31.01.2012

Evde Mahsur Kaldık



Yok yok , kardan soguktan degil aslında .

Bir önceki hafta Ela 4-5 gün antibiyotik kullanmıştı , tam iyileşmeden uzun Isparta yolculugu , son gün haricinde hep evde olmamıza ragmen tam iyileşememiş olacak ki , dağa çıktıktan sonraki gün burun akıntısı hızlandı , ilerlemeden ptesi sabah hemen saglık ocagına yollandık . Yine bogaz enfeksiyonu teşhisiyle antibiyotiğimizi alıp eve döndük. Dr banada rapor yazdıki Elaya evde bakabileyim , zaten böyle yapamasaydık halimiz haraptı .

Gülay abla Ankara'da mahsur kaldıgından gelemedi . Ev dandini , sepet sepet camasır yıkıyor , içerde kurutuyorum , Elayla vakit geciriyorum . Ütülere hiç dalmıyorum , ümitle Gülay ablayı bekliyorum desem yeridir .

Ela'da akşam daha da kötüleşti. Balgam söktürücünün etkisinden olsa gerek , kustu bir posta . Öksürükten uyuyamadı . Kuru kuru öksürüğü var. Öglen uykularınıda uyuyamıyoruz yine yatay pozisyonda öksürüğü azdığından . O yüzden hafif yorgunluk var ama yinede keyfi iyi , dogum günü hediyemiz Mikinin evi çok işe yaradı. Bol bol oyun kurup oynuyor kendince :)))

Tabi hedef bir tamamlandı , ama yeni istekler bitmiyor. Pinkie Pie istiyormuş şimdi . My Little Pony oyuncaklarından. İnanamıyorum bazen . Reklam kuşağı ne kadarda etkiliyor demekki çocukları. Bu çocuk daha 3 yaşında . Bilmiyorum sonumuz ne olacak . Erteliyoruz , geçiştiriyoruz .

11 yorum:

nil dedi ki...

Lohusa şerbeti içsin bir de, valla bak öksürüğe de iyi geliyormuş, aktarda bulamazsan haber ver ben alır yollarım, tatlı ya, üç beş bardak götürüyor Berk, Ela ile damak zevkleri de aynı.Kıyamam geçmiş olsun.

Hediyenin işe yaramasına sevindim:)

kuzunun annesi dedi ki...

Yarayacagını biliyorduk şeker:))

Gulcin dedi ki...

ne cekti bu yavrucaklar bu sene hastaliktan :( gecmis olsun Ela'ya.

kuzunun annesi dedi ki...

Urlaya gitmek lazım Nilim ama mahsuruz dedik ya yalan degil , koca evde yok , yarın Usaga bildiri sunmaya gidecek ve sunum hazırlayacagım diye eve gelmiyor adam 2 gündür , araba onda vs vs ... Çok sıkıldım bende , isyanlardayım ..

kuzunun annesi dedi ki...

Tesekkürler Gülçin , valla havaların ısınmasını en çok toparlanması için istiyorum , gercekten cok can sıkıcı . Uykusuzluktan bayılıp uyuyamamak daha da kötü yavru için:(

Elif dedi ki...

Ahhh kuzum yaa kıyamam..Kreşe başlayınca hastalıklar yakamızı bırakmıyacak anlaşılan.
Ben geçen aktardan topluca havlucan,ıhlamur,nar çiçeği,çubuk tarçın,mercan köşk hepsinden aldım. Acil durumlarda devreye sokuyorum. Aklında olsun
Çok geçmiş olsun

kuzunun annesi dedi ki...

Muhtemelen Elifçiğim ..

Evet bende almalıyım birseyler . Havlucan da neymiş yaw:)))

Şeyma Özkan dedi ki...

Merhaba,
Benim kızım da kötü bir grip atlattı geçen hafta, çok da uzun sürdü.. Gece öksürüğü için odayı nemli tutmak, iki yastıkla uyutmak ve ballı ılık ıhlamur vermek çok fayda veriyor, yoksa kuru öksürük hem kusturuyor hem de uyutmuyor, çok fena...
Bir de nette sayısız yorumda annelerden tam puan alan bir reçete vardı ama ben dışarı çıkamadığım için alamadım :) günlük bitkisini aktardan alıp, bir tencerede yakıp, dumanını tütsü gibi, büyükçe bir pamuk parçasına tutuyorlarmış, bunu da ya sırtına ya da göğsüne ama yalnız bir tarafına, o gece hemen koyup, sabaha kadar tutuyorlarmış, ertesi gün öksürükten eser kalmıyormuş..
Allah şifalar versin minik tatlı Ela'ya...

kuzunun annesi dedi ki...

Şeymacım bende dün aksam keci boynuzu suyu kaynatıp içirdim , düne nazaran daha rahat bir gece gecirdi . bakalım bugün nasıl gececek

Selen dedi ki...

Şeymacım geçmiş olsun. Dilerim Ela kızın en kısa zamanda iyileşir. Güzel bir gün geçirmenizi dilerim. An itibariyle ofiste olduğumdan bende oğlumla bugün evde olmayı tercih ederdim (tabi sağlıkla) sevgiler.

kuzunun annesi dedi ki...

Hatlar karısmıs :)) Neyse ..

Bugün ex bakıcımız Ankaradan dönebildi ve bende bölüm toplantısı için okuldayım .Bana kaçabilmek daha iyi geldi aslında .