30.10.2009

Bir Garip Hastalık

Bir önceki postuma vakit ayırıp cevap yazan tüm arkadaşlara çok teşekkürler öncelikle .Aralarında yeni yorumcular vardı , mutlu oldum. Eloşumun hastalığı hafiflese de devam ediyor . En azından ateşli geceler bitti gibi . Lakin bu sabah vücudunda çok açık pembe döküntüler farkettik . Hemen apartopar dr.a tabi.

6. hastalık denen tuhaf bir şey . Daha önceleri duymamıstım . İlk kez gecen seneydi sanırım , kuzenimin kızı olmuştu galiba , şaşırmıştım. Gecenlerde de Hülya bahsetmişti. Bu kezde tombala bize vurdu demek . Hiç aklıma gelmezdi doğrusu.

Bilmeyenler-duymayanlar için kısa özet geçecek olursam , herpes virüs tip 6 nın neden oldugu hafif pembe döküntülü bir hastalık . 2-3 gün atesten sonra , kulak arkası ense göbiş gibi bölgelerde , en cok bahar aylarında , ve en cok 6-12 ay arası cocuklarda görülürmüş. 4 yaşa kadar cocukların cogu gecirimiş zaten , ama bazen alerjiyle karıstırılabilirmiş. Belli bir tedavisi yok . İlaclarımızı zaten kullanıyorduk . Antibiyotiği kestik sadece , ates olursa calpol , olmazsa sudafed devam . Elanın enerjisinde pek azalma yok zaten . Ama cok mızırdak , iştahta yok . Depodan yaksın bakalım . 2-3 güne gecermiş zaten . Pek evham yapmadım , belirtilerin coguda bize uyuyordu zaten . Yinede hasta olmasına insan üzülüyor.

Babamız geldi , evimiz şenlendi. Elada çok mutlu oldu tabi , dün gece kucagında uslu uslu oturdu . Normalde pek durmaz , poposunda kurt var kendilerinin :) Annemler burada birkacgündür. Yarın dönecekler, yine çekirdek aile durumuna geri dönüyoruz yani.

Ve bu arada önceki postuma yapılan yorumlarda bahsedilen ilaç emziğini çok sevdiğim arkadaşım Yeşimcim bugün postaya vererek tee İngilterelerden imdadımıza yetişti.Bu seferlik öyle böyle atlatmaya calısıyoruz ama gelecek sefere daha hazırlıklı olacagız sayesinde :) Başka cicilerimizde varmış pakette , erken bayram hediyemiz. Şimdiden teşekkür ederiz kendisine buradan . İnce arkadaşım menimm .

Böyle durumlar şimdilik. Umarım birkaçgüne daha iyi olacağız.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Kuzu'cum, çok geçmiş olsun. Biraz daha iyi olmasına çok sevindim Ela'nın. Kıyamam canım ya...

a.y. dedi ki...

Çook geçmiş olsun kuzuya canım benim o :)

k.i.s.d. dedi ki...

Var ya sen yazdığında ulen 6. hastalık olmasın bu Eloş diye aklımdan geçirmiştim. Hay Allah. Lakin yarım doktor candan edermiş :) Umarız kısa sürede eski neşeli günlerine döner kuşçuk. Seviyoruz zira kendisini.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

ya çok fena salak bi hastalık. önemsiz ve kalıcı hasarı olmadığından doktorlar hiç sallamıyorlar.
o döküntüler var ya çok fena. ben kurdeşen dökerkenden biliyorum, hem kaşıntı hem karıncalanma falan çok pis oluyor. huzursuzluğu ondan işte.
sana bahsettiğim 9.aydan sonra acayip hastalıklar geli geliveriyor, iştah miştah kalmıyor durumu budur işte. korkma sen şişman diye. bir dirhem et bin ayıp örtermiş :)
geçmiş olsun çok öperim süt obezimi

Unknown dedi ki...

gerçekten çok üzüldüm..çok çok geçmiş olsun...