28.10.2009

Var mı şurup içirmenin kolay yolu?

Kuzu hasta .

Gecen ay dişleri patlattığımız esnada benzer bir durum tecrübe etmiştik . Bir-iki gece ateşimiz olmuştu . Calpol takviyesi idare etsede sonunda gribe cevirdiğinden antibiyotik kullanmak zorunda kalmıstık. Ama o zaman şurup red etmiyordu pek .

Bu sabah hem 2 gecedir süregelen ateşimiz , hemde bir hafta gecikmeli olarak 9. ay boy-kilo ölçümlerimiz için dr.daydık . Boyumuz epey uzamış , 74.cm . Wowww . Şaşırdım doğrusu . 1.74 ün 74 ünü bizde tamamlamışız yani ( Özgürün Eloşa gönderme yapalım burada )

Kilomuz iseee , sıkı durun . .. Evettt...
12. Tam tamına 12 kg.yuz . Bu ay ilk kez kilo alma durumumuz yarım kiloya indi . hani seviniyorum bir yandan ama , yinede obeziz işte . Napalım :)))
Neyse ne diyeyim allak bebelerimize saglık sıhhat versin en önemlisi o . Yürümeye başlayınca belki biraz daha inceliriz :)))

Gelelim ana konuya . Dr. bişey demedi, gribal durum , hafif kulak iltihabı başlangıcı ve 3 adet surupla bizi evimize yolladı . Kızı ablamıza teslim işe döndüm mecburen . Sabah pek kahvaltı etmemişti, ara ögün muzunuda cıkarmıs. Ögle corbası yarım .Erken geldiğimden emzirebildim , ama onda bile yeterince iştah yok . Yavrumu ilk kez bu kadar iştahsız gördüm . Öglen ablanın yardımıyla , aglak vaziyetlerde zoraki 3 ayrı surubundan içti . Sonra cevre gezisine cıktılar pusetle, temiz havada acılsın hesabı. Keyifli döndü , biraz uyudu , ablayıda erken yolladım evdeyim nasılsa diye.

Az önceki şurup seansımız ise tam bir felaketti , hepsini püskürttü, yüz burusturdu ve deli gibi agladı . Moralim bozuldu yaa, nasıl içirecegim ben bu şurupları bu kıza , öglen full doz iyi gelmişti , hemen toparlamıstı halbuki .

Varmı şöyle zihni-sinir bir fikir , pek ihtiyacım var . Meyveli yogurda falan mı karıstırsam . Bozulur mu acaba özelliği ilacların dersiniz?

7 yorum:

Sadece anne.. dedi ki...

Merhabalar, çok geçmiş olsun Ela'ya.. Şurup vermek için enjektörden daha kalın tüpler var. Damağının arasına sıkıştırıp şurubu kısa yoldan yutmasını deneyebilirsiniz belki..

Emine dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım.İnş çabucak atlatır bizimkide yeni düzeldi.şurup içmeme durumunu bizde çok yaşadık başedemeyince ilaç emziği kullandık.İşe yarıyor.

Oz dedi ki...

Aynı durum bizim evde de yaşanıyor. Ben mylicon ya da multitabs'ın boş damlalığını kullanıyorum. Doktor bize de enjektör önermişti, işe yaramadı. Ama damlalık işe yarıyor:) sevgiler....

inceterazi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
füsfüs dedi ki...

ben de ilaç emziği veya şırıngası diyecektim, iki çeşit bunlar, ben kullanmadım ama duymuştum
denemediysen bir dene bakalım, belki işine yarar, geçmiş olsun bu arada

zühre dedi ki...

Öncelikle çok geçmiş olsun. Benim de 2,5 yaşında kızım var. Biz de aynı detten muzdaribiz. Sadece kongest içiyor,a dına da muzlu şurup koyduk. Ama diğerlerini içmiyor. Biz de malesef( kötü bir yöntem ama başka yapacak bişey yok)koltuğa yatırıp babası kollarından tutuyor, ben de burnunu tıkayıp ağzını açmasını sağlayarak boşaltıyorum kaşığı.Evet gerçekten sinir sistemimiz bozuluyor ama başka seçenek bulamadık şurup içirmeye.

istebudurhayat dedi ki...

Geçmiş olsun belki tuhaf bir yöntem ama şurubu ağzına verin ve yüzüne üfleyin nefes almak için hemen yutacaktır şurubu