1.10.2012

merakliana.com

Eloş devlet anaokuluna gittiği için  3'te egitim bitiyordu. Haliyle 3'te çıkması benim günümü bölüp okula gidip onu almam , dönüşte duruma göre ev yada ofiste beraber vakit gecirmemiz demek . Mesaimi böldüğü için sıkıntılı, dersim oldugu günler daha da zor . Gecen hafta babaya paslayabildim ama bu hafta baba sehir dısına cıkacagı için cocugun durumu havada idi. Neyseki 3-5 arasına çocuk kulübü adı altında drama ve ingilizce etkinlikleri konuldu. Bugün uzun süreden sonra ilk kez 5 i beklemekteyim.

Meraktayım çok merakta. Aslında anladıgım kadarıyla yine bünyelerinde ki ögretmenler tarafından verilecek bu dersler. Birinin dil belgesi de varmıs. Kalitesi hakkında emin degilim . İlk etapta bunu da düşünecek durumda değilim gerçi , çalışan anne olmak bu noktada zormuş gerçekten . 

Çok aç mı çıkacak , arabada kriz geçirecek mi açlıktan :))) ( Vardır onun öyle halleri , bir yerlerden muz falan bulaydım :)) ) Eğlenceli olacak mı ? Bir merek bir merak. Birde bu hafta , hep arkadaşlarının onla oynamadığından falan bahsetti, içim burkuldu. Sabah babasına ögretmeniyle konuşmasını söyledim bu konuda lakin oda görememiş kadını. Yardımcı teyzeleleri var Yasemin , birde eski kreşinden bir öğretmen onlarla görüşmüş. Onlar Ela'nın gün içinde okulda gayet mutlu olduğunu söylemişler . İzlemeye devam edeceğiz yavruyu. eski kreşini özlüyor olabilir . Diğerlerine göre geç başladığından henüz sınıfla kaynaşmamış olabilir , olabilir de olabilir. Bu aralar zihnim hep bunlarla meşgul, hafif endişeli hallerdeyim .


5 yorum:

Elif dedi ki...

Hayat'im anne oldugumuz surece o merak hep bizimle olacak. Acabalar,soru isaretleri aklimizin bir kosesinda hep olacak malasef.

Deniz dedi ki...

onlar bişeyler öğrendikçe nasıl mutlu oluyoruz di mi- Ya da yeni eşikten daha atladıkça

kuzunun annesi dedi ki...

en önemlisi onun mutlu oldugunu bilmek , su anki sıkıntım bilememekten kaynaklanıyor sanırım

Deli Anne dedi ki...

yeni sloganım: annelik daimi yürek sızısı. başka da birşey demiyorum.. İnşallah Ela'cık mutludur ve hep mutlu olur:)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

okulla birlikte dertlerimiz de arttı, değişti sanki. kreşe giden çocugun varsa bitmiyor bu endişeler ne yazık ki. ilk gunlerde oynamaması cok normal cunku kimseyi tanımıyor. bak bizim bu sene 1,5 ay oldu başlayalı. daha yeni yeni çok hevesli ve mutlu gidip eliyor okula