28.08.2009

Haftanın Postu



Üff ne haftaydı yine be diyerek yazıma başlamak istiyorum . Son postu gireli birkac gün gecmiş ,aralarda derelerde takip edilen bloglar okunmuş olsada 2 laf biraraya getirilip yazılamamış , neden ? E bakıcın başladı ya , daha çok vaktin olmalı diyorsunuz değil mi? Yok be anacımmm nerde ??? Bir kere p.tesiden beri evde hummalı bir temizlik faaliyeti gerceklesiyor .

Hatun sabah 9 da geliyor , o saatte ben bebişi yedirmiş ve gezintisine hazırlamış oluyorum. 9- 10 arası dışardayız .10 da eve dönüp dinlenmesi gerekiyor . Sorun bu noktada başlıyor, Ela sakin sakin uyumuyor . Uyutan anne yok ( yada süt kaynakları ), ben alt kattayım duyuyorum tabi , çığlık çığlığa , sanki birisi arkadaşın ayağına basmış , öyle can havliyle ağlıyor . Süt sağıp veriyorum tabi ama biberon hala red . Bir süre ağladıktan sonra yorgunluğa yenik düşerek dalıyor . Kimi zaman normal ( 1.5 saat normali) kimi zamanda kısa bir uykudan hemenceceik uyanıveriyor. Yani uyku sorunumuz hem sabah hem ögleden sonrası için devam ediyor. Onun dısında puset gezintilerinde, evdeki normal hallerde bir sorun yok gibi , Eloş fazla sorun çıkarmıyor. Bugün tel sararı öğretmeye çalışıyordu mesela , baktım Elanın eli havaya kalkıyor , aa anlıyor mu ne ? Şaşırdım valla . Ben pek sevmem öyle oyun oynatmaları falan , bu eksikliği giderecek biri var işte artık :))

Ev temizlenirken yaşam alışkanlıklarımız öğretiliyor bi yandan tabi . Bazen enteresan farklılıklar tespit ediyorum . Mesela dolapta kenarı az ezilmiş bir domates var, diyorki atayım mı bunu? Ben diyorum aman atma yemege koyarım :)) Kadının köyde domates tarlası varmış , öylesini atıveriyolarmış. E dedim bi dur abla , biz o domatese 3 lira veriyoruz tarla domatı diye :)) Yaa başka şeylerde var komik komik ..

Ela uyuduğunda ise oda yerleştirme , dip-köşe temizlik ,halı ve yer temizlikleri vs. vs. derken kadın yaptıkça bir işin ucundan da ben tutayım veya göstereyim derken 5 gündür bende onla çalıştım , haliyle kadını bilmem ama ben YORGUNUM hemde çookkk.Ama en azından ev düzene girdi , Elanın emeklemeye ramak kaldığı ve yerlerde süründüğü şu dönemde yerler , halılar temizlendi, çok çok iyi oldu vesselam. Bu hafta Eladan çok evle ilgilenmiş oldu gerçi , umarım uykuya dalış sorunumuzda kısa sürede hallolur , ben 1 Eylülde dönüyorum işime tamamen. Gece uykularımız hala düzensiz . Bir süredir ilk kez dün gece sadece gece 3 uyanmasıyla atlattık . Onun dısında zırt pırt uyanıyordu , haliyle bende . Gece yorucu gündüz yorucu derken h.sonu bana ilaç gibi gelecek heralde.

Onun dışında Elada gelişmeler var. Birincisi bu hafta yine sosyal bebek durumlarına geri döndü . Lojmandaki bakıcılar aynı yerden geldiklerinden hepsi birbirini tanıyor, dolayısıyla bizim bakıcıda hemen mahalledeki diğer çocuklu bakıcılarla kominikasyona geçmiş. Bugün 10 degil 11 edogru döndükleri için baya meraklandım , içten içede kızdım aslında çocugun uyku saati gelmişti çünkü.Söyledim de. Megersem Egelere gitmişler(1.5y) Ege Eloşa tüm oyuncaklarını dökmüş , onunla ce-e tarzı birseyler oynamış , Ela gülücükler atmış falan . Böyle yani:)

Tuhaf bir sekilde emekliyoruz. Söyleki, klasik fiti fiti emeklemesi becerilemediğinden 2 dizinin üstünde kurbaga gibi hoplayarak ilerliyor 2 gündür . Az önce 2m. kadar ileri gitti mesela:))) Ama o kadarcık şimdilik. Gecen hafta geri vitese takmış gibiydik. Sanırım evi tavaf etmesine çok az var.

Bugün tesadüfen el şaklattığını gördüm . A aaa oldum yine.Yok yok gercekten şaklatıyor:)))

Artık arkasına destek yastıgını koymasamda desteksiz çok rahat, kendine güvenli.

Emeklemek içinse çok çok hırslı ,yapamayınca bir süre sonra kızıyor :)

Bu ara bir büyüme atağı var galiba.

9 yorum:

Tuğçe dedi ki...

Ela'daki gelişmeler süpermiş Hayatcığım...Maaşallah tontişime!
Umarım bu hafta senin için daha rahat geçer, alıştırıcam kadını diye senin canın çıktı tabii, ah güzelim benim, kıyamam...
Bebekler emin ellerde mutlu olsunlar da herşey feda değil mi? :)

kuzunun annesi dedi ki...

Sorma Tugcem , Leyla gibiyim , bebekte uyumak bilmedi bu akşam. Babaya attım öyle yazıyorum ama ölüyorum yorgunluktan. Hatunun hızına yetişemedik :)

Ozguranne dedi ki...

Olsun hamarat hatun. Şimdi için rahat. Siz benim annemle akraba olmayın sakın?

Eloşa da aferim. Şak şak eller şak şak. Yaşasın alkış...

Bizimki çak bi beşlik şeysini öğrendi. El hep havada...

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

timy topee marka biberon denedin mi? meme emenlere o tavsiye ediliyor
mothercarelerde var sanırım

kuzunun annesi dedi ki...

Ozgur Ela o tür seylerde muhtesem zaten :))
Hülyacım almadım o biberondan ama evde 3 ayrı marka ve farklı meme ucları var , emziğide alırdı artık almıyor. Silikona direniyoruz artık , o yüzden alsamda paranın carcur olacagını sanıyorum. Varsın uykuya sütle dalmasın. Sabah kalkınca , ögle araları ve aksamları emzirecegim artık

füsfüs dedi ki...

ne çok gelişme olmuş elada maşallah
defneye de tombiş bu emeklemez geç yürür falan demişlerdi ama hepsi normal zamanlarda gerçekleşti, kiloya pek bakmıyor sanırım bu işler

kuzunun annesi dedi ki...

Yok yok Füsfüs maşallah kızıma çok hareketli , öyle hımbıl degil , hiç durmuyor kucakta , hatta zararlı olmayacagından emin olsam örümceklerden falan alırdım . Emini fıttırı fıttırı turlardı evde:)

füsfüs dedi ki...

yürüteç biz de almamıştık, zaten kilolu bacakları yamulur demişti doktor:))
öperim o fıttırıyı ben

yeliz dedi ki...

demek uyku düzensizlikleri hep büyüme ataklarından, beli zaten epey gelişme var elada. yakında yürür de :) bizimkinin de tombulluktan pek popo kaldıramayacağını düşünürken elanın gelişmeleri ümitlendiriyor arcadan yana.
sevgiler