24.12.2009

Anne Olmak

Anne olmak akşam her zamanki saatinde yatan yavru neden saatte bir uyanıyor diye endişelenmektir .
Anne olmak yatagını terkedip kontrol için onun odasında geçici ikamet etmektir.
Anne olmak gece mızırtılarla uyanan yavruyu karanlıkta agız kenarları niye ıslak diye kontrol etmek , ışığı açtığında gördüğü manzara şaşırmaktır.

Dün gece zorlu geçti dostlar. Gece 1 falandı sanırım , ışığı bir açarımki ne göreyim, ögle yemeği ve akşam yediği yemeklerin hiçbiri hazmedilmemiş ve oldugu gibi yatağa çıkarılmış, üstelik boynumuz , saçımız her yerimiz batmışki silmeyle kurtarılacak gibi değil . Mecburen kocişide uyandırdım , gece gece banyo yaptırmak zorunda kaldık yavruya. Su sever Elosh hanım pek mızırdanmadı , hane neredeyse -getirin ördekleri oyun oynayayım küvetimde- havasında.neyse üst-baş değişildi , saçlar kurutuldu , bebiş babasına emanet edildi ki sallasın çünkü mide hassas emzirmeyeyim dedim ama nafile . Babası 40-45 dakika ugrastı sanırım , bu arada bende yan odaya gectim beklerken kocişi kitap okuyorum bir yandan. Baktım uyuyacak gibi degil , müdahale ettim artık olaya , 1-2 dakika emzirdikten sonra baktım daldı. Yatagına koy üstünü ört derken hooop bir daha uyandı .Tekrar aynı rutin . En son saat 3 tü baktıgımda ve ben hala yok camasır makinasına kirli carsaf doldur vs vs. ugrasıyordum . Arada Elada uyanıp beni yokluyordu.

Gündüz bakıcısı bizim ıspanaklı pirincli yemeğimizden vermiş ona, bebek çorbası değil . Akşamda hep emer pek mama yapmam ben , tahıllı mama vereyimde deneyeyim belki az uyanır dedim . Resmen totoma patladı yani anlayacağınız.

Üstüne üstlük sabahta bünyede kalan son ıspanaklar bele kadar taşan bir bezle taçlandırıldı. Baba çağrılıp bir daha banyoya soktuk mecburen. hanım akça-pakça oldu ama hem ben hem babası sürünerek işe geldik bugün . Şu anda bunu yazarken sert bir kahve ile ayılmaya çalışıyorum.ü

Hamiş: Çocugun cüssesine falan aldanıp , hadi bakalım yavaştan bizim mamalarada başlasın denmeyecekmiş . Bebekken 1 ay bile 1 aymış. Dr. ların bir bildiği vardır heralde denip ona göre davranmakta da az-çok hayır varmış. Hem zaten ne acelemiz varmış.

Hepinize güzel bir gün dilerim .
Bugün 3 saat bu yorgunlukla nasıl derse girerim bilemeyeceğim .
Ah Eloşum ah...

11 yorum:

Adsız dedi ki...

amaninnn
gecmis olsun yaa =(
size de yazik, yavrusa da.

Tekir dedi ki...

oy oy oy... çok geçmiş olsun... uykusuzluk ve derse girmek mi? klube hoşgeldin :)

kuzunun annesi dedi ki...

Saol Kirazım

Valla Tekircim , uykusuzluk ve derse girme hep varda bugün dozaj biraz fazla sanırsam. Ha gayret dönemin son dersi artık ..

Oz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Oz dedi ki...

Bazı günler, hatta geceler öyle zor geçiyor ki, çok iyi anlıyorum. Uykusuzluk işte en fenası o.Ama ona da alışıyor bu bünye...Sarıldık!!!

...Nur dedi ki...

bizde ateşlendik ve anne sürünerek işe geldi.iştah desen sıfırın altında.

Ozguranne dedi ki...

geçmiş olsun...

SERRA dedi ki...

ben de Reyyan beni uyutmayınca iyi ki çalışmıyorum diyorum işiniz çok zor Allah yardımcınız olsun öptük kuzuyu

k.i.s.d. dedi ki...

Geçmiş olsun pek fena bir geceymiş. Anne olmak böyle birşey hakikaten. Bir karikatür var, karlı mı karlı bir manzarada açılmış daracık yoldan çocuğunu yürüten, kendileri karlara bata çıka yürüyen anne-baba.
İşte onlar biziz, hepimiziz.
Umarım bu gece rahat geçmiş, az da olsa uyuyabilmişsinizdir.
Sevgilerimle.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

geçmiş olsun. doktorların var elbet bir bildiği. 1 yaş çok şeyi değiştiriyor.az kaldı eloşum, az biraz daha bekle ne mamalar yiyeceksin

Seren dedi ki...

Kıyamam ben kuzucuğa.Aslında bu yemek meselesi belki de biraz alışmakla,bünyeyle falan da ilgili yaş kadar.Japon normalde bizim yediğimiz herşeyi yiyiyor,gerçi bu ara o kadar iştahsız ki...Bazen hep aynı şeyleri yemekten de sıkılıyor gibi geliyor bana,belki psikolojik benimkisi kimbilir