10.10.2011

Ben Bir Küçük Cezveyim Vol.3 Trakai

Litvanyada 2. günümüz Trakai bölgesinde gecti. Gültekinin tanıdık bir akadası burada hem transfer hemde rehberliğimizi yaptı , bizim için rahat , zahmetsiz ve az yorucu , tadı damakta kalıcı bir gün oldu.

Litvanyanın büyük dükü Vytatuas için yaptırılmıs bir kale , etrafı eşsiz güzellikte ormanlık ve yürüyüş alanları ve 3 ayrı gölün birleşmesinden oluşmuş harika bir yer .

En iyisi ben degil resimler anlatsın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Posted by Picasa


Ek bilgi olarak burada 3 pencereli evlerin , zamanında buraya yerleştirilmiş Karaimulara( sanırsam Karay Türkleri olarak geciyor) ait oldugu , onlara ait degişik bir ibadethanelerin bulundugunu, kale içinde yine bu Türklere ait bazı tanıdık kıyafetlerin sergilendiğini be kibinai denen ve bir cesit börege benzeyen harika bir yemeklerinin bu bölgedeki restoranlarda sıkca satıldıgını da eklemek isterim. Bu arada kininai ile servis edilen Gira bir cesit alkolsüz mesrubat , litvanlar tarafından cok seviliyor , bu içecegin kökeni Litvan sanırım. Asidi kacmıs kolayı andırıyor :))

4 yorum:

nil dedi ki...

Fotoğraflar anlattı:)

1- Ela çok büyümüş,görmeyeli ya

2- Sen de delisin:)

3- Ohh götür biraları:)

4- Bina da gözeel ebet:)

Deli Anne dedi ki...

Çok keyifli fotolar:)

yeliz dedi ki...

harika fotolar, bayıldım ela büyümüş, duru çok güzelleşmiş, annesi blog yazmıyor ama eski yol arkadaşımı hiç unutmadım haberi ola:)

kuzunun annesi dedi ki...

Nil o biralar yol su elektrik olarak dönüyor biliyorsun degil mi?

Thnx deli anacum , sahalara dönmedin mi sen bakayım daha ?

Yelzcim eminim mesajın alınmıstır.

Ve evet evet kuzum bu ara cok büyüdü gercekten , bana da öyle geliyor. Birde bezimizden kurtulsaydık..