19.07.2012

temmuz haberleri


Bu harika resim Mügenin kadrajından .

Biz blog dünyasında görünmezken hayatımıza yeni dostlar eklendi . Eloşun 2 arkadası daha oldu internet dünyasından:)
Ailemiz büyüdü , kuzenim evlendi ve Eloş düğünde gelin ve damada çiçekler attı. Çok eğlendi.
Hazırlık aşamasında annesinden görüp kuaförde kulagıma egilerek , benimde sacımın önünü kestirebilir miyiz diye sordu , manikürcü kıza ojelerini sürdürdü .
Ankarada anneanne basta olmak üzere aile üyeleriyle hasret giderdi, Andacın peşinden hiç ayrılmadı.
Dillendi, ballandı , herseyi anlar, sık sık ettiği laflarla bizi dumur eder oldu .
Kresi degiştirdik , devlete baglı bagımsız bir anaokulunun yaz okuluna devam eder oldu. Cabuk uyum sagladı , 2 haftadan sonra ilk kez bugün eski okulunu özlediğinden bahsetti ama dönesimiz yok . ( Özellikle ben şimdilik bu karardan memnunum, son zamanlarda canımı sıkan çok sey birikmişti )
Anne yaz okulundaki derslerine basladı , dönemden bile sıkı giden 5 haftaya koca dönemin derslerini sıgdırmaya calısıyor , yogun, sıcak ve yorucu geciyor aslında .

Denize nedense pek az gidiyoruz , bundan sonra artık uzunca bir süre sehir dısına kacıs olmayacagına göre sanırım haftasonlarımız denizde gececektir. Gülbahcede gidilesi tek plaj olunca sagına dönsen ögrencin , soluna dönsen okuldaki bir personel derken aslında kampüs ortamından pekte sıyrılamıyorsun . Can sıkıcı olsa da sallamamaya karar verdim. Cocugumla eglenmeme bakacagım . Yinede ögrencilerimin etrafta olmamasını tercih ederdim sanırım:)

Ela puddle jumperdan kolluklara yumusak gecisi henüz yapamadı . Nedense ( belkide vücut agırlıgından dolayı) batar gibi olup su yutuyor , panik oluyor. Halbuki 1.5 yas videoları var , o zamanlar kollukla cok daha rahat yüzüyormus aslında. Bu yaz sonuna kadar biraz daha cesaretlenecegini umuyorum. Kuma nazaran suya ilgi ve alakası devam ediyor, ama havuzu kesinikle daha cok seviyor. Arada sırada okul cıkısı ex ögretmeni ve Batusuyla bulusturup havuz sefası yapmasını saglıyorum. Anaokulumuzda arastırıyormus havuz olanaklarını , olursa iyi olacak aslında. Havalar sıcak ve cocuklar kapalı mekanda kan ter içinde kalıyorlar . İzmirde cocukluysan klima birincil , havuz imkanı olan bir ev yada yazlık ikincil ihtiyac bence , hele de yazın. Tek tesellim en azından denize yakınız .

Bu arada tuvalet egitimi konusunda hemen hemen hiç sıkıntımız kalmadı. Eger geceleri kaldırabilirsem hiç sorun yok , bezsiziz ama olurda bende kalkmazsam mutlaka kaza oluyor . Henüz kendi rahatsız olup beni cagırır pozisyona gelmedi. Sadece bazen aglıyor , fırlayıp gittiğimde çişinin geldiği için mızırdandıgını anlıyorum . Bir süre sonra bu işide yola sokarız umarım . Bakalım...

Hiç yorum yok: