28.12.2009

Kısa rapor ve emzirmeye dair


Bir koca hafta daha geçti ömrümüzden .
Kısaca geçecek olursak , Eloşun küçük dayısını yolladık bir kere Ankaraya . Anket işlerini epey bir kolayladık burada .Spss midir nedir işte , ona girmesi kaldı . Bitsin artık .

Ela artık tay tay duruyor rahatlıkla , hatta birkaç adım atıyor. Çok şeker .
Yemek ayrımı pek yapmıyor , açsa ne bulursa yiyor , dün yine balık yedirdim . Bayılıyorum balık yemesine. Bu konuda bizi üzmediği için şanslı sayıyorum kendimi .

Ama emzirme konusunda isyanlardayım artık . Sabah daglar kızının postunu okuduktan sonra yine bir kez daha düşündüm .İlerde emzirmeyi ne kadar özleyeceğinden bahsetmiş. Bense tam tersi hiç özlemeyeceğim galiba . Bu hafta sonu cogunlukla evde gecirdiğimizden yavru 48 saat benden hiç ayrılmadı diyebilirim . Bu sırada yakamdanda hiç düşmedi tabi. 2 saatte bir dibimde meme meme diye mızırdanıp durdu . Yemek yesede yemesede farketmiyor , zaten suda pek içmiyor. Onun yerinede süt. İliklerime kadar sömürüyor beni . Gecede malumunuz 3-4 kez kalkıp emiyoruz . 3. aydaki halimize döndük tamamen . Sıkıldım , hemde çok sıkıldım . Kendi istegiyle memeden kesen annelere kızardım hamileyken . Şimdi o kadar anlıyorumki onları . Hiç kolay değilmiş hakkaten.Evet bende uykusundan uyanıp yarı uyanık haliyle yumulmasına bayılıyorum , saclarını seviyorum , masumluğunu seğrediyorum zaman zaman ama herzaman hissedemiyorum o muhteşem duyguları. Bende mi tuhaflık var yoksa nedir anlamadım .

Şikayetçi olsam da kesmeye kıyamıyorum o ayrı , ama en azından iyiki işim var ve gündüz evden ayrıyım diyorum , artık 4 dişte var , harap oluyorum ısırılmaktan çünkü .

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Benim Ela senin Ela'nın izinde emin adımlarla ilerliyor:) Sanırım seneye ben de benzer bir post yazabilirim, ne dersin???

Ama herşeye rağmen emzirmek çok özel değil mi?:)

kuzunun annesi dedi ki...

Öyle ama birde ısırmasa :))

k.i.s.d. dedi ki...

Seni çok iyi anlıyorum. Ben de gece emzirmelerinden artık sıkılmaya başladım. Bi de yeni bir huy çıktı mıncıklıyor memeler tırnak izi dolu, çok fena.

Her bebeğin memeye yaklaşımı farklı, ne acaip. kimisi de 9 aylıkken kendi kendine bırakıyor emmeyi. Kimisini 25 aylıkken zorla ayırıyorsun, değişik...

kuzunun annesi dedi ki...

Aynı olay bizdede var , bazı cocuk tshirt cekiştirir ya bizimkide meme çekiştiriyor tırnaklarını takıp kanatıyor , farkında olmadan ısırıyor , bir hırsla emiyorki sanki kaçıran var .Elanın o 9 aylıkken bırakanlara hiç benzemediğini düşünüyorum .

yeliz dedi ki...

off ya ısırması çok fena!! lansinoh manyağı oldu memeler... ama ben hepten bırakmak üzereyim galiba. pek süt yok, bi de 1 gece ayrı geçirince sanki daha bi uzaklaştı. zor kuzucum biliyorum, senin için çok zor

a.y. dedi ki...

Lansinoh bana da iyi geldi Hayat. Benim kız uyku hariç almazdı bu ay bi değişti ben de onun mutluluğu içindeyim 10 ve 11. ayda meme düşkünü oluyomuş bunlar geri dönüş ondandır. Benim ki bile uyanıkken istemeye başladı ki seninki normaldir, hele de gündüz görmüyosa:) Az daha sabır güzelim şu ayları bir atlatalım şu ara emzirebildiğin kadar emzir dedi bana iki doktorda.

aysema dedi ki...

Yeni yıl tüm güzellikleri, mutlulukları getirsin hepinize...

Yürüme, büyüme atakları bunlar. Çok tatlı maşallah, öpüyorum hepinizi.

Sevgilerimle...

...Nur dedi ki...

kesme sakın dayan biraz daha.emzirsende emzirmesende bir şekilde sıkılıyorsun.ama o bir bebek ve eminim emme olayını seninle bir iletişim şekli olarak kullanıyordur.

senem dedi ki...

Hayat, bizde de durum aynı. Üstelik Neva artık 16 aylık koca çocuk. Karnı tıka basa da dolu olsa meme sık sık aklına düşüyor ve o anda eğer olur da vermezsem kıyametler kopuyor. Bu arada bazen 45 dakikada bir emzirmekten benim artık çok canım acıyor oluyor. Bir de etrafın "aaaa hala emziriyor musun?", "bu ne canım böyle, ikide bir meme meme" diyenlerden gına geldi. Yine de hala kıyıp da kesemiyorum emzirmeyi. Meme emerken resmen mutluluktan kendinden geçiyor. Canım acıdığı zamanlar ve olur olmaz yerde emzirmek durumunda kalmak haricinde ben de hala çok keyif alıyorum. Ama kabul ediyorum, zor iş valla. Bakalım nasıl bıraktıracağız???

kuzunun annesi dedi ki...

@Aa öylemi Senem , ben gecen gün videosunda biberon falan görünce , rahat ettiğini düşünmüştüm artık.Hayırlısı bakalım nasıl gidecek .
@Kesmiyorum Sanal Dünyamız şimdilik :))
@Anne Yazar ve Yeliz, bende kullanıyorum lansinoh hatta gögüs kalkanlarını bile piyasaya çıkardım tekrar , başka türlü mümkün değil .
@Sevgili Aysema çok teşekkürler ye iyi yıllar sizede