25.02.2009

pişik sorunsalı 2

Ne cok cevap geldi sorumuza ..Fikirlerinizi bizle paylastıgınız için tesekkür ederiz . Pişigin kaynagı konusunda cok emin olamadım henüz . Bez kaynaklı olacagını sanmam cünkü bende prima kullanıyorum ve hiç degiştirmedim . Muhtemelen benim beslenmemle alakalı birseyden kaynaklanmıs olabilir . Birde cildimiz hassas,bu ara cok sık suluya yakın kaka yapıyoruz , günde 4-5 kez . Sık degiştirsemde belkide bazen fazla temas ediyor bilemiyorum .Neyse, sonucta aldık bebegi gittik saglık ocagına . Dr.da bez kaynaklı olabilecegini söyledi . Mantar ilacı ile beraber hametanı karıstırıp kullanmamı söyledi .Sabah altını actıgımda fosurdayan yerler nispeten inmişti . İyi geliyor gibi , cok sükür . Bugün daha az mızırdanıyor .

Dün gitmişken hepatitimizide olduk . Kilomuz 5.100 gr , boyumuz 54 cm . olmuş . Kilolar üst sınırda alınmış , ama hala normal kriterlerde . E bu koca yanaklardan belliydi zaten . Hemşire bıngıldakta erken kapanma gibi bir durumdan süphelendi . Takip edilecek .Erken kapanması iyi degil dedi . İnternette ise cesitli bilgiler var . Kimi dr. lar bıngıldaktan öte bas cevresi ölcümünün daha önemli oldugunu söylüyor . Ufff bilemiyorum. O ölcüm normal sonucta . Haftaya hastaneye büyük kontrole gittiğimizde soracagız . Kalca ultrasonu olayında da böyle korkmustuk , bu kez panik yapmıyorum , sakinim . Geregini yapacagız sadece . Umarım hersey yolundadır .Bu yasananlardan anladıgım gercekten de bebegin kontrollerini aksatmamak gerektiği. Aksilik olabilir , erken müdahale gerekebilir . Anne- baba olarak gözü acık olmalı . Basit bir pişik olayında bile cocuga bosuna acı cektirmeye gerek yok . Sonucta cözümü var sükür .

Bugün evdeyiz , sakin ve huzurlu sayılırız . Birazdan misafirlerim gelecek bebek için . Herkese selam ve sevgiler .

24.02.2009

Pişik Sorunsalı

3 gündür popomuz bir felaket . Bugünde baktım durum iyiye gitmemiş . Fosur fosur kabaran yerleri var , bebiş rahatsız bende üzgünüm tabi . Pişik kremimiz Desitin. 1 aydır hiç sorun yasamamıstık .Şimdi bepantenle dönüşümlü kullanmaya basladım . Bilmiyorum baska napsam . Fikri olan ???

21.02.2009

Kuzumuz 1 Aylık




Ne cabuk gecti günler , birbiri ardına hızlıca . Bugün bebegime kavusmamızın tam 1. ayı .
Dr haricinde ilk kez dısarıya cıktık , market alışverişine . Bu bile bana cok iyi geldi , cok sıkılmısım saka maka evde . Araba koltugunda , sıkıcada giydirdim , babası tasıdı , bende market sepetini doldurdum . Birsekilde normal hayatımıza dönmeye calısıyoruz , Elayı da bizi esir etmeden hayatımıza adapte etmeye calısıyoruz , hırpalamadan tabi .
Elanın kıslık bir sapkası var , cok seker onuda taktık . Kozmonot gibi oldu , babasıyla cok güldük , hemen resimledim ama ilk etapta garipsedi sanırım , yaygarayı bastı . Resimler o anlardan :))))

11.02.2009

21.Gün



Resim bugüne ait .

Ey ahali duyduk duymadık demeyin . Ela Nazlı kuzumuz 3 haftasını doldurdu bugün. Kızımla ben sessiz sedasız kutluyoruz günümüzü , hanım tosur tosu uyuyor şu an , akşam sab simplex kullanmaya başladık . Gece sık uyansada en azından besler beslemez tekrar uykuya daldı huzurla . İyi geldi galiba . Biraz daha kullanayım , önerip önermeyecegime karar verecegim.

Günler hızla akıp gidiyor , anne-kız daha bir uyumlu gibiyiz artık . Birbirimizi daha bir tanıyoruz sanki . Birde birkac gündür gözler daha bir mavi mavi , cin cin bakmaya başladı gibi . Her yeni doganın gözü maviş olurmuş ama bizimkinin sanki rengi daha bir belirginleşti , güzelleşti gibi geldi bana . Gerci isminden dolayı ve babamızda ela gözlü oldugundan ben hep ela gözlü bir kızım olacak sanmıstım ama , benim tarafta göçmenlik var nede olsa . Babam , kardeşim maviş . Kızımada kalmış olabilir mavişlik genleri . Bakalım. Merakla bekliyorum . Sürpriz olacak. Ela kavrama becerisi , emme refleksleri çok güçlü bir çocuk . Başı tutuşu falanda öyle . İlk günlerden beri böyleydi . Evelsi gün banyo yaptırıken , banyo filesinin kenarına bir tutunuşu var , şaşarsınız . Resmen elini zor ayırdık fileden , 3 kişi banyo yaptırıyoruz bu arada . Bu 2.siydi , ilkinde annem yıkamıştı , şimdi ben. Bu arada küvet filesini keşfeden arkadaşa burdan bir alkış yollayalım . Züpperr bir buluş olmuş . Cocouk elimden kayıp gidecek korkusu yok , sırtını dayayıp destek alabiliyorsunuz. Bu arada kızım suyu cok seviyor , hiçç ağlamıyor , ne güzel . Belki bu yaz denizle tanıstırırız onu , kimbilir .

Evde kaldığımız günler çabuk gelsin geçsin , havalar güzelleşsin istiyorum . Bebeği pusetine atayım , kampüs turu atayım , hem bana yürüyüş , spor olsun , hem temiz bir hava alayım . Zaten dogum sonrası hiç öyle mucizevi kilo verişim olmadı . Dogum sonrası sadece bebegimin ve plesentanın vücuttan ayrılışı ile 4.5 kg falan kaybetmişim . Ben 6-7 gider diyodum . Tartıyı görünce böhüüü …oldum . Bide iştahım arttı benim , valla hamilelikten daha çok acıkıyorum artık . Özgür 12 kilo vermişsin , hayırlı olsun arkadaşım . Formül var mı formül ? Feyz alalım bizde . Kıskandım valla .

Ayrıca günlerdir burnumun ucunu dışarı çıkaramadım . Evde Ankaralı Namık falan seğreder buldum kendimi . O ne kıyafetti öyle ya , üzerine aliminyum folyo gecirmiş gibi , pırıl pırıl parlak açık gri bir kostüm . Cok güldüm . Allahtan Ela mızırdandı da ilgi ve alakamı derhal kızıma yönlendirdim . 12 gibi uyandı 3 e kadar uyumadı . 15 dakkadır daldı , ama arada sesler cıkarıyor sanki her an uyanacak gibi . Bu kız ögleden sonraları uyumuyor artık . Birkacgündür huyu degişti . Bence büyüme dönemlerini önceden alıyor . Belkide boy – kilo ile orantılıdır . 4 ü gectik gidiyoruz ne de olsa . Tontişim benim .

Yatay pozisyon hiç sevmiyoruz , yatağa yatırınca derhal mızırdanıyoruz , anne baba omzunda mayışmaya bayılıyoruz . Başka türlüde uyumuyor zaten . Hamileyken onu-bunu yapmayacagım dediğim seyleri yani tükürdüklerimi yalamaya basladım bile . Yalancı emzik denemeleri mi dersiniz , ayakta sallamalar mı , sepetini sallamalar mı . Uzun süre uykuya dalmayınca her yol mübah deyip ya allah – yapıyoruz birşeyler işte . Tracy konusu muamma seklinde , hep içimde bir ukte olarak kalacak heralde . E.a.s. y bizde e.a.n.s.n..t-( eat- activity-no sleep – no time şeklinde gitmece ..

İşte böyle gidiyor 3 haftadır küçük cadımızla hayatımız . Seviyoruz , öpüyoruz , kokluyoruz , hergün daha bir büyümüş buluyoruz onu . Babayla beraber kızımıza aşkımız her geçen gün katlanıyor

6.02.2009

Fön Makinası - Part II

Dünkü Fön destekli hızlı uykuya dalış yorgunluktanmış malesef . Gece yine anam ağladı , kocam yataktan kactı ve ben gece 3 ten sabah 9 a dek ugrastım uyutmak için . 2 kez 45 dk.lık mini uykular haricinde uyumadı . Su anda da uyutamıyorum , yanımda , artık pes durumundayım yaa ... Allahtan ögleden sonra 1 saat uyuyabilme imkanım oldu . Yoksa su an aglıyor olabilirdim . . Yanlız bloggerlardan anladıgım kadarıyla bizim kızlar birlik olmuş sanki . Hepsinde benzer sorunlar . Haydi hayırlısı . Ben umudu sab simplexe bagladım ama henüz edinememiş babası , bulamamıs bugün ...:(((

5.02.2009

Fön Makinası - Part I

Bir dr .günü daha , çilemiz bitmedi dedik ya . Bugün annemleride attık arabaya, ilk önce onları servise bıraktık , yolcu ettik , oradan dogru hastanemize . Tahmin ettiğim gibi annemden ayrılmak daha da bir zor oldu . Caktırmadan 1-2 döktürdüm bile , senelerdir böyle hissetmemiştim annemden ayrılırken . Hormonlarmı desem , anne olunca annelerin kıymeti daha mı anlaşılıyor desem . Hakkını ödeyemem canım anneciğim benim .

Neyse ... Sabah 9.30 kalça ultrasonu randevumuz var , biraz erken gitmemiz söylenmiş bilgisayara sıra girişi için heralde . 8.30 da oradaydık . 10 dakika içinde bize sıra geldi bile , yuppieee ..( Bebek kontenjanı olayı - gecen gün kan sırasında da hiç beklememiştik) . Teknisyen cok cici bir ablamızdı , kızımı pek sevdi :) Hatta arkadaşlarına bile gösterdi . Ela da sagolsun gece 4 ten sabah 7 ye dek yine borusunu öttürdüğü için hastanede daimi uyku halindeydi , işimizede geldi hani . Kalca ultrasonu cekilirken bacakların fazla hareket etmemei gerekiyor , jel tenine değince irkiliyor cocuk tabi . Neyse , bunuda atlattık bir sekilde , sonucta bir sorun yok . Dr.a cıktık , hem ultrason hem 2 gün önceki kan testimiz için . Tsh degerleride normal , oh , ohhhh... Mutluyuz , gururluyuz . Ama gazlıyız vesselam . Onuda sordum . Sab - simplex diye bir damla önerdi . Oda heryerde bulunmuyormus ithalmiş , bakalım bulabilecekmiyiz . G.G de vardır gerci , bakmadım daha .
Eve geldik , kız yorgunluktan ölmesine ragmen , emdi , ama yatagına yatırır yatırmaz o japon gözleri faltaşı gibi açtı yine . Geceleride aynı problemi yaşıyoruz . Yorgunluktan sızmadan yatağa koyamıyorum , sürekli ağlıyor , kucak istiyor . Ve bol gaz , kaka yapmak için ıkınıp yapamam durumları sözkonusu . Bende ölüyorum tabi uykusuzluktan. Nedense kolikliler için okudugum fön makinası olayını denemek aklıma geldi . A aaa oda ne , şaka gibi valla . Ben diyeyim 2 siz diyin 3 dakika içinde kız mışıl mışıl uykuya daldı . Gecede tutarsa tutarakları , yine deneyeceğim , umarım işe yaramaya devam eder .

2.02.2009

My Brave Girl

Bugün yine hastanedeydik . Biz hala özele gitmiyoruz . Dokuz Eylülün saglam cocuk polikliniğinde yaptırıyoruz tetkikleri . Gözümüz hala akıntılı , 13 gün oldu . Persembe verdiğimiz kültürün sonucuna göre tekrar damlamız degişti . Blog annelerinden Pıtırcık- Seyhan bebeginin gözüne süt damlatarak gecirmiş capaklanmayı . Annemde dedi aslında bana ama dinlemedim . Hala ilaclardan medet ummaca. Napsam napsam ... Yoksa denesem mi?

Tontiş kızım 4 kiloyu buldu . Masallahlar sana kuzucuk . Acaba bir obezmi yetiştiriyorum diye endişe yapmaya basladım . Dr.a sordum . Yeni doganlarda günde 40-50 gr.a kadar normalmiş. Zamanla azalırmış . Bunuda öğrenmiş olduk . Tsh için kan testine yollandık . Bir ara Uk de bulunmustum ben au-pair programları ndan biriyle. Baktıgım cocukların annesi oglanlar cesaretli birseyler yaptıgında "Here is my brave boyyyy" diye severdi cocuklarını. Bugün kan alma seansı sırasında bende kuzumu "here is my brave girl" diye sevesim geldi . Yavrukusum dogdugundan beri bu kacıncı kan alma seansı yahu . Bu sefer elcagızının üstünden takıverdi hemsire iğnenin ucunu . Bende bilekten tutuyorum , bana bileği sık-gevset diyor sürekli. Böylelikle kan akısı saglanacak tüpe dogru.Yavrukus aglıyor biraz ama cok degil . Ödüm kopuyor elini oynatacak diye . Zira pek sever bizimki elleri ayakları hep oynar . Neyse , bu kez nispeten sakin atlatıyoruz . Kalca ultrasonuna gidiyoruz . 2 gün sonraya gün alıyoruz . Pöffff. Harbiden sıkıldım ben bu hastane seanslarından . Neyse , napalım , hersey Elacıgım için . Zaten gecen haftaki dr. bacakta asimetri var sanki var diyerek içime kurt düşürdü . Sinir stres yaptım , salako acil sevketmedide teee mayısa gün verdiler . Neyseki bugün daha ciddi bir dr.la karsılastık ,ben endişelerimi anlattım. İyice muayene edip , sanmıyorum birsey oldugunu dedi , ama madem arkadasım böyle bir sey zikretmiş acil diye not düşüp radyolojiye sevkedelim dedi. Zaten mayıs , eger bir sorun varsa cok gec olurmuş . Yani ana-baba olarak gözümüz acık olmasa , öööle salak salak mayısı bekleyecegiz . Allah korusun yaaa , daglara taşlara . Özgür anne demişya postunda gerekli mi diye . Gerekli gerekli ... Özellikle kız bebekler daha riskliymiş . Ne olur ne olmaz baktırmakta yarar var .
Onun saglıgı en önemlisi. Bu arada bende brave'im artık . Anne olmak böyle birsey , ben sakin olmalıyımki cocuguma kritik zamanlarda yardımcı olabileyim .

Babaanne-dedeyi bugün yolladık . Eloşum gözlerinin önünden gitmiyormuş . Annemlerde 2 gün sonra Ankara yolcusu . Onlarda cok baglandı bebegime . Nasıl bırakıcam diyor annem . Lakin gitmeli , 25 gündür burdalar . Ben zaten 2. gün ayaga kalktım , iyiyim . Yinede zor gelecek ayrılık . Üniversite için evden ayrıldıgımdan beri , yaz tatillerinde de hep çalıştığımdan hiç bu kadar beraber vakit geçirmemiştik . Özleşmişiz. Bebek bahane , beraber olmak şahane oldu . Özleyeceğiz .