28.05.2012

5,5 yaş çok erken

Bu konu çok tartışıldı, tartışılıyor . Uzun uzun yazmak istemiyorum. Ama başlatılan bir imza kampanyası var ve okuyucularımdan bu harekete destek bekliyorum.

Lütfen bu linki facebook, twitter gibi ağlarda ve bloglarınızda duyurmayı unutmayın.

http://imzakampanyam.com/ilkokul-icin-5bucuk-cok-erken-2-imza-kampanyasi

25.05.2012

Ankaradan gecikmiş birkaç kare

Gecen ay yaptıgımız Ankara gezisinden birkaç kare ekleyeyim dedim. Epeydir anneannesine şirinlerin evinde gitmek istediğinden bahsediyordu telefonda , bizde söz vermiştik gidince götürecegimize dair . Eryamandaki Harikalar Diyarı Parkı. Öyle geniş bir alan ve çocukla yapacak o kadar çok şey varki , bizim vaktimiz pek azına yetti ama sözümüzü tutmuş olduk . yazın gittiğimizde yine gidecegiz elbette.











16.05.2012

Hayko Cepkin ve biz


Malum okullarda bahar senlikleri dolayısıyla yurdun her yanında konserler var bu hafta . Bizim okulda da şenlik 1. gün programında Hayko Cepkin vardı. Ben ilk albüm zamanları kendisinin sıkı hayranıydım desem yalan olmaz . Fırtınamı, Son Kez'i canlı dinlemek için epeydir gün sayıyordum. Eloş'u da napacagıma kara vermeye çalışarak. Gültekin zaten rock sevmez. En iyisi kızını babasına satıp kendimi alana atayım diye düşündüm lakin Ela dün evde ultra enerjik bir biçimde evlere sığamadığından erkence konser alanına inelim , saldım çayıra mevlam kayıra yapalım dedik.

Bu arada gündüz tesadüfen alandan gecelim derken haykonun sound check için usul usul siyah minivanıyla sahneye yaklaştığını görüp pozisyon aldım. İlla adamı yakından görecegim. Kimse onun o saatte oralarda olacagını ummadıgından olsa gerek , etrafında da kimse yokken bir foto çektirme fırsatı da buldum. Aman nasıl tırsak , nasıl çekingenim. Adama ében siizn sıkı bir hayranınızım dedim" aceleyle , neyse cekildik ve hemen itinayla sıvıştım ortamdan :)) Teen-age gibi hissettim kendimi neyse :))
Neyse gece ilerledi , bu sırada Eloşun kankası Batuhan ve ailesi de alana teşrif etti. Hal böyle olunca bizimkiler eve dönmedi konseri beraber izleme kararı alındı.

Bu sırada Eloşun çişi geldi , aman allah WC de kuyrukta beklemek ne mümkün , ben diyeyim  10 , siz deyin 15 kişi sırada . Kızı kucagıma alıp kalabalıkları yara yara Öndeki kıza rica ettim artık. Neredeyse vermeyecekti sırasını , hayret valla . 2 dakka daha tutuver dedim kıza:)) Muhahah ..

Neyse ilk sınavı atlattık , lakin kuzu alanda satılan ne var ne yoksa karnım aç , bana şunu al bunu al derken depoyu fulledi . Konser başladı , inanılmaz sert bir sound , yok abicim bizim gibi çoluklu çocuklu ailelerden geçmiş dedik . Arka taraflarda çimlere konuçlanıp çekirdeğimizi çıtlarkene 2. alarm geldi Eloştan , karnı ağrıdığına dair . Salak ben kısa süreliğinde evden cıkıyorum diye fold&go potty mizi almamışım yanımıza , halbuki tam yeriydi. Çalılık arastırmaları , Eloşun ben tuvalet isterim çığlıkları yüksek sese karısırken ve denememiz basarısızlıkla sonuclanırken , bulundugumuz yere dönem cabalarım esnasında Eloşcum yere çöküp altını dolduruverdi :(( Ohhh shit , hemde en gerçeğinden....

Park yerine nispeten yakın olduğumuzdan kucakladıgım gibi arabaya götürdüm kızı , bu arada pacalardan süzülmeye basladı birseyler , kabus gibi. Babaya telefon ettik ve evimize döndük hemen elbette. Gece duşu , bir kitap ve sütümüzle normal rutinimize dönerken , uzaktan konser alanından hala Haykonun müziği duyuluyordu.
Anlayacagınız bize bu kadarı çok çok çoktu...

11.05.2012

Bugün senin günün ..

Tam olarak ne yapacaklarını bilmiyorum ama belliki bu hafta kreşte hummalı bir hazırlık var anneler günü için galiba . Ptesi günü bugün için bir davet kagıdı yollamıslar , ok bunu biliyoruz ve merakla bekliyoruz . Ama onun dışında pek fikir alamıyoruz küçük hanımdan.

Ela bir kac gündür eve geldiğinde olur olmaz zamanlarda "Anne bugün senin günün" deyip duruyor .

Dünde şöyle oldu :
Bizimki aç bilaç vaziyette eve girdi , bende çorbasını hazırlamıstım. babasına yedirmesini söyledim ki , oda günlerdir olmadığı için seve seve kabul etti. Bu arada hem yediriyor hemde agzından laf almaya calısıyormuş , anneler günüyle ilgili. Bizimki laf acılınca , corbayı falan bırakıp "Hiii , ben anneme bişey söylemeyi unuttum " deyip merdivenlerden cıkarak yanıma gelme telaşesinde , bir yandan da söylüyor , "anne bu senin günün diye " . Neyse , yanıma geldi sarıldım , yine aynı replik:))) Öptüm ama anneler gününün daha gelmediğini , yarın okula gelecegimi ve orada beraber kutlayacagımızı söyledim. "Hayıy anne , bugün senin günün" konusunda diretti.

Bugün 15.30 da okulda olacagız , bakalım neler hazırladı bücürükler . Çok heyecanlıyım .

7.05.2012

bisikletci Eli 2

Published with Blogger-droid v2.0.4

Bisikletli Elo

Biz Ankarada anneannenin kollarında iken babası Eloşa bir bisiklet almış. Malum kız iri yasına göre , 16 jant bana sorsanız kocaman birsey , ben ilk etapta tırstım biraz ama seleyi en alt seviyeye indirince gideri var dedik , geri vermedik. Bu sene anne-baba kontrolünde kullanmasına izin vereceğiz galiba


Yakıstıda sıpama:)

2.05.2012

Minnie

Resim bu sabahtan. Kuzucuk artık sabah kıyafetlerini , tokalarını , çoraplarını kendi seçer oldu . Bugün sana minnieli tshirt giydireyim deyince pek sevinip , bir yerlerden alıp getirdiği tacınıda basına oturttu. Bana kalsa pembe ve kırmızı uymaz allah uymaz ama emir büyük yerden olunca bizede m..k yemek düştü artık. Bu sabah bezde bağlatmak istemedi , prensesli küloduyla gidecekmiş okula . Eh iyi hoş ama kazalardan korkan ben , cantasına evdeki tüm alıstırma külotlarını, ve birkacta penye olanını atıp yolladım artık. Bu aksam eve nasıl gelecek çok merak ediyorum . Aklım hep onda bugün . Evde sorun yok çok şükür . Bize caktırmadan kendi gayette güzel hallediyor işini , benim wc ye getir - götür gibi bir işlevim yok yani. Gelince yapıyor , işi bitince gerekeni yapmam için beni çağırıyor. Darısı okul günlerinin başına.
Bu arada bende bu aralar şanslı haller hasıl oldu. Bir süredir takip ettiğim : www.makyajcantam.org blogu vasıtası ile Kiehls ürünlerinden bir mask kazandım. Yabancı sitelerden biraz okudum müşteri yorumlarını, iştahım iyice arttı desem yeridir . Sabırsızlıkla bekliyorum ürünü. Gözenek sıkılastırıcı ve temizleyici bu ürünün sonuclarını umuyorum bir süre sonra sizlerle paylaşabilecegim. Bu arada MC ye tekrar çookkk teşekkür ederim . Kozmetik ve makyaj konulu bloglardan hoşlanıyorsanız, takip etmenizi öneririm . Hadi bakalım , kalın sağlıcakla . Bugünlük bu kadar ...