13.07.2009

Cocuklarla tatile cıkarken

Referansla üye olunabilen , buna ragmen üye sayısı 250 lere varan ve sadece İzmirli annelerden oluşan bir portale üye oldum 2-3 ay önce . Günde 40-50 mail dönen , arada sırada çocuklarla veya çocuksuz aktiviteler düzenleyip toplanan , sandığımdan daha aktif bir portal . Annelerin pekcogu aktif çalışma hayatına sahip , hatta bir kısmıda blogger . Bu portalde zaman zaman gercekten işe yarar bilgiler dönmekte . Gecenlerde posta kutusuna asagıda eklediğim liste düştü. 2 gün sonra bizde tatile cıkacağımız için maili tekrar bulup kontrol edeyim , hemde blogumda yayınlayayım ki tatile cıkacak arkadaslarımada faydam olsun istedim .

Tıklayıp büyütebilirsiniz


Elayı bugünlerde bıraktıgın yerde bulmak cok zor . 6. aya yaklaştıgımız su günlerde bebegim iyice hareketlenmiş durumda. Tastoli Özlemin postunu okuyunca gecen hafta yasadıgımız cansıkıcı tecrübe tekrar gündeme oturdu . Bende poposu pişik olan yavrukuşun altına örtüsünü serip biraz poposu havalansın diye acık bırakmıstım.O da ayakları havaya dikmiş memnun mesut egleniyordu. 1-2 dakikalığına mutfağa kadar çıkıp ocağın altını kısayım derken gümmmmm diye bir ses - ve ben anında "eyvahhh" oldum tabi . Salona dogru kosmamla Ela'nın aglamaya baslaması bir oldu ve 10 dakika kadar agladı yavrum . Koltuktan göbek üstü yere yuvarlanmış , cok hafifte burnunu sandalyeye carpmıstı sanırım . 3-4 gün burnunda minik yarasıyla dolaştı ve ben 3-4 gün boyunca vicdan azaplarıyla dolandım durdum . Böylece 360 derece dönebildiğinide acı bir tecrübeyle öğrenmiş oldum . Kardeşim henüz evdeydi o zaman , hemen bizi arabaya atıp saglık ocağına götürdü , zaten Ela da kendine gelmişti biz gidene dek . Kırık cıkık yok ama bugün izleyin dediler , neyseki atlattık . Bebegi 5 aydan itibaren cok dikkatli takip etmek gerekiyor. Benim hatama düşmeyin.



Resim 1: Ela : Hmm hadi bakalım biraz oynayalım , oturmayı cok seviyorum , aylardır yat yat nereye kadar ...
Resim 2 : Ela : Ooo annemde tv yi acık bırakmıs , caktırmadan birkac klip izlesem anneye yakalanmadan .
Resim 3 : Ela : Üff sıkıldım yine ben, şööle öne doğru eğilelim aktivite yaratalım kendimize .( Ve sanırım bu sırada öne dogru devrilip kedi gibi 4 ayak üstüne düşer)
Bu sırada ben gelirim . Anne : Hiii Ela , ben seni koydugum yerde bulamayacakmıyım , resmini cekip seni blog alemine afişe edeyimde gör ...
Resim 4 : Ohh yasasın hareket özgürlüğü , naparsan yap anne :))) Ben totoyu kaldırıp emekleyeyim yakında da sen gör bakalım .

Bu resimlerde başka bir güne ait , yani izlemeden olmayacak hiç şansımız yok . Ay çöreğimizin korumasıda biryere kadar , sanırım artık yemiyor Eloş hanıma :))

Edit :

Bu resmide eklemeden edemedim , bazen Ela iki uyku arası şöyle bir etrafa bakınıp anneyi tespit edip gülücüğünü atıyor , uykusuna kaldığı yerden devam ediyor . Bu kare az önce tam da böyle bir anda çekildi :)) Tatlı kızım benim , gülüşün bir ömre bedel ...

12 yorum:

yeliz dedi ki...

kuzucuğum o portal pek işe yarar bişey gibi görünüyor, nasıl üye oluyoruz acaba?

yeliz dedi ki...

haa bir de çok çok geçmiş olsun, düşe kalka büyüyor minikler ama insanın yüreği hep ağzında valla. çok şükür sizinki biraz daha rahat atlatmış.
sevgiler kuzu elaya

kuzunun annesi dedi ki...

Özelden döneyim sana bugün konuyla ilgili Yelizcim

Tekir dedi ki...

Tam da tatil öncesi iyi oldu bu liste :) teşekkürler.

Ozguranne dedi ki...

Ne güzel gülmüş melek. Bayılırım o uyku aralarına. Geçmiş olsun bu arada... Dikkat etmek lazım.
Çörek minder de şahaneymiş.

a.y. dedi ki...

Size de çok geçmiş olsun. Her kazayı bu kadar ucuz atlatırız inşallah. Bakalım biz ilk siftahı ne zaman yapacağız korkuyla bekliyorum valla :))
Hamiş: 1-O portala üye olmak için ille İzmir' li mi olmak gerekiyor:)Eşim İzmir'li sayılmaz mı?:))
2- Tatlım ne güzel gülmüş ya:)) Ama bizim kızların saçları daha da çoğalıp azıcık uzasın artık
yaaa:(( Erkek mi kız mı diye sormasınlar diye pembe giydirmekten ıykk geldi :D

kuzunun annesi dedi ki...

Tekircim rica ederim .
Özgürcüm çöregimiz aslında emzirme minderimiz , artık oturma destegi olarak kullanıyoruz bebegi her türlü akrobatik pozisyonda emzirmeye alıştıgımızdan . bazende sallama yastıgı oluyor.
Anne Yazar , evet İzmirli olmasanda İzmirde olmak gerek. Cünkü paylasılan konular hep İzmire has , izmirdeki okullar , cocuklarla gidilecek yerler , dr.lar,lokantalar , cocuk giyimi inidirmli yerler falan fişman .. Ama merak etme genele faydalı seylerden bahsedildiğinde bende size ulastırırım bilgileri bugün yapmaya cakıstıgım gibi.

Unknown dedi ki...

Çok tatlı, hele o gülüşü gerçekten tam yemelik olmuş:)
Küçük yaramaz, anneyi çok yoracak anlaşılan yakında:)

a.y. dedi ki...

Teşekkür ederiz kuzunun annesi iyi ki varsın gerçekten çok işimize yarayacak bir bilgiydi:) Kuzuyu öpüyorum:)

k.i.s.d. dedi ki...

Ahh kıyamam kuzuyaaa... Ben de 47 günlükken sekizcanı düşürdüydüm, inanılmaz bi şekilde. Yüz üstü koyup arkamı dönmemle birlikte minnoşumu yüzüstü yerde buldum. Meğer kafasını çevirdiği yöne dönermiş deli adam. Ahhh nasıl ağladı. Acıdan çok korkudan ağlıyorlar sanki. Ela kuzu çok tatlı olmuş. Bunlar böyle büyüor mu yaf? 6 aylık bebekler bile bana devasa geliyor maşallah. Biz de görürüz o günleri inşallah. çok kendime dönük bir yorum oldu, oysa ki Ela ne tatlı olmuş falan diycektim. Öperim:)

Oz dedi ki...

Canım benim size de geçmiş olsun,insanın yüreği nasıl da ağzına geliyor değil mi? İyi tatiller bu arada!

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

bana email adresini verir misin?
tatilden dönünce de olur acelesi yok :))