 e dogru yol alıyoruz.

Ela bu ara bir dillendi ki sormayın . Her soruya düzgün verilen bir cevap , kelime haznemize katılan yeni kelimeler , hala vazgecilmeyen eski kelimeler .

Otuymam lafı mesela , Ela sözlüğünde istemiyorum , Oytum ise istiyorum demek . Asla pekiştirmiyoruz . Yani biz bu kelimeleri düzgün kullanıyoruz ama henüz vazgecmediği için aramızda bazen esprisini de yapıyoruz Gültekinle.

Cay oytum bennn ( pekmez damlatılmıs su kaktırıyorum) , çooba oytum beennn , kaaveli süt oytum beenn gibi. ( nesquick girdi de hayatımıza - benim mok yemem :) )

Pekmez diyince , asla su içmiyor Ela . Onun yerine mutlaka onun çayını istiyor. Gece gündüz hiç farketmez. Ve illa biberonda olacak . Sulukla verilen içeceğide reddediyor , kirli kızım vs. bahaneleri asla yemiyor yutmuyor , "bibeyon oytum beennn". Toddler olmaya alısamadı cocugum sanırım kendini hala infant sanıyor:))

Birde olumsuzluk ekini bol "a" lı kullanıyor .

Ben: Bak kızım sen büyüdün artık , biberonunu bebek Tunaya vereyim o kullansın. Bak sana yeni suluk aldım ( Avent sporty - evet sonuda aldım abi kıyıp paraya )birde yıldız yapıstırdım ki cazip gelsin diye , 1 kere içti , 2.ye nanay...

Ela: Hayıy anne, bibeyonumu Tunaya vaamacaammm.. Suluk otuymam ben :))))

Şeklinde diyaloglarımız sürüp gidiyor ..

Ha bu arada , bez konusunda hala çok inatçı , hem altını baglatmak istemiyor , baglayayım derken kacıyor, külotlarını seviyor , hemde salonun ortasında her daim bulunan lazımlıgına zahmet edip yapmıyor çişini. Ne hikmetse kakalarını tutturmaya basladık ama son zamanlarda ..

Baska başka , mesela canım yerine nanım diyor çok tatlııı.
Dün gece 12 falandı yan odadan bagırıyor bana , belli ki dalamamış .
"Hayat anneee, Hayat anne gealll, nanım sıkılıyooo "
nanıma ayrı , hayat anneye ayrı koptum gece gece :))

Birde "buudayım bennn" var , gecen kıştan beri sık kullanıyor yerli yersiz , uygunsuz. " Kooktum beennn" var . Buda sık ve gereksizce kullanılıyor ..

Unutmayayım diye yazıyorum .





24.08.2011

Denizatı Tatil Köyünde bir gün

Gecen haftasonu Gültekin İstanbuldaydı . Bizde Nillerle bir plan yaptık. Nurturiadaki bazı annelerden zaten ön bilgimizide almıstık. Burnumuzun dibinde Gümüldürdeki bu tesisi birde biz test edelim, onaylayalım diye düşündük. Günü birlikciler için , ayrı bir sistem yapmıslar , ögle yemegi ve 2 içki dahil , bilet alıp girebiliyorsunuz .

Mekan genişce çim alana kurulmuş bir sürü bungalov , bir restoran , cocuk parkı ve mini club , fazla büyük olmayan bir yetişkin birde çocuk havuzundan olusuyor. Ayrıca sahil kısmıda oldukca güzel , her ne kadar biz cocuklarla cogunlukla cocuk havuzu etrafında günümüzü gecirsekte , deniz severler için de güzel , cocukların kova kürekle vakit gecirebilecegi bir plaj olusturulmus. Üstelik etrafta o kadar cok cocuklu aile var ki , hem personel hem sakinler çocuk gürültüsüne , koşuşturmacasına oldukça alışkın görünüyor. herkes diğerlerinin cocuguna güleryüzle bakıyor. Hani kimsenin tatilini zehir ediyorum yada engelliyorum hissiyatına da kapılmıyorsunuz .

 

Biz Nille cal cene yaparken Murat baba sagolsun türlü havuz aktiviteleriyle Ela ve Berki oyalamayı basardı yine. Her eve bir Murat lazım diyorum , inanmıyorsunuz:)

 

Arada sırada ufak tefek krizlerde yasanmadı degil hani:)

 

Parkı olmayan bir mekan bizce cocuk dostu degildir :)) Testi burada da gectiniz.
Bir ara parkın hemen yanındaki çimenlik alanda kocaman bir oyun halısı üzerinde renk renk oyuncaklar , mini mini cocuklar ve oyun ablaları gördüm. Oyun ablaları Türktü. Müşterilerin cogunlugu Türk oldugundan olsa gerek.

 

Ela tüm gün elinden kozalagını düşürmedi:)) Ayrıca evde boyamak için deniz kenarından topladıgım yassı tasları boyatıp kurutma aktivitesiyle h.içide vakit geciriyoruz aksamları . Oda baska bir postun konusu olsun.

Kısacası küçük cocuklarınızla bol gölgelikli , çim alanlarda kosturmak ve kafa dinlemek istiyorsanız bu mekanı öneririz. Büyük cocuklu aileler ya da cocuksuz aileler için çokta cazip olmayabilir mekan . Bunuda eklemek isterim .

Test ettik , onayladık. Muhtemelen babamızla baska bir zaman yine gidecegiz..

( Aklıma geldi , yetişkin havuzunun arka kısmındaki tuvaletler belkide fazla kullanılmadıgından yeterince temiz degildi ve tuvalet kagıdı yoktu. Çadır kampı wc si hissiyatı olusturdu bende . Bence tesis temizlik konusuna biraz daha özen göstermeli )

20.08.2011

Eloşun Hayvan Sevgisi

 

 

 

 


Yok , ben hiç öyle sıkı bir hayvansever olmadım. Çocuklugumda evimizde 3 akvaryum balığımız vardı , onlarla da ben degil babam ve abim ilgilenirdi. Ayrıca itiraf ediyorum köpeklerden hala tırsıyorum. Yani çocuğuma hayvan sevgisi aşılayacak kişi benim olmam imkansız . Bu işlevi doga kendi kendine üstlenmiş oldu sanırsam.

Yasadıgımız yer üniversitenin kampüsü oldugundan lojmanlarda oldukca geniş bir araziye yayılmış durumda , kalabalık yaşamdan oldukca izole.Dolayısıyla kapıyı her actıgımızda içeri koca koca cekirgeler , böcüklerin girebilme ihtimali oldugu kadar bazende bir köpek yada balkonda gezinen bir kediyle de karsılasabilitemiz yüksek. Ela sagolsun misafirlerin hepsine kucak acıyor , karnı acsa besliyor , oynamak istiyor. Bakalım ilerde de bu sevgi ve ilgisi devam edecek mi ?



Posted by Picasa

19.08.2011

Diyalog

Anne TV karsısındaki kuzunun eline bir küçük bir tabak cocopops verip , balkon kapısına elindeki kahvesiyle oturur , derinlere dalar. Elinde tabagıyla beraber az sonra kuzu yanında belirir.

E: Anne bende otuycammm..
A: Peki gel otur .
E: Hadi piknik yapalım .
A: Piknik mi, hahahaha:))
E: ( elindeki tabaktan bir tanecik cocopops uzatır ) Hadi ama anne sende yeee, piknik yapalım hadi ama....

Kahkahalar....

(İçses: Bu kız bana hiç çekmemiş , şu yaşımda bile elimdeki çukuyu, tabagımdaki pastayı kimseyle paylaşmayı sevmem ben , cıngar çıkarırım. )