18.03.2009

İki Ayımız Biterken


Birkacgündür bloga ara vermiş durumdayım . Aslında hersey yolunda , yükleyecek yeni resimler var hatta videolar ama baglantı yavaslıgı ve sürekli kopması beni deli etmiş durumda . Ve yine aynı nedenden dolayı videoyu zaten gectik , degil resim neredeyse yazı bile yükleyemez duruma geldim . Bu durumda bilgisayar basında vakit kaybetmeme neden oluyor ve yazı için oturmamayı yegliyorum . Durumlar böyle …

Kuzumuz nasıl ? Su an yanımda anakucagında keyifte , gözler yarı acık – yarı kapalı. Cok büyüdük. Birkac güne 2 ayımızı dolduruyoruz. 2 ay bitiyor ama kilo konusunda masallahımız oldugundan 0-3 ay kıyafetlerimizi teker teker elemeye basladık bile . Hiçbir tulumu olmuyor .2 parcalı kıyafetlere geciyoruz artık bundan sonra . Prima 2 numarayada bye bye diyoruz , 3 numara aktif bebeye geciyoruz. Ne cabuk büyüdün yavrum diyorum ona , ne bu acelen? Yenidoğan hallerine doyamadık daha . Ama bizi dinlemiyor cadı.

Her gecen gün daha bir bilinçleniyor , beni ve babayı cok cok rahat ayırt ediyor . Gözleri ile ikimizide takip ediyor , ama favorisi benim tabi . Birde gecen hafta sonu arabayla balık almaya cıktıgımızda , gözler kapalı olmasına ragmen arabadan her kısa süreli inişimde farkedip arkamdan ciyak ciyak aglamaya basladı. Kokudan mı anlıyor nedir ? Eşim , resmen arkandan ağlıyor bu çocuk senin diyor . Ben gelince anında susuyor cünkü  Bu sabahta aynı sey oldu , sabah oynamak için yatagımıza almıştık . Baba yanındayken bir ara odadan cıkayım dedim , resmen gözü bende nereye gidiyorum , napıyorum , arkamdan da aglamalar Cok komik bu kız .

Karın üstü uzun süre kalabiliyor , kafasını rahat kaldırıyor , kavrama yetenegi yüksek. Banyo yaparken mutlak banyo filesine tutunup güç almak istiyor , o hali cok komik . Altı acılınca dünyanın en mutlu bebegi oluveriyor , gülücükler sacıyor. Aclıga ve altının kirli durmasına 0 tahammüllü olup anında yaygarayı basıyor . Bu arada puset oyuncakları ve dönence tarzı seyleri farketsede hiç yüzvermiyor , kısa sürede sinirlenip ağlamaya başlıyor . ( Herkesin cocugu böyle seylere deli olurken ). Sabahları karnı doyunca gülücükler ve agularla mestediyor bizi . Agu kelimesini cok net kullanıyor . Hatta bazen agu-aguuu diye aglıyor , hahahahha, çok komik :) Birkac kere derinden " …nne… " gibi bir kelime kullandı . Hatta arkadaslar vardı o gün, bu kız resmen anne diyor dediler. E degildir tabi ama en azından ses benziyor, bende kendimce pay cıkarıyorum bundan. Sab simplexe bayılıyor , memesine azıcık sürüp verince corklata corklata emiyor. Pusetiyle gezmeye bayılıyor. Evde 9 canlı cocuk pusetinde mışıl mışıl uyuyor . Eve gelir gelmez anlayıp gözleri çipil çipil acıyor. Kafasının okşanmasını çok seviyor. Ve her ögleden sonra aksama kadar bol bol yüksek volümde bagırıp beni deli ediyor :)) Birkacgündür iyi gibiydik ama dün akşam ayarı bozarak yine eski haline döndü. Su anda da cok keyifli degiliz. En iyisi biraz dısarı cıkıp gezelim pusetimizle, yoksa bana rahat yok gibi görünüyor. See ya…

5 yorum:

Unknown dedi ki...

ne kadar güzel anlatmışsınız, bebişinizi..burada olsa sevsem ...

Ozguranne dedi ki...

Ay canım kuzucum. Yerim ben o agu diyen dilleriii... Bizim yavru da başta oyuncak ve dönencelere pek yüz vermiyordu. Şimdi bayılıyoruz. Bir oyuncakla oynadı, sıkıldı. Bugünlerde dönence favorisi. Bir de sallayınca ses çıkaran bir kelebek var.
Puşet büyük teknoloji, seviyoruz.

kuzunun annesi dedi ki...

Bekleriz Esra sevmelere , şimdilik sanal sanal ama.
Agulara bende hastayım Özgür . bakalım , oyuncaklarla ilgilensin istiyorum bende , bazen tüm gün vakit gecirmek zor oluyor gündüz az uydugu için, en azından oyuncaklar işimizi biraz kolaylaştırır , bakalım . Belki 20 gün sonra Ela Elaya benzer :)

Adsız dedi ki...

Begüm dönencesini hep çok sevdi şimdi 9 aya girecek hala çok deviyor.Güle güle sağlıkla büyütün bebeğinizi.
Sevgiler

mutlu anne dedi ki...

oğluşumla çok benzeşiyor hal vehareket. sanırım bu çocukların bir büyüme planı var.
oğlumda anne :)) diyor babası bozuluyor epey :)