9.03.2010

Yollarda

 

 

 

 


Hafta sonu babaanne ve dedenin yanına Isparta'ya gittik. Eloş iyice fıkır fıkır olduğu ve eskisi gibi uzun araba uykuları çekmediği ,koltuğundan sürekli inmek istediği için 5.5 saatlik yolculuk nasıl geçer diye endişelerim vardı .

Hem giderken hem dönüşte ögleden sonra uyku saatine denk geldiği için 2.5 saat kadar uyudu . Onun dışında oyalamak çok kolay olmadı tabi , çeşit çeşit oyuncaklar, kitaplar aldık yanımıza . Araba sürme taklidi falan yaptık birara , bayıldı bayıldı , pek eğlendi . Sağ- sağlim vardık pazar gecesi evimize .

Telefonumuz dogum gününden , cep telefonlarına ilgisi fazla zaten , ama bununla da oynamaya basladı, düğmelere basıp numara ceviriyor , karşılıklı bol bol alolaşıyoruz.

Bloglardan takip ettiğim arkadaşlarımın aksine Ela öyle çok anlamlı kelime söylemiyor , aslında hani derler ya ağzı dolu dolu , sürekli birşeyler geveliyor ama henüz pek anlamlı degiller . hani karsılıklı laf dalaşı bile yapıyoruz hanım kızınca , ama hep gulu gulu modunda :)))
O yüzden bu Aloları söylemesi beni mutlu ediyor.

Birde bir kelimesini ögrendi , kac yasındasın diye sorunca "bieğ" gibi birsey söyleyip işaret parmağını havaya kaldırıyor ve sırıtıyor , pek hoşlanıyor bundan .

Sabahları babasına cici yapmayı öğrendi , gerçi bu daha çok şap şap surata patlatma şeklinde bile olsa öyle. Haşin kız vesselam.

Yapma , getir, götür gibi komutları anlıyor , işine gelirse artık , gelmezse homur homur söyleniyor , sinirleniyor , yumruk sıkıp bagırıyor falan .

Saçları uzadıkça daha bir tatlanıyor , güzelleşiyor sanki.
İşte böyle büyüyor kuzu hanım bu aralar .
.
Posted by Picasa

8 yorum:

Ozguranne dedi ki...

Maşallah, tam sarı şekerim olmuş. Ne güzel parlamış saçlar...
Bu konuşma konusunda bir arkadaşım şöyle demişti. Kızları 4 yaşında şimdi. 1 ila 2 yaş arası o kadar farklı gelişiyorlarmış ki anne babalar dumur oluyormuş. Biri koştururken, diğeri emekliyormuş. Öbürü annecim rica etsem su verir misin derken diğeri anne baba diyormuş. Biri kaşık kullanırken filan...

O laf saymalar bizde de var. Hatun ciddi ciddi sayarken sevimli oluyor, gülesimiz geliyor çok fena.

yeliz dedi ki...

o japonca konuşuyor, sen nasıl anlamıyorsun hayret:)))

füsfüs dedi ki...

bizim uzun yol kurtarıcılarımız çubuk kraker ve meyve, yavru obur olunca yemekle kandırıyoruz işte:))

kuzunun annesi dedi ki...

Özgürcüm , benim pek endişem yok aslında konuşma konusunda , eminim bir cırcır böcegi yetişiyor:)

Yeliz, japonca mı dersin :)

Füsfüs bende eline elma verdim , cok sevdiği için . Yemek faslından bahsetmeyi unutmuşum . Birde emzirme fasılları var tabi

Seren dedi ki...

Yeliz'e katılıyorum Japoncadır o konuştuğu :)Çok tatlı oldu Ela ah ah,tam yemelik

Unknown dedi ki...

Ela kuzusu nasıl da tatlı oldu böyle. Sarışın fıstık. Bir video koysan da görsek, nasıl konuşuyor Japonca :)

Ay nasıl yemeliktir şimdi:)

Adsız dedi ki...

Tam ısırmalık oldular hepsi.Benim kuzu hııı hııı deyip duruyor bugünlerde:) Oto koltuğu bakıyorum nurturia dada inceledim ama hala karar veremedim sizin oto koltuğu marka ve modeliniz ne Ela rahat mı içinde?

kuzunun annesi dedi ki...

Ah ah hep kacırıyorum zaten , makinayı kapıp gelene dek olay bitmiş oluyor . Japonlar gibi boynumuza asıp gezemeli :

Sevgili adsız , koltugumuz yakın bir arkadasımızın oglundan bize kaldı . Chicco nun bir modeli , ama kodunu bilmiyorum . Ela içinde çok rahat ve güvenli , memnunuz çok .