5.03.2009

Çatladı Sabır Taşı




Dogrusu annelik degişen hormonlar , tanrının verdiği ruhani güç ve sevgi , sabır vs.vs derken en sonunda sabırlı bildiğim benimde sabrımın tasacagını öğrenmiş bulunuyorum . Dünkü postta Eloşun son zamanlarda huzursuz hallerinden sıkıldığımı yazmıştım , aslında pişikle başladı bu cıglıkla karısık aglamalar , o yüzden olduguna yormustum bende . Sonra rahatlamış gibiydi ama , genel olarak tamda o günlerden beri yani 10 gün öncesinden beri , Ela kendini bu sekilde ifade etmeye basladı galiba .

Gece kalkışlarımız düzenli en azından 12.00 , 2.30 , 4.30 .6.30 gibi düzenimiz asagı yukarı . Kimine göre bu bile cok ama aglama veya uyumama olmadıktan sonra emip uyumasına bir itirazım yok. Sadece ögleden sonraları kendimi 1 saat kadar sarj etmem gerekiyor . Bu olamadıgında ise cok gergin oluyorum , tıpkı bugün gibi . Sabah nasıl olduysa izin verdi küçük hanım , biraz uyududa bende onun ütülerini bitirdim . Öglen babamız gelmedi bugün , dolayısıyla öglen by-pass olmadım. Ögleden sonra ise Ela hiç uyumadı , uyutmaya calıstıkca huzursuzlastı , huzrsuzlaştıkca sesi yükselmeye basladı ve bu durum aglama ve bagırtılarla 19.30 e dek sürdü .WC ye bile gidemeyecek durumdaydım , cıglık cıglıga felaket. Ne yazıkki babamız aksam yemeginde dısarda oldugundan yine gelmedi . Bunuda aksam 6 da bildirdi . Artık iyice gerilen ben telefonu bir hışımla kapattım artık, Ela aglıyor ben aglıyorum , o bagırıyor , ben artık kızım sus nolur diye yalvarıyorum . Pek acıklıydı halimiz . Epeyce bir sürdü . En sonunda hanım yorgunluktan sızdı ve bende biraz olsun kendime gelebildim .

Annelik öyle böyle degil gercektende sabır işiymiş . Bunu bir kez daha bende teyit ediyorum arkadaşlar . Hamilelik zaten uzun bir sürec ama dogum ve lohusalık , omzunuza binen yeni sorumluluklar derken insan kendini unutuyor bazen . En temel ihtiyaclarını göremiyorsun . Alışveriş ti, kuafördü , sinemaydı kimbilir kendi basına ne zaman gidebilecegim özgürce tekrar . Ela kreşe falan başlayınca mı ? Portakal suyumdu , kolamdı , şarabımdı ne zaman içebilecegim Eloşu düşünmeden ? Aslında adam akıllı düşünüldüğünde hamilelikle birlikte bir kadının yaklasık 3 senesi tamamen bu küçük cücelere feda oluyor . Büyük kahramanlık , yüce bir iş valla . Annelik ömür boyu tabi o ayrı , ama bu süreç cidden meşakkatli . Çok iyi düşünmek ve hayatı ona göre planlamak lazım bu süreci kazasız belasız , mutlu atlatabilmek için .

Ben ise kendim için ancak Eloşun 10 gün önceki melek kız hallerine dönmesini umut edebiliyorum birkaçgündür . Yoksa zorlanacağım .

Karamsar bir post oldu . Konuyu degiştirip günün gelişmesini yazalım. Bebekle bu kadar yakın ilgilenirken ilkleride yakalama sansımız oluyor ne güzel . Bugün mutfakta birseyler yemeye calısırken , Eloş hanımda yanımda pusetinin içinde meşhur çığlıklarını atarken pusete taktığım renkli oyuncagı farketti ve gerçek anlamda ilgilenmeye başladı . Tesadüfi degil , artık ciddi ciddi nesneleri özellile canlı renkteki nesneleri görüp takip ediyor gözleriyle . Mutlu oldum tabi . Tabiki anı resimledim .

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Aynen, sebepsiz ya da benim için sebepsiz mi demeli:) beni yoran da:)Allah yardımcımız olsun gerçekten annelik sabırla eşanlamlıymış:)

Unknown dedi ki...

allah her anneye olduğu gibi sizede kolaylıklar versin.bazı anneler bu lohusalık döneminde özellikle de çalışan ve aktif hayatı olanlar,gerçekten zorlanıyorla.arkadaşalrımdan biliyorum...depresyon GİRENLER BİLE VAR...Anneler ikilemde kalıyor.bebek ve kendisi.gerçekten zor iş....

Adsız dedi ki...

Eloş kısa zamanda eski sakin duzenine geri doner umarim canım ya.. zor boyle dinlemesi de zor, bir kac hafta sonra basına gelme ihtimali olmasini bilmek te zor...

Adsız dedi ki...

ay ben dun yorum yazmıstım, uctu mu noldu :(
neyse, bu huzursuzlugu en kısa zamanda atlatirsiniz insallah canım ya...

kuzunun annesi dedi ki...

Yok yok Kiraz ben onay vermeden yayınlanmıyor yorumlar , uçmuyor bi yere .
Esracıgım ben işte uzak kaldıgımdan veya lohusa bunalımına girdiğimden degil, aksine cok mutlu bir hamile ve ilk günler gecirdim, sadece 1 aydır daha rahat giden bir düzen varken birden bozulması afallattı beni galiba . Gece uyunmaları harici ( ki onada okeyim ) gündüzleri cok iyiydik ya... Böyle bagırarak iletişmese yinede fena degiliz . Umarım havalar iyi giderde dısarı gezmeye falan cıkar bol bol acık havada stres atarız analı-kızlı:)

Ozguranne dedi ki...

Sevgili kuzucuk,
Şimdi hariçten gazel okuyor gibi olacak ama bizde şöyle oldu... Eloş bir ara ciddi huzursuzlandı. Ağlamalar, bir keyifsizlik filan. Sonra bir video izledim uzman tvde. Hamilelik öncesi çok aktif olan kadınlarda çocuk doğunca mükemmel anne olacağım düşüncesi hakim oluyormuş. Bu bir süre gidiyor, sonra sorun çıktığında, bebek ağladığında filan kadın bu işe bayaa bir bozuluyormuş. Bebek de bunu anladığından daha huzursuz oluyormuş. Biz böyle bir süreçten geçtik ve şöyle taktikler uyguladık.

Dur ben bunu yazı olarak yazayım çok uzun olacak çünkü...

kuzunun annesi dedi ki...

oki doki
yazını bekliyorum