1.05.2011

Haftasonundan


Minibüs duragında gelmeyen minibüse kızıp kendini yerlere atan Ela hanım...

Bir süredir single mom takılıyorum . Babamız ara ara eve ugruyor , sıklıkla seyahat ediyor . Gerçi nisan ayının büyük kısmı evde babaane ve dedenin varlıgıyla pekte sessiz sedasız sayılmazdı , Ela için kalabalık eğlenceli oluyor . Gecen cuma uzun aradan sonra basbas ikimiz kalınca epey sıkıldık. İşin kötüsü d-smartta sizlere ömür olunca erkenden yukarı cıkıp uzun bir kitap seansından sonra sızmışız. Köyde yaşayınca en kötüsüde bu oluyor heralde , D-smartı takan cocugu cagırmak için aradıgımda , İzmirde oldugunu ve en erken salı gelecegini söyledi.Ne büyük eksiklik. Allahtan internetimiz var, epeyce oyalıyor . Üstelik sonunda benim takozu Nokianın wap lı bir modeline de terfi ettirdim , kurcalamalardayım :))

Ctesi erken kalktık. Gün uzun yapacak iş çok. Bir kere 8 haftadır aksatmadan gittiğimiz "mucik okulu" var ( Elanın alfabesinde ü yok tabe:) ) Eglenmeye ve ögrenmeye devam ediyor. Gruba yeni katılanlar oldu ikiside 4 yaşında. Yani bizim kuzu halen en küçükleri. Bazen ögretmenini dinlemediği ve ilgisinin diğerlerine göre cabuk dagıldıgını gözlemliyorum.Ya da Ekin'le ddurup duruken bir aktivitenin ortasında birbirlerine dokunup sarılıştıklarını. Çok komikler tabi , eğlenceli. Ekin'de yoldan cıkmaya hemen hazır gibi:)) Bazende müzik aletleri ve kuklaların oldugu kutuya yöneliyor , tam bir şarkının ortasında diğerleri konsantreyken. Annelerle kikirdiyoruz , ögretmenide anlayıslı pek birsey demiyor ama genele bakarsak uyumlu tabi. Yoksa devam edemezdik sanırım. Yaza kadar devam ama sonrasında ne yaparız bilemiyorum. Sıcak izmir günlerinde o kadar yolu git-gel yapana kadar , köydekii plaja uzamak ve yüzmek daha cazip gelebilir.

Neyse , oradan taksiyle Yeliz'lere geçtik . Yelizin muhtesem lazanyaları eşliğinde Arca'mızın sağlığına yeniden kavuşmasını kutladık. Çocuklar birbirine çok alışkın artık , klasik oyuncak kavgaları olsa da Ela bu sefer beni pek üzmedi. Uyumluydu. Hatta bir ara Berki öpmeye yanaşyıysa da Berk hiç yüz vermedi :))Komikti. Biz akşam bizde kalacak olan Kayacan abimiz ve Sibel ablamızla buluşmak üzere Üçkuyular garajına yollandık , erken ayrılmak durumunda kaldık . Ama bu buluşma ikimizede iyi geldi doğrusu. Dostlarla olmak güzel.

Evimize dönüş yolu 1 saati buldugundan Elocan yolsa yorgunluktan sızdı. İnerken uyandırmayalım, çantaları unutmayalım telaşesi içinde Kayacanın bavulu minibüste unutarak büyük bir salaklıgada imza attık 3 yetişkin olarak . Sonrası ise 1.5 gün telefonlasarak ve bazı aksilikler sonrasında bavulumuzu geri aldık bugün şu saat itibarıyle.

Bugünse tembel anne mode-on oldugundan ne zamandır merakta ettiğimden Urladaki kahvaltı yeri "Rahatla"ya çevirdik istikameti. Karayolunun kenarında oldugundan bana pek cazip gelmemişti ama içerde oturdugunuzda , hem alan temiz ve yeşil çim oldugundan , atlar ve ponyler çok yakın görüş sahamızda oldugundan ve benim için en önemli kriter yine görüş ve müdahale mesafesinde bir mini cocuk parkı ve kumlu saha oldugundan , cocuklu ailelere önerebilecegim, gidilesi bir yer oldugunu söyleyebilirim . Biz saat 10 a dogru gittik , nispeten oturan pek yoktu , saat 1 itibarıyle büyük grup rezervasyonlarıda masaları doldurdu ve hava kapalı olmasına ragmen epey kalabalıklastı mekan. Tabi kalabalıkta servis nasıl gitti bilemeyecegim , bize extra termos neredeyse kalkarken verildi ve bitiremedik , kasada ödeme yaparken termos cayın X 2 olarak yazıldıgını da farkettik. Özür dileyip geri ödediler ama hem servis ücreti , hem çayların extra yazılması bana ters geldi. İzmirde pek yoktur bu uygulama cünkü. Meyva suyu , sucuk yada yumurta için extra alınır ama çay ??? Hımmm ....

Birde yarım saat at binme 75 lira imiş. Doğrusu beni şimdilik beni ilgilendiren bir atraksiyon olmasada bana biraz fazla geldi. İlgilenenlere duyurulur:))

Anyway , artılar eksileri götürdü ve genel anlamda memnun kaldık diyelim ..
Birkaç fotoyla bitirelim yazıyı.




6 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

len arcanın kutlamasından foto yok mu?

kuzunun annesi dedi ki...

Fotolar kızlarda bacım , daha atmadılar bana da.

Adsız dedi ki...

hayat;
inanilmaz bi cocuk olmus cok guzel yaa masallah elaya!
isirmak isterim ben

kiraz

kuzunun annesi dedi ki...

Sagol Kirazcım , cocukluga up-grade oldu hakkaten :)

yeliz dedi ki...

hayatım canım sağol be bu rahatla'yı da görmüş öğrenmiş olduk sayende:) merak ediyorduk. çok güzel bir haftasonuydu gerçekten:)

kuzunun annesi dedi ki...

evet , zaten bir anlamda orayı test etme işini görev edindim ben :) Belki bir sonraki buluşmayı orada yaparız . Çocuklarla rahat edebilecegimiz bir mekan hakkaten