14.10.2009

Son günler-revised edition


Muhteşem ikili


Atletik Kuzu


Koltuk kenarında sıralayan kuzu

İşe başladığımdan beri ne kadar ihmal ettiğimin farkındayım blogumu . Ders secme dönemi , ögrencilere adaptasyon , yeni döneme ait planlar , boşluk buldum mu Eloş hanıma koşmalar derken günler birbirini kovalıyor işte . Farkına bile varamıyorum artık zamanın nasıl geçtiğinin.

Evdeyken gün içinde sürekli birşeyler beni dürterdi , şunuda yazmalı , bu fotoyuda yüklemeli , şöyle- böyle olmalı vs.vs . Tam bir blog-kolik olmuştum, hani durumumuda pek normal bulmuyordum ama öyleydim işte . Sanırım geçti.

Halbuki 8. ay bize mucizelerle geldi sanki.Yazacak pek çok şey var. Hani diyorlarya 1yasında bebek toddler oluyor sanki diye, Eloş şimdiden o döneme giriş yaptı gibi. Dişler 2 tane altta iyice belirginleşti. Koltuk kenarında sıralamaya , heryere tutunup kalkmaya başladı. Daha yürümeye başlamadan , dizleri koya koya mutfak katına çıkışı varki görmelisiniz. ( Kocaa 8 basamak , çok şaşırıyorum, gerçekten. Her fırsatta merdiven önü bekler olduk artık . Hele birde topidi olunca bu kadar hareketli olmasını beklemiyordum galiba .

Dün dikey perdelerimizi çekiştiriyordu mesela , yapma dedim , bilgiç bilgiç yüzüme baktı sırıtarak çekiştirmeye devam etti . Hah dedim , başladı inatlaşmalar falanda , hoşgeldinizzz:)) Neyse bir şekilde ilgisini başka bir yere çekerek kurtardık perdeleri şimdilik elinden, ama sadece şimdilik .

Gecen hafta Gülay abla ( bakıcımız) artık arasıra çişe tutabilecegimizi söyledi , hadi be sende dedim resmen kadına ve güldüm . Bak görürsün dedi . Ögle uykusundan kalkınca eger bezi çişli degilse klozete götür bak dene dedi. O yapmış ve olmuş . H.sonu evde yalnızız ve bu arada cuma ben markette görüp wc adaptörüde almıstım deneyeyim dedim ve bingo.. Çocuk resmen şırr şeklinde:))) E Hayat dedim , birazda tecrübeye kulak verde gör . Arada sırada tutarsan ilerde bezi bırakması zor olmaz dedi . E iyi dedim , madem adaptörde aldık , sen ara ara alıştırırsın artık . Bilmiyorum , tesadüfmüydü ki ? Bu konuda gelişmeleri paylaşacağım . Şahsen çok şaşırdığım bir konu .

5 gündür babamız yine yok . Gecen gün yerdeki albümde babasının resmini görüp , eliyle üzerine vurarak 4 kere baba baba dedi . Bunada şok oldum . Çünkü normalde hiç baba demez .

Ve bir ilk daha . Yine 1 haftadır falan aç oldugunda memeee - anne memeee diye ağlıyor . Tabi çok gülüyoruz bu hallerine , içim gidiyor. Süt konusunda çok bağımlıyız ve gece kalkışları konusunda tam bir yeteneksizim . Diş çıkarma döneminde kıyamadıgımdan alışkanlık oldu sanırım ,geceleri 2-3 saatte bir kalkıp memee diye aglıyor bizimki. tani fena halde kullanılıyorum zaaflarım yüzünden :)) Gece uykusu diye birsey kalmadı bende anlayacagınız . Bebekliğine geri dönmüş olduk bir anlamda . Annelik sabır işi hakkaten , bazen gece kalkışlara sinirde olsam , genel bir kıyamama psikolojiside hakim bende .

İşte böyle geliyoruz 8. ayımızın sonuna yavaş yavaş .

10 yorum:

yeliz dedi ki...

çok yazılar yazılmış yokluğumda okuyorum ama hiçbirine yorum yazamıyordum. seninkini es geçemedim. maşallah ela harika gelişmeler gösteriyor. özellikle sıralaması, wc olayı harika... heyecanla devamını bekliyoruz
sevgiler

a.y. dedi ki...

Maşallah Eloşa:) Tuvalet konusunda benimki de hevesli gibi. Erken mi 2 yaşını beklemeye gerçekten gerek var mı ? Diye düşünmekteyim ben de. Gece uyanmalarında emzirme meselesinde bir çok blogerın aksini düşünüyorum. Çoğunluk Tracy'e göre hareket ettiğinden sanki çok kötü bir şeymiş gibi gösteriliyorbu gece emzirmeleri. Ama öyle değil bebek ihtiyac duymadığı hiç bir şey yapmaz. Karşılanmayan her ihtiyaç sorunlu bir ergenlik olarak sana döner ki en fazla 1 yıl daha sürecek bu tür gece ebeveynliği sorunlu bir ergenle uğraşmaktan kat kat daha kolaydır diye düşünüyorum. Yani elbette şahsi fikrim bunu bir yeteneksizlik değil doğru bir annelik içgüdüsü olarak görmelisin :)

Ozguranne dedi ki...

Maşallah diyoruz:) Ne güzel. Geçenlerde ben de tuttum çişe, evde olduğum zamanlar tutuyorum aama henüz büyülü sesi duyamadık. Aferin kızımızaaa:)

kuzunun annesi dedi ki...

Thnx Yeliz , darısı basına artık :)

Anne Yazar ne diyeyim yorumuna bilemedim . Tracy abla içimize işlemiş, söküp atabilmemk ne mümkün . Sonuçta senin dediğine geliyoruz ama , o ayrı , sevgiler.

Özgürcüm , büyülü ses lafına çok güldüm , ilahi :)Yakında sizden de benzer bir haber alacağımıza eminim . Öperim Eloşumu.

Seyhan dedi ki...

çiş olayı süper ben denemedim hiç bir denemek lazım bakalım napacak... bu arada şu kıçı fügürlü altları nerden aldın ya bayılıyorum çok tatlılar ...

zeynep dedi ki...

Hayat abla super resimler. Insan dayanamiyo isirmak istiyo bu fistigi ya:) Nasilda tirmaniyo merdivenleri canim benim. Opuyorum.

Unknown dedi ki...

Oy maşallahhh Eloşumuza... Hem ısırmalık tam kuzu, hem de marifetli maşallah. Atletik şirin kuzu:)

Kırmızı Peri dedi ki...

Kızınız çok tatlı maaşallah !! Allah nazarlardan saklasın ..Biz de blogumuza bekleriz.
sevgiler
http://ceren-ebru.blogspot.com/

kuzunun annesi dedi ki...

Seyhan onları e-bayden almıstım , cok sevimliler hakkaten ama biraz tüylenme oluyor malesef :(((
http://cgi.ebay.com/Baby-Leggings-Tights-sock-pants-deer-12-24-month_W0QQitemZ180419228809QQcmdZViewItemQQptZAU_Baby_Clothing?hash=item2a01d2f489

Zeynepcim , el sallıyor Eloş sana burdan :))

Daglar Kızı , hadi dogurmaya artık sen :)

Ebru , hosgeldin blogumuza, en kısa zamanda ziyaret edecegim blogunuzu . Ve amin :))

Unknown dedi ki...

maşallah çok tatlı oldu, elacık... büyüdü de merdivenleri tırmanıyor. canım çok tatlı..yanımda olsa onu yerdim... sevgiler