6.07.2010

Elanın göz Tıkanıklıgı Ameliyatı - Part 2



Şekilde görüldüğü üzere sevimli bir narkozitör abi bizi ameliyathanede karşıladı. Elaya üzerinde kelebekler olan sevimli bir önlük giydirdiler. Meyva suyuna karıstıkları ilacı içmeyince makatı acıp enteresan bir enjeksiyon yaptılar , bu sırada babasıda yetişmiş ve ameliyathanenin kapısına gelmişti. İlac Elayı sersemletene kadar babayla beraber bebegin yanındaydık. Sonra kızımızı emin ellere teslim ettiğimize inanarak odamıza dönüp beklemeye başladık.




 

 

 
Posted by Picasa


Sanırım 45-50 dakika sonrasıydı , servise haber geldi , biz bebegi bıraktığımız yere geri döndük. Ela gözleri kapalı ve yarı baygın vaziyette , yüz göz şiş , burnunda hafif berelenmiş bir halde ağlıyordu. Kucagımıza verdiler. Bu aglama oldukca güçlendi bir süre sonra ve hiçbirsekilde teselli edemedik. Yan yataktaki numero 2 nin annesi 2.kez bu ameliyatı olduklarından tecrübeli , bebegi carsafta sallarsak teskin olacagını söyledi. Bizde caresiz deneyelim dedik , baktık biraz sakinledi , Gültekin hemen ayagına alıp sallamaya basladı. Kuzucum uykuya daldı. yaklasık 2 saat kadar kah aglayarak kah uyuyarak narkozdan ayılma sürecini atlattık. Bu arada numero 3 , aynı dertten muzdarip , ilk ameliyat basarısız , 2. ameliyat bu dr. tarafından yapılıyor, acılmayacak gibi olunca silikon bir kanal yerleştiriliyor ve o ameliyattan sonra şikayet bitiyor. Yalnız malzeme erimediğinden 3. kez ameliyat olup aletin cıkarılması gerekiyormus. Yani basit bir gözyası kanalı tıkanıklıgı olayı kimi aileyi oldukça üzen ve uğraştıran bir sürec halini alabiliyor. O yüzden 1 yaşını geçip halen bu sıkıntıyı ceken bebeginiz varsa , ihmal etmeden göstermek gerekiyor bir dr.a . Aman diyeyim .

8 de gidip 9.30 gibi dönmüştük odamıza. 11.30 gibi suyumuzu içip 12.30 gibi danonemizi, hatta bir süre sonra numero 3 ün cubuklarını hüpletip , saga sola sarkmaya basladı. Anneye soda içirdi, babayı sevdi. Koridorları tavaf etti , bir süre sonra yorgun düşüp pusetle dolastırdık kat kat hatta. Saat 3 ten sonra taburcu olduk evimize döndük . Damlalar ve burun spreyi var 1 hafta uygulanacak. Haftaya carsamba ise kontrol. Sanırım ameliyatın basarısı o zaman belli olacak. Su an biraz ödemde oldugu için zaman zaman yine görüyorum gözyasını, ama içim rahat . Eminim atlattık.

Bugünse tarihinde bir ilk bakıcısı corbasını ısıtırken mama sandalyesinde oturur vaziyette uyuya kalmış yavrum . Ayrıca sabah degil beline boynuna kadar kaka yapmıstı ve ayrıca ben 2 kez daha kaka temizledim . belki bakıcısıda temizlemiştir birseyler. sanırım narkozun yan etkisi olmalı. Etkisinden tam kurtulmamış demekki.

İşte böylece bir sıkıntımızı daha atlattık ( inşallah) diyorum. Allah çocuklarımıza hastalık , zeval vermesin , gercekten zor ve yıpratıcı. Ama en azından çözümsüz degil çok şükür. Bizde can-ciger olduk 2 gündür . Anne anne diye yanımdan ayrılmıyor. Pek mesudum :))Son zamanlarda epey bir tercih edilr olmustuk babaya da , fırsattan istifade ediyorum :)

15 yorum:

anneyazar dedi ki...

Amin canım amin. Çok geçmiş olsun yeniden umarım bu sorun sonsuza kadar bitmiştir. Şimdi ben de korktum akıntı azaldı diye ihmal ettim, göz muayenesinde de ortalığı inletiyor benimki korkudan götüremiyordum kontrole. Bir daha götürmek farz oldu artık:(

seyhan dedi ki...

geçti gitti. Çok çok geçmiş olsun. Kıyamam elacığıma.

Unknown dedi ki...

çok geçmişler olsun...

Adsız dedi ki...

allah kimseye caresiz dert vermesin, bir daha tekrarini gostermesin hayatcim.

Tekir dedi ki...

çok geçmiş olsun hayat. ela kuzuya sağlık neşe diliyorum.

Anne Duru dedi ki...

Hayat
çok büyük gecmis olsun..Allah başka hastalık göstermesin inşallah
Ela yi da çok öpüyoruz
sevgiler

istebudurhayat dedi ki...

Postunuz dikkatimi çekti geçen sene annemde oldu bu ameliyatı çok çok geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın minik Ela'yı öpüyorum

saricizmeli dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun. Başka dert görmesin.

yeliz dedi ki...

tekrar çok geçmiş olsun

YesiM dedi ki...

Cok gecmis olsun...

kuzunun annesi dedi ki...

Çok çok teşekkür ederim

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

tekrar geçmiş olsun.yahu ne salaklık bu sağlık sistemindeki. sana deseler ki çocuğa ilacı meyve suyuyla içireceğiz diye.. sen de dersin ki benim kız süte karıştırsan turşu suyu bile içer, boşverin meyve suyunu.. misal..
bizim tunanın ameliyatında da bi sürü komiklik yaşanmıştı. bebeğini narkoza sokmak üzre olan anne babaya verilecek en son şey yanlış bilgi olmalı

kuzunun annesi dedi ki...

Haklısın Hülya , yanlış bilgi demeyelimde eksik diyelim. Süt olsaydı sanırım götürürdü. ben hiç vişne suyu vermemiştim birde daha önce , içemedi tabi.

Adsız dedi ki...

Coook gecmis olsun! Neyse ki hallolmus, iyilesmis can kuzu :)

Berna dedi ki...

cok gecmis olsun kuzuya...