27.03.2010

Ana kız başbaşa bir haftasonu

Bu haftasonu babamız İstanbul'da. Bense kızımla başbaşa kaldım . Dün dayısı çıkageldi Ankara'dan bir iş için , geç geldi , Eloşta misafirini karşılamak istermiş gibi gece 22.30 da hortladı . Biraz sohbet muhabbet dedik ama herkes yorgun . 12 gibi yattık ama Eloşu uyutmakta epey zorlandım . En son onun odasındaki büyük yatakta saçma sapan ninniler uydururken uykuya dalmışız, gece az uyandı , 2 kez sadece. Bende dinlendim biraz.Aslında diş sancısından kuduruyor yavrucak. Hatta az önce diş jelini kapmış , süreyim diye bana uzatıp al, al yapıyor bitirim şeytan.

Sabah dayıyla kahvaltı sonrası onu yolcu edip peşinden hemen sokağa attık kendimizi . Araba Gültekinde olunca pusetimiz ve biz,baharı müjdeleyen güzel bir hava eşliğinde köye indik , markete uğradık . Eski bakıcımız Gülay ablaya uğradık .Pek özlemişler birbirlerini. Gülay ablanın evi tek kat , bahçesi çimlendirilmiş halde . Bol bol koşturdu, çimlerde yuvarlandı, ayakkabıları attı , toprakla bütünleşti. yedek kıyafetler yanımda olduğundan kudurmasına izin verdim bende. Dönüş yolunda pusetinde sızıverdi tabi . Eve gelincede devam etti uykusuna . Kalkınca tekrar sokağa , bu sefer yeni bisikletini test ettim .Hemde Kidonyada bir bira-patates yapayım diye heveslenmiştim ki bira satmadıklarını gidince ögrenip dumur oldum .Peh , 40 yılın başı bir akşamüstü keyfi yapalım demiştik , neyse... Çay kazandibi ikilisine talim ettik , Eloşumda ucundan yararlandı böylece.

Evde olunca TV yi kurtarıcı gibi gören bir tip oluveriyorum .Oynasam da uzun süre oynayamıyorum ne yazıkki.O yüzden dışarısı bizim için en iyisi. Hem Elanında algıları açılıyor. bisikletinde gezerken köpekleri görünce hav hav yapmaya başladı. Hoşuma gitti bu.

Yarında İzmire ineyim diyorum. Kuzen var , belki Agora falan yaparız kızkıza.ne zamandır olmadı böyle bir muhabbet. Ama 1 saatlik bir minibüs yolculuğu yapmam gerekiyor.ya Eloş memeee diye tutturursa:)) Birr yanım yiyor bir yanım ı ıh . Öte yandan önümüzdeki 2 ay boyunca babamız sık sık seyahatte olacağından belkide alışsam yalnız hareket etmeye iyi olur .

İşte böyle . Okuyan herkese iyi haftasonları dilerim. Ciao..

11 yorum:

Adsız dedi ki...

biz de size, iyi pazarlar dileriz efenim.
ciaooo :))

kuzunun annesi dedi ki...

Tosur tosur uyuyan Doritim kalktı mı zamanında Kirazcım ?

Deniz dedi ki...

valla ben de bazen o kadar yorulmuş oluyorum ki, tv açmaktan başka çare bulamıyorum :(
kuzuya sevgiler

kuzunun annesi dedi ki...

Deniz , sagol ugradıgın için . Tek olmadıgımı biliyorum , çaktırmayanlar var bence:))

İlknur dedi ki...

Itiraf.com valla Ahmede tek baktigim zamanlarda evde televizyon da olmadigindan ben youtube ucuzler cizgifilmini bol bol izletmistim. Tek degilsin elbet. Yarin da kac git Izmire. Yollar gozunde buyumesin. Ayni seyleri hisseder sonra da bin pisman olurdum. Keske gezsek diye. Ev bi sure sonra insanin ustune geliyor. Allah kocacigina tez zamanda kavustursun.

kuzunun annesi dedi ki...

İlknurcum , gidecegim sanırım, yarın akşam dönecek bizi kuzenden alacak şekilde planladım artık. Ama daha uzun ayrılıklar var önümüzde. Seninde çabuk geçsin sayılı günler inşallah .Çok sevgiler . Zaman zaman seni düşünüyorum , hiç kolay değil.

yeliz dedi ki...

kuzucum o ela tombalağını öper iyi haftasonları dilerim:)

kuzunun annesi dedi ki...

Ciao sana pek uygun olmuş Milano fatihi:)

füsfüs dedi ki...

ben tv açmıyorum cidden ama sıkıldığım bir gerçek bir süre sonra. oynarken esnemeye başlıyorum çok fena uykum geliyor. ben niye eğlenmiyorum diğer anneler gibi diye de vicdan yapıyırum. neyse tek değilmişim azcuk rahatladım. bu arada tv açsam da bakmaz defne zaten:)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

her seferinde bisikletli fotoğraf umuduyla tıklıyorum blogunu, gene yok gene yok..

kuzunun annesi dedi ki...

Makinamızı baba götürmüştü hsonu cekemedim resim ama ev ortamında cekilmiş var aslında. Aklımda , yükleyeceğim şeker , annemde soruyor zaten