27.03.2009

Sayounara

Bu hikayenin böyle bitecegini tahmin etmiyorduk sanırım . Kaza sonrası acile ulaşabilen muhabir hayat kurtarıcı konuşmasını yapmış ve bir kahraman gibi evine dönmüşte olabilirdi. 6 da 6 kayıp olmayabilirdi . İlk gün birkaçsaat içinde enkaza ulaşılır sanmıştım , ama ne yazıkki olmadı . 20 dakikalık konusma esnasında kazanın yerinin tespit edilememesi kafalarda koca bir soru işaretinin belirmesine neden olsun , ölüm geldimi kapına sanırım yapacak hiçbirşey olamıyor işte . Bu konuda biraz kaderci düşünüyorum . Muhsinin kendisinde bir konuşmasında söylediği gibi insanın kendi hayatı üzerinde 1 sn.lik kontrolü yok işte. Mitingde helikopterden de bahsetmesi ne ilginç . O helikopter adamın mezarı oldu resmen :(

Muhsin Yazıcığluna daha önce hiçbir sempatim olmasada , bu gidiş çok üzdü beni . Hatta Muhsinden de öte muhabirim eşini düşündüm . Eşinin son konuşmasını tv den dinleyen , hayatta olduğuna şükreden , kavuşma umudu sonsuz olan o kadını . Kendimi yerine koydum , ne hissederdim acaba . Ya Fidan teyze , kendi evladının ölümünü görmek acıların en büyüğü olsa gerek . Dün Eloşu aşıya götürdük . Karmada metanetli olsada zatüree asısı cok yaktı canını , yine öyle içli ağladıki , gözlerim dolu dolu oldu yine . İnsan evladının acısına tahammül edemiyor ki , napsın kadın .

Bu olay benim en büyük korkum eş ve evladını kaybetmenin acısı üzerine düşündürdü, düşündürdü... Umarım bizler böyle acılar yaşamayız ömrümüz boyunca .

2 yorum:

Tuğçe dedi ki...

Hayat inanamıyorum...
Bu kadar mı olur! Bu olayla ilgili aynı şeyleri ben de düşündüm...Özellikle o muhabirin eşim olabileceğini düşündüm...Çok üzüldüm, hatta bunu yazmayı da düşündüm ama bu konuda neredeyse tüm düşündüklerimi yazmışsın, ellerine sağlık :)
Ben de düşünmüşüm :)
Gerçekten çok vahim bir olay.Söylenecek çok birşey yok. Allah rahmet eylesin.
Anlattıklarından Ela kuzusunun aşı konusunda cesur olduğunu biliyorum...Yine de kuzuları ağlarken görmeye gerçekten yürek dayanmıyor...
Öptüm sizi!

Ozguranne dedi ki...

O son konuşma hepimizi derinden etkiledi, iz bıraktı. Çok zor... Söylecek söz bulmak da zor.