12.03.2009

yazının devamı



H.sonu gezmelerinden sonra ptesi dr. ablamız , salı aksamı ise kuzilere bir 40 ucurma ziyareti daha yaptık .Kuzenle de görüşmeyeli 1 ay olmuş , tabi Elayı cok degişmiş buldular . Bu arada 47. günlük itibarı ile Eloşum 54 cm . boy , 5600 gr. kilo ile rekora dogru koşmakta. Dr. Anne sütü ile beslendiği sürece kilo almasının problem cıkarmayacagını söyledi . Yanaklar zaten doluydu , şimdi bacaklar falanda bogum bogum olmaya basladı . Öpmesi sevmesi cok tatlı tabi , canım benim :)Bıngıldakta bir sorun görmedi , tahmin ediyordum zaten . Artık her söylenene panik olmuyorum , daha cool'um .
Eloş kuzilerde pek usluydu , aksam saaati gidildiğinden bol bol uyudu . Kuzen ve cocuklarının cesitli sıkıştırmalarına karsın hiiççç istifini bozmadı valla . Tosur tosur uyumaya devam etti. Sadece acıktığında uyandı biraz , bu sırada elden ele gezdi tabi , Canberk abisi ve Ece ablasıyla pek bir anlaştı . Bu arada bende biraz kafa dinledim , kuzenle catch-up yaptık . Yalancı profiterol , tiramisu gibi yaramaz ama enfes tarifler aldım . Evdeyken boş vaktimde deneme calışmaları yapayım bakalım. Yummmyyy...
Ve tabiki gecenin sonunda yumurta , pamuk , seker , pirinc ve cöreotu dolu cıkınımızıda almayı unutmadık . Şimcik pirinc ve cöreotu bolluk, bereket simgesi olup , seker tatlı dilli olsun agzından bal damlasın diye imiş , pamuk aynı un gibi saglıkla yaslansın saçları akça pakça olsun demekmiş.Yumurta yine bereketi , tokluğu simgeler imiş . Keloglan gibi cıkınımızı sopaya takmasakta , anakucagımıza koyup düştük evimizin yollarına .



5 yorum:

Unknown dedi ki...

bebişiniz çok tatlı...

Adsız dedi ki...

ay ay ayyy ilk fotograf nedir oyleee ısırıcam bu kuzuyu benn...

hic bilmiyordum 40 gezmelerinde verilen seylerin anlamlarini, ne guzel anlamlari varmis.

kuzunun annesi dedi ki...

Tesekkür ederiz Kiraz ve Esra .
Sende yaparsın Kirazcım ya, hele bir gelsin Doruk yavruşkosu

Tuğçe dedi ki...

:) Nekadar gezenti bir kız olucak bu Ela tatlısı sayende annesi...Çok iyi ediyorsun, ne güzeel!
Bu arada tontiş çok tatlı çook.Maaşallah O na.Biberonla beslemek çok keyif veriyormuş başkalarına, bu küçükhanımın da yüzünden okunuyor...Bir de son fotoğraftaki anakucağına (benim deyimimle)mandallanmış emziğe bayıldım :)
Bir dee....oralara bahar geldi mi? Ne alemdesiniz?
İstanbul Londra ya bağladı da şu araa :(
Sevgiler...

kuzunun annesi dedi ki...

Sorma Tugce ailenin genclerini calıstırıyoruz böyle , bayılıyorlar valla , abiler var yine bu pozisyonlarda , hepsini koymadım fotoların tabi . Havalar kah kapalı kah acık , güneşi görünce cıkıyoruz pusetle yagıs olmadıkca . İstanbula nazaran yumusaktır sanırım.
Siz ne alemdesiniz?