14.02.2010

Eloş Korkuttu

Güzel bir pazar kahvaltısı ve üzerine keyif kahvesi sonrası Eloş uyudu biraz . Bizde küçükhanım kalkınca köydeki pazara uğrayıp taze meyve-sebze almaya oradan da herzamanki balıkçımıza balık, midye, 1-2 tanede bira alıp evde yemeğe karar verdik . Daha dün dısardaydık yemekte , evde olalım bu sefer dedik , güle oynaya beraber koca salatamızıda hazırladık . Sevgililer günüya keyfimizde yerinde , küçük sevgilimizde yanımızda.

Eloş meyveleri yerleştiriken babasına yardım etti ben balıklarla uğraşırken, zaten ne zaman buzdolabının kapagı acılsa bayılıyor kurcalamaya:)

Buraya kadar herşey iyi güzel. Eloşta yanımda oturuyor mama sandalyesinde , arada sırada onada balık veriyorum , num num yiyor, seviniyoruz bizde yararlı birşeyler götürüyor diye. Güya vermeden kılçıklarıda kontrol ediyorum. Sonra birden öksürmeye başladı ve ben eyvah oldum . Çünkü bogazına birsey takılmıs gibiydi ve non-stop öksürüyordu.Parmagımı atsam ne fayda, görünürde bişey yokki. Aglıyorda bir taraftan bir taraftan da boğulur gibi.Kocam donakaldı , ben napcaz Gültek , hastaneye mi gitsek derken birden şiddetle kusmaya başladı , ağlıyorda , bir kaç öksürük daha . İçten paniğim ama doğru davranmaya çalışıyorum .Kafamdan yüzlerce şey geçiyor. Hemen mahvolan üstünü degiştirip, Gültek arabayı getir gidelim hastaneye demeye kalmadım , öksürük kesildi ve az sonrada Eloşum yalvaran gözlerle "meme anneeee" diye mızırdanmaya başladı.Nasıl mutlu oldum anlatamam. Hem emziriyorum hem ağlıyorum bir yandan. Sanırım kusarken o şiddetle ne takıldıysa boğazına o esnada atmış olmalı. Ama o 2-3 dakika ömrümden 2-3 sene götürdü derler ya , o hesap . Çok korktum , çookkk..

Tüm günde tetikteydim belki kılçıktır belki bogazında yer degiştirmiştir , hala ordadır diye ama herhangi bir vukuat olmadı. Sanırım bu gece bana rahat uyku yok , sık sık kontrol edeceğim nefesini.

15 yorum:

Seyhan dedi ki...

çok geçmiş olsun. Kusması işe yaramış. Ama en korktuğum şeylerden biri boğazında bişey kalması.
Ben balığı sebzelerle haşlayıp veiyorum. kaç kere kontrol diyorum kılçık kaldımı diye. Bunu okuyunca dahada paronayak olcağım şimdi . Çanım tekrar çok geçmiş olsun..

kuzunun annesi dedi ki...

Sagol güzelim , olacagı varmış derler ya , güya bende defalarca kontrol ettim . Eger kılcıksa incecik bişey olmalı , hala emin bile değilim. Neyseki atlattık.

füsfüs dedi ki...

çok geçmiş olsun okurken bile fena oldum ben burda, canım benim kıyamam hiç

turkuaz kıyılar dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun...insan ne yapacağını şaşırıyor böyle zamanlarda, oy kuzum benim...bir daha olmasın hiç, Allah kazadan beladan korusun yavrularımızı...

yeliz dedi ki...

çok geçmiş olsun kuzucum. ama tebrikler, ne kadar soğukkanlı davranmışsın. bi daha göstermesin

k.i.s.d. dedi ki...

Alerji ihtimalini düşündünüz mü? Kusma ve öksürük bana alerjiyi hatırlattı. çok iyi bakın kendinize, nazar değmesin kuzucuğa. Kıyamayıss.

Sadece anne.. dedi ki...

Aynısı bize oldu geçen hafta. Can'a balık yedirirken hiç görmemişiz koca bir kılçık kaçmış arada :( Can da önce öksürdü, sonra kustu. En sonunda öksürünce ben kılçığın yere fırladığını gördüm!! Biz hiç bir şey yapmadan Can'ın kendi vücudu halletti. Ama ben de bittim... Çok çok geçmiş olsun. İnsan resmen bitiyor o anda..

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

Canımcım
aynısını biz de yaşadık. o 1-2 saniyede adamın ömründen ömür gidiyor resmen. balık yedirirken çok dikkat etmek gerekiyor.
çok geçmiş olsun.

Oz dedi ki...

Şimdi okudum:) Hemen yorum yazıyorum. Benim en büyük korkularımdan biri başınıza gelmiş. Allah korkumuş. Sırf bu yüzden genelde dil balığı alıyorum Nil için:)iyi ki kusmuş Kuzu...Öperiz

kuzunun annesi dedi ki...

Çok tesekkür ederim iyi dileklerinize , aksamı vukuatsız atlattık , demekki kusmayla gitti kılcık.
Alerji ihtimali pek mantıklı gelmiyor bana , daha 1 gün önce hamsi yemişti çünkü .

ilknur malcı dedi ki...

çok geçmiş olsun.bak emdiğine çok sevineceğin bir an yakalamışsın iyi tarafından bak olayın.

Tekir dedi ki...

çok çok geçmiş olsun. ben de pek korkarım kılçıktan :( bi daha olmasın, çok öperim kuzuyu.

Seren dedi ki...

Aman aman çok geçmiş olsun ,sakınan göze çöp batar cnm,Allah beterinden korusun

Filiz Morkoç dedi ki...

Balık bu nedenle hep korkarak verdiğim ve kimseye de gücenemediğim gıdaların başında geliyor geçmiş olsun. Bizim yeğenlerden birinin böyle bir hikayesi var sonu acilde biten.. İnsan düşününce bir fena oluyor..

zeynep dedi ki...

Cok gecmis olsun.Neyseki kusmus atlatmissiniz. optum cok.