22.03.2010

Bahar geldi buralara

Evet gercekten öyle , dışarı çıkarken yanıma aldığım kalın giyisilerim yerini kısa kollulara bırakmaya başladı. Nereye baksam dağ-taş çayır çimen papatya başta olmak üzere envayi çeşit çiçek doldu . Hatta birkaç yeni doğmuş kuzu bile gördüm Gülbahçe köyünde. İnsanın içi açılıyor böyle günlerde.Ama yeterince tadını çıkarabiliyormusun desen kendi adıma kocaman bir hayırrrrr diyorum .

Jikad ( Japonya İzmir Kültürlerarası Dostluk derneği) kuruldu ve kurucu takımda yeraldım . Pek çok etkinlik düzenlendi , düzenleniyor ve düzenlenecek. 2010 Türkiyede Japon Yılı olması nedeniyle hızlı proje üretiyor ve uygulamaya koyuyoruz. Her ne kadar Ela elimi kolumu bağlasada biryerlerden bu işlerin içinde olmak gerekiyor.Bakalım ne kadar olabilecekse artık. Ctesi ben genel kuruldayken babasıyla 2 saat kadar yanlız kaldılar. Gültekin telefonla sürekli taciz etti sağolsun. Ela huzursuzluk yapmış öğleden sonra uykusuda pusette kısa olup hemen uyanınca. Toplantı bitmeden apar topar ayrıldım özür dileyerek artık. Olmadı böyle ama napayım. Gerçek bir excuse Eloş şu anda . Verim yerlerde..



Sonra pazar günü üds heyecanı :))) Baba ve kızı yine yalnız bıraktım , ben sınavda onlar çevre park ve bahçelerde bol bol gezip, çayır çimende yuvarlanmışlar, çocuk parkında ablalara bulaşmışlar vs. Tabi baba yine haşat vaziyetteydi çıktığımda.Havaların ısınmasına seviniyorum , çünkü Ela bebekliğinin sessiz-sakin , mülayimliğinden uzak , enerji dolu , canlı bir dönemine girdi. Bol bol dışarda enerji atmaya ihtiyacı olacak gibi.Lakin zaptetmekte bir o kadar zor tabi. Sürekli gözümüz üstünde olacak , yoksa kendine zarar verecek birşeyler yapabilir.

Bununla beraber bahar bize yeni bakıcımızla geldi. Eloşla aralarında negatif bir elektrik hissetmeme rağmen bugün Ela beni aranmış biraz , bol bol mızmızlık yapıp arada yukarı çıkmış , anne anne diye odalarda dolaşmış. Öğlen geldiğimizde de çok sevindi.Kaçarak ayrıldık evden ağlamasın diye. Sonra uyumuş ama her zamankinden 1 saat az. Ben erken döndüm biraz ki can sıkıcı bir durum yaşanmasın. Umarım çabuk alışır. Umarım bakıcıda bize çabuk alışır, umarım bizde ona. ş
Şu anda evde biraz çekinceler , işlerin yavaş yürümesi vs. hakim. Alıştığımız düzen değişti tabi. Nerde Gülayın atik-tetikliği...

3 yorum:

senem dedi ki...

Ohhh ne güzel baharın tadını çıkartın valla :) Buralar hala soğuk!

Hayat, fırsat bulursan biraz şu projelerden bahsetsene, merak ettim. Bizim üniversitede de epey bir etkinlik oluyor bu kapsamda. Belki bu taraflara gelirsiniz? ;-)

kuzunun annesi dedi ki...

Senemcim bazı etkinlikler konsolosluk aracılığıyla oldu ama bizlerde gelen gidenle ilgilenmek durumunda kaldık . İzmir İstanbul konsolosluguna baglı , o yüzden canları cekerse bazı gösterileri burayada tasıyorlar :) neo Japonesque konseri , Prenses Kaguyanın Hikayesi , japon savunma sanatları Sergisi gibi etkinlikler 3 büyük sehirden yapıldı . Ayrıca bizim üyelerden biri olsa gerek Nisan ayı içinde Bonsai - Bahce düzenlenecek semineri verecek . Üniversite bhar senliklerinde stand acıp kaligrafi origami yesil cay servisi vs. gibi stand aktiviteleri düşünülüyor. 23 nisan ve 5 mayıs 2 tarafın cocuk bayramlarında birkac ilkögretim okuluna gidip origamiydi , japon sarkılarıydı ögretmek vs . gibi hemen yakın dönem projeleri var. Bizlerde sahsen bu standlarda veya okul aktivitelerinde bulunmak durumunda olacagız sanırım.
bizim gelmemiz olmaz sanırım ama İstanbulda bu işlerle yine konsolosluk ilgilenir , Bogazici aktivitelerinde Selcuk Esenbel , Mariko Erdogan hoca gibi isimler aktif calısır diye düşünüyorum .

kuzunun annesi dedi ki...

Ha bu arada Jikad facebook sayfasından İzmirdeki güncel aktiviteler takip edilebilir ayrıca .