28.09.2009

Bayram Şekeri



Uzunnn cok uzun zaman olmuş yine yazmayalı . Bayram dolayısıyla evimizden , birazda teknolojiden uzak kaldık . Dolayısıyla bu arada olan önemli gelişmeleri kayıt altına alamadık .

Arefe günü Isparta yolunda Eloşu oyalamaya calışırken , eline biraz oyalansın dişleri kaşısın diye incir tutuşturdum .Tüm gücüyle meyveye asıldığını biliyordum ama yırtacağı aklıma gelmemişti . Birkaçgündür şişen dişetleri dolayısıyla olsa gerek elimi hiçbirşekilde agzına sokturtmuyordu . Neyse , velhasıl incirin içini dışarda görünce cancankızın dişini patlattığını anladık . Yupppiieee . İlk dişimiz için 8 ay bekledik . Çok mutluyum .3-4 gün sonra 2. dişide göründü , yalnız bunu çıkarırken çok sıkıntı yaptı . Mesela yanagı kıpkırmızı oldu , biri kırmızı bir yanagı beyaz . Bir yanak sıcak diğeri soğuk. İlk etapta acaba farkında olmadan bir yere mi çarptı , bişey mi oldu dedim . Yanakta kızarıklık olarak google da taradım .Bu da diş çıkarmaya paralel gelişmelerden biri imiş. Neyse , içim rahatladı en azından , lakin bebegin gecesi ateşli ve her saat başı uyanmalı geçti . Calpol kullandık tabi .

Bayram güzeldi , İlk harclıklar alındı , hem Isparta hem Ankarada büyükler ziyaret edildi . Diş buğdayımızıda yaptık aile arasında , hediyeler falan . Pek güzeldi . Burada çıkarsaydı muhtemelen yapamayacaktık , iyi denk geldi. Bunlara ait resimleri bir sonraki posta bırakacagım .

Yukardaki resim ise bayramdan . Resim yaptırmak üzere stüdyoya gitmişken , bayram dolayısıyla bebegiyle gelen giden resim çektiren insanlardan etkilenip , biranda verdiğimiz kararla Eloş hanımı spotlar altına aldık:)) İyikide çektirmişiz , harika oldular . Bu resim şu anda masa üstü arka planım olarakta bilgisayarımı süslemekte .

Bugün aklım hep küçük fındığımda , biraz ateşlenmiş yine ,burun fık-fık , diş etkisi tüm hızıyla devam ediyor, bizim için sıkıntılı geçiyor malesef . Yinede keyfi yerinde oyun oynayacak birilerini buldukça çok mutlu yavrukuş .

7 yorum:

Emine dedi ki...

Merhaba,Maşallah tam bayram şekeri gerçekten Ela.Diş döneminde benim kızımın yanaklarıda kızarmıştı.bizde tedirgin olmuştuk aynı şeyleri yaşamıştık ama çok şükür hepsi geçiyor.Öpüyoruz sizi kızımla

Adsız dedi ki...

ÇOK TATLI ÇOK ŞİRİN BİR BRBRK..MAŞALLAH...SEVGİLERİMLE

kuzunun annesi dedi ki...

Tesekkür ederiz E.Gülcenin annesi , gececek umarım , hala ara ara ateşleniyor.
Ugradıgın için tesekkürler Didem .

a.y. dedi ki...

Hayırlı olsun Eloşa dişleri:) Bz de bekliyoruz bakalım bizimkiler ne zman gelecek? Foto çok güzelmiş bu arada:))

Adsız dedi ki...

ama cok tatlisin eloooş

turkuaz kıyılar dedi ki...

Ela bebek objekiflere ne kadar güzel bakarmış öyle:) Maşallah çok tatlı...
bayram fotoğrafı da çok güzel bir anı olmuş...

a.y. dedi ki...

Meğerse ben bu yorumu yazarken bizim diş gelmiş bile:))