26.07.2009

Ela 6. ayında

Hala evimizde degiliz , haliyle degil blog güncellemek , okumak bile zor benim için . Gectiğimiz günlerde 6 . aya ait ası ve ölcümlerimiz yapıldı . Unutmadan not düşüyorum .

Boy : 68 cm
Bas ceperi: 42.5 cm
Kilo : 9.5 kg

Kiloda halen önde gidiyoruz . Artık ek gıdaya izin cıktı ama dr.a gidiş günümüz bizim tatile cıktıgımız gün oldugundan biraz aceleye geldi sanki . Hatun milupanın bir brosürünü verdi ve oradan günlük tablolar konusunda yararlanmamı istedi . Yogurduda aptamilden mayala dedi . Acaba anne sütünden yogurt yapılmazmı ya ???
Brosürdede ne cok cesit mama var , derya deniz , şaştım kaldım valla . Acemilik zor . Birde büyükler pek böyle şeyleri desteklemiyor , insan çekincede kalıyor açıkçası . Sanırım bana günlülk beslenme programlarınız cok fikir verir , özelime liste atabilecek yada blogunda bahsedebilecek olan var mı acaba ? Çok makbule gecer gercekten .

Elanın diğer gelişimleride gayet güzel , hızlı yer degiştirmelere ragmen uyumlu , akıllı bir bebek kuzucuk . Su an Ankaradayız , 10 gün içinde Fethiye ,Akyaka , Şarkikaraagac( köy ) ve ana evi Ankaradayız sonunda . Tabi heryerde ellerde kollarda gezen bir bebek bizimki , ilgi alaka göstereni cok .

Bu arada karın üstündeyken gövdesini kaldırması , geri geri emeklemesi , destekle öne dogru hareket etmesi bile var . Çookk tatlı çookk .
En kısa zamanda resim yüklemeye çalışacagım , özelliklede Fethiye ve Akyakadaki tekne turlarımızdan . Tekne turlarında hiç aglamayarak milletin kalbini fethetti bizimkisi :)))

To be continued...

3 yorum:

anneCan dedi ki...

Merhaba;

Kocaman Maaşallahh Ela'ya :)
Biz dün 4.ay kontrolü için dokrotumuzdaydık.Ek besinlere geçiş ve örnek beslenme tablosu verdi.12 aylık olana kadar gün içinde nasıl besleneceğini yazıyor.(nasıl hazırlanacakları,geçiş sırası,hangi meyve sebzeler verilmeli v.b)Mailinizi bildirirseniz size gönderebilirim.

yeliz dedi ki...

oooh ooh çok güzel haberler... bizim doktor da yarın ve ek gıda diyebilir, herşey çok yeni olacak bzim için de:) alışmıştık emzirmeye

füsfüs dedi ki...

elaya maşallah
defne de 6 aylıkken tam 10 kiloydu sadece anne sütüyle, boyu da 72 cmdi. doğum kilosu 4300 olduğu için normal diyordu hep doktorumuz ancak ek gıdada kontrollü gitmemizi istedi, hazır mama kesinlikle yok dedi. biz de o günden beri mümkün olduğunca ekmek, makarna, şehriye, un, pirinç unu, muhallebi, nişasta gibi besinleden uzak durduk. bazılarını hiç yemedi diyebilirim. ek gıdadan sonra kilo alımı yavaşladı ancak halen önde yaşıtlarından. 1 yaşına 12 kiloya yakın girmişti, şu an 15 aylık ve 13 kilo. Blogumda da biraz bahsettim beslenmemizden
sevgiler