25.07.2010

Kaldı 45 gün


Akihabara - Electric Town

Asakusada tütsülenirken


Behlülll Duy Sesimii:))

Ah ah dile kolay . Kuzuya kavusmak için 57 günden kalmıs 45 günüm . Teskereyi bekleyen asker gibi bir taraftan günleri sayıyorum . Yavrumu bugün kameradan gördüm uzunca hasret giderdim yine . Allahtan skype var , sevgilim sagolsun uyuturken ,yemek yerken , oldugu heryere tasıyor bazen bilgisayarı , sanki yanlarındaymısım gibi sohbet ediyoruz ev ahalisiyle. eloşum ara ara gelip ekrandan bana gülücükler atıyor , ekranı öpüyor bazen , bazen el sallıyor . Aglamadıgı için seviniyorum .

Bu sabah yine uykusundan uyandıgında anne diyerek , mızırdanarak uyanmıs , yine yataktan inip beni aramaya cıkmıs. Galiba rüyasında görüyor , kimbilir. Sonra gerisin geri dönmüş babacıgın yanına .

Durum ve hal böyle iken , diğer yandan hayat devam ediyor. Anneliğe , ev hanımlıgına ara vermiş gibiyim . Yemek yapmıyorum , bebegin sorumlulugu yok .Uzun bir nefes alma süreci belki. Bir yandan dersler 15.30 dek sürüyor, ödvler var :))) Öte yandan boş vakitlerimizde nereye kacsak , nereyi keşfetsek derdindeyiz. Sonucta adım attıgım heryer yeni. H.içi tokyo gezisi yaptık program dahilinde. Tokyo tower ( cakma eyfel) , meclis , Asakusa ( tapınak ve pagodalar var) ve Tokyonun içinden gecen Sumida nehrinde geznti vs. vardı . Program dahilinde gezip görmek iyi tabi. hepsi japon fonu tarafından ödeniyor. Burada ulasım oldukca pahalı . Egitim sonunda hızlı trenle kansai bölgesine yani Hiroshima ve Kyoto tarafına birkac günlük bir gezimizde olacak . Daha önce gezmiştim ama 11 sene sonra sanırım daha farklı bir gözle bakıyor olacagım.

Bu hafta sonu için serbest program yapamadık. Ctesi gecesi kalmalı , home-stay programımız vardı . Sansıma iyi bir aile düştü. Oldukca eglenceli 2 gün gecirdik beraber. Gündüz tanısma faslı , biraz shopping derken öglen yemek faslı , bir yakının tarlasından toplanılan taze sebzeler ile aksam yemegi hazırlıgı , Onsen dene japon kaplıca- hamam faslı( aslında oldukca güzel bir spa deneyimi ) ki çok merak ediyordum ( Japonya volkanik ada oldugundan kaplıcalarıda hemen heryerde var ), evde sohbet ederek tenpura hazırlama , yeme-içme sohbet vs. 2. günümüz yani bugün Roppongide Dinazor Exhibition.. ceviremedim :)) Cok cok ilgincti. makinam arıza cıkardı , dogru dürüst resim cekemedim . Host family yollarsa yükleyecegim . Biranönce kendime güzel bir makina alacagım . Niyeti bozdum . Oldukca da uygun aslında , Tr de henüz piyasaya sürülmemiş modeller var . bakalım . Su an arastırma faslındayım birazda.

Bugün gercek silk kimono giydim bir ara bir shopping centerda. Yazlık kimono yani yukata alayım diyorum en azından uygun, ama kimononun hasıda pek pahalı. 1 milyardan baslıyor. Of of yani.

Günler dolu dolu gecti şimdiye kadar , sanırım bundan sonrası içinde cok farklı olmayacak . Vakit buldukca yazmak istesemde olmuyor bir türlü .

Birkac resimde yükleyeyim bunun üzerine ve yatayım . Yarın derslere dönüş zor olacak hafta sonu spa keyfi , gez -toz-ye-iç ten sonra.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

:) Allah kavuştursun yakın sürede .