6.07.2010

Elanın Göz Tıkanıklıgı Ameliyatı - Part 1

Bir Operasyonun Ardından

Ela’nın gözü dogustan beri akıyor(du). İlk etapta hastane mikrobu dendi , günlerce damlalar uygulandı. Yavrunun dünyaya ilk geldiği hafta resimlerinin cogunda sol göz hafif yumruk yemiş gibi şişik ve kırmızıdır zaten garibim . Sonrasında git-gel damla kullan , durumda degişiklik olmayınca çocuk göz bölümüne gösterdik , orada daha detaylı bir testten gecip sonucunda kanal tıkanıklığı teşhisi , damlalar ve masaj önerileri ile evimize yollandık. 1 yaşına dek geçmezse ameliyat olması gerekliliği o zamandan söylendi bize. Etrafta benzer sorunu yasamıs ve masajla atlatmış pek çok hikaye duyduğumuzdan acele etmedik ama durumumuzda pek düzelme de olmadı. Yakında y.dışına çıkacağımdan ve uzunca süre çocuğumdan ayrı kalacağımdan dolayı gitmeden bu işide halledelim istedim . üstelik önerilen tarihten 5 ayda ilerideydik zaten .

Nurturia ve İzmirli anneler mail gruplarına mailler attım , öneriler aldım bol bol . Bu arada yaptırma gecer diyen de çoktu tabi. Zamanında yapılmayan ameliyatın ilerde kanala tüp taktırmaya gidebileceğinden bahseden bir mail almam beni iyice tetikledi. Kararımızı kesin olarak alıp uygulamaya koyduk . Gecen hafta anestezist ile görüşme , yatırma işlemleri için çeşitli ıvır zıvır işlerle uğrastık, kan tahlilimiz oldu. Bu arada yavrunun damarını bulamayıp çocuğumu bas bas bağırtan göz servisindeki hemşireler beni yine sinir etti. Beceremeyince , çocuk servisindeki bir dr.a yönlendirdiler, kadın tek seferde pekte ağlatmadan halletti işini. Gözdeki hemşirelerde “zaten bebek olunca biz pek almıyoruzda , diğeri ay ben güvenemem kendime de” şaşkınlık içindeyim doğrusu. Kadınların 3 üde 40 yaşını geçkin , tabiri caizse senelerin hemşiresi GÜYA ..Keşke şu ülkemde herkes işini adam gibi yapsa.

Neyse biz bunları halledip düştük Ankara yollarına. Pazar gecesi gec saatte dönüp ptesi erkenden 9 Eylül Hastahane’sine geldik. Sabah 8 itibarıyle operasyona girme ihtimali oldugundan 6 saat öncesi yemek içmek kesildiğinden , gece en son 2 de kaldırıp biberon maması verdim , almadı , ağladı. Sanırım alışık olmadığından. Sonra süte çevirdim ama onuda içse içse 40-50 cc. içmiştir. Sabaha işimiz var dedim gece kendi kendime , zorlamadım fazla artık. Sabah 6.40 servisine bir arkadaşımızı yetiştirecegimizden 6.10 gibi evden cıktık. Aslında fazla ayılmadan onu tekrar araba koltuguna atmış ve 40 dakika kadar daha uyumasını sağlamış olduk. 6.50 9 Eylülün bahcesindeydik ve kuzu uyanmıstı artık. Pusetin içine atıp 7.30 dek bahcede uzun turlar attık. Babası türlü saklabanlıklar yapıp kuzuyu bol bol güldürdü. Elada hiç mama aranmadı bu arada sağolsun.

Sonrasında servise cıkıp odamızı belirledik. Bu arada hasta bakıcı gelip ilk Elanın gidecegini söyledi ve ben derin bir oh cektim . Sonra kıl hemşirenin biri gelip Otrivin sprey lazım oldugunu , gitmeden burun sol tarafa sıkmamız gerektiğini söyledi. Aynı odada 2. girecek bir cocugun acılmamıs spreyini aldık artık ve Gültekin ışık hızıyla yenisini almaya dısarıya gitti. Bu arada 8 den önce hiçbir eczane acık olmadıgından 8 i beklerken diğer cocugun babası spreyi yetiştiremeyecek diye kastı , surat astı ve sinir bozdu. Bu arada hasta bakıcı gelip meyva suyu aldınız mı dedi . Allah Allah oldum artık , o kadar geldik gittik kimse birsey söylemedi , operasyona 10 dakika kala mı söylenir bunlar ? Bizde hazırlığımızı yapıp gelelim di mi ama .. Bu arada bunu duyan 2 numerolu çocuğun babası 6. kattaki kantine yollandı ve sizede alırım snıffsnıff , fınnff yaparak yukarı cıktı . Bir süre sonra elinde tek meyve suyuyla geldi. Gerzoş , sinir oldum . Kucagımda cocuk , ha girdik ha giricez ameliyata birde 6. kata cıkıp vişne suyu aranıyoruz. Bu arada Gültekin dısarda otrivine almak için cebelleşiyor , bir yandan da beni sürekli arayıp alamadım bekliyorum , aldım geliyorum vs . telefonları .. gerginlik had safhada. Bu arada hasta bakıcı geldi hadi gidiyoruz şeklinde , baba olmadan ikimiz ameliyathaneye yollandık.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

canım yavrum büyük geçmişler olsun cok şükür atlattınız eloşumu benim için sarıl kokla alah birdaha göstermesin....sevgiyle hepinizi öpüyorum...anneanne

kuzunun annesi dedi ki...

Annem bizde seni öperiz , canım benim