7.09.2011

Kreşe adım adım ..


Aylardır kafamızı kurcalayan bir sorundu . Önce calıstıgımız kurumun kreş açma durumu hasıl oldu lakin yeterli ögrenci sayısı olmayınca bu alternatif ortadan kalktı .

Urla'da topu topu 3 kreş vardı . Birisi haziran ayında kapandı . Bir diğeri zaten alternatif olarak düşünmediğimiz bir yerdi, kaldık 3. alternatife . 2 ay kadar önce oraya ugradık. Klima yoktu ( sanırım kısın kaloriferle ısınıyorlar - biz evimizde yaz kış klima destegiyle yaşıyoruz) . Tavanları alçak , ögrenci sayısı çok göründü gözümüze , oyuncak , halıflex kaplı bahce ve oyuncaklarıyla hiç olmazsa kötünün iyisi dedik ama yaz için part-time vermeyi düşünemedik bile. Biz bile bunaldık sıcaktan . halbuki herkesten iyi duyumlar alıyorduk. Yinede , "hah işte budur" dediğimiz bir yer degildi.

Bu arada benim Urlada zaman zaman playgrouplara gittiğimiz ve orada tanıstıgımız bir arkadasım( aynı kreşte hoca olarak basladı) , biraz sabredersem Urlada yeni bir kreş acılacagı müjdesini vermişti. Tüm yaz boyunca oradan haber bekledik ve bayramın 2. günü kreşin yakın zamanda hizmete girecegi haberini aldık . tatil dönüşü hiç vakit kaybetmeden görmeye gittik. hala bazı egitici materyalleri Almanyadan gelmemiş olmasına , bahce peyzajının tam olarak tamamlanmamasına karşın gördüğümüz sekli bize yetti dogrusu . İçimize sinecek gibi. En kısa zamanda Elayı alıp birkac saatliğine oynamaya götürecegim . Tam olarak başlangıcımız ise ekim ayında olacak çünkü 18 inden itibaren ekim ayına dek burada bulunmayacagız .

Yakında kreşimizin bol renkli resimleri ve faaliyetleri hakkında bilgileri yine burada bulabileceksiniz.

Beni en cok sevindiren detaylardan biri , yılsonu gösterisi olmayacak olması idi. Kuzumun arkadası Berkimizin olaylı gösterisi beni bu konuda düşünmeye sevketmişti. Hem kuliste sıra bekleyip sıkılmalar , hem öncesinde 2 aylık uzun hazırlık evresi , bu yas cocugu için gereksiz stres kaynagı diye düşünüyorum .

Programlarında 6 saat İngilizce ( gönülden destekliyorum ) , almanca ( 3 saat ) - neden olmasın , seramik sınıfı , orf yöntemi ile müzik dersi ( piyano eşliğinde ) - yeayyyy (zaten gecen sene baslamıstık, Ela cok seviyor müziği) , bahcesinde dogal cim oyun parkı , kümes hayvanları , ekim yapacakları mini bir bahce , yüzme havuzu .. Bilmiyorum Eloş eve gelmek isteyecek mi ?

Hastalık halinde 3 gün cocugun okula gelmesine müsade etmemeleride bence güzel . Kresten dolayı sürekli hastalanan cocukları duydukca bu uygulamanın da son derece yerinde oldugunu düşünüyorum . Böyle bir durumda bakıcımız Gülay abla amorti eder bizi umarım . haftada 2 gün evimize gelmeye ve bizi toparlamaya devam edecek o da.

Tek sorunumuz tuvalet egitimini halledememiş olmak . Bu konuda getirin getirin biz hallederiz demiyorlar tabi , asıl özveriyi bizden bekliyorlar . Bende 2 gündür evde tamamen bıraktım bezi , sadece yatarken . Kitaplar , sticker ve ödüller her duydugum yöntemi denemekle beraber yüzde 30 basarıya bile ulaşmış degiliz . Çok üzülüyorum , baslamadan halledebilseydik çok çok iyi olacaktı , bilemiyorum ne yapacagız bu sorunu .

Evet , acıkcası eladan ziyade ben çok daha heyecanlıyım kreş konusunda , umuyorum hepimiz için hayırlısı , iyisi olur .

4 yorum:

ÇokBilmiş dedi ki...

2 gün çok erken olayı kavrayabilmesi için. En az 15 gün süreye ihtiyaçları oluyor.
Yuva maceralarınızı heyecanla bekliyorum ben de :)

kuzunun annesi dedi ki...

Aslında 3 aydır ugrasıyoruz :(

Crocus dedi ki...

tanıdığım bir yeri anlatıyor gibisin :)

kuzunun annesi dedi ki...

Yaaa , hmmm