9.08.2009

Eladan önce ve sonra - mim

Yeni bir mim var Özgür anneden gelen , bebek öncesi ve sonrası ev işi ve günlük yaşamla nasıl başa çıkabildiğimiz ve varsa püf noktaları üzerine . Kısaca yazayım istedim , çokta önemli bir püf yok , kendimce bir yol tutturdum işte.

Hamileliğimde son 3 hafta kalana dek calıştıgın, son 3 ayda yürüyüşlerimi yaptıgım için olsa gerek 18-19 kilo almama ragmen hımbıl bir hamile olmadım . 6. Ayımızda okulun lojmanlarına tasınmamız haricinde evimde temizlikçi kadın veya yardımcı almadım . Calısırken genelde h.sonları eşiminde yardımıyla evi derler- toplarız , ama yemek ve ütü bendedir . Ütü evde oldugum zamanlarda ve genelde h.sonları , yemekse hergün ve genellikle taze pişer bizim evimizde .H.içi pek iş yapmam, yorgun oluyoruz zaten. Lakin yemek yapmayı fazla yorucu bulmam, günlük rutindir benim için , sorun olmaz . Ama herkes gibi bazen canım yapmayı istemez , öyle zamanlarda dısarda yemek bizim için bir alternatif tabi , duruma uygun secenekler yaratırız . Ama genel anlamda evimizde yemek yapmaktan daha cok hoslanırız . Haliyle bununla baglantılı olarak haftalık market ve pazar alışverişlerimiz vardır , hem hava degişimi , hemde h.sonu atraksiyonu bizim için .

Elanın gelişiyle işler biraz degişti tabi. Ben full time evde oldum. Her zaman için öncelik onda , 15 günden sonra yalnız kalmayı tercih ettiğim için , pek cok işle kendim başa cıktım dogum sonrası . Temizlik için ilk zamanlarda 1-2 kez yardım aldım , (ama genel anlamda evimde yabancı birinin çalışmasından hoşlanmıyorum )çünkü Ela ilk etapta az gündüz uykusu olan , yalnızlıga tahammülü olmayan bir cocuktu .Haliyle işlere yetişemediğim anlar oldu. Uyudugu zamanlarda yemek yapmaya calısıyordum , ama cok yorgunsam kasmıyordum , cünkü geceleride birkackez kalkmak gündüz uyku almayı gerektiriyordu . Mutfakta hızlı oldugumdan genelde yemek sorun olmuyordu . Zaman zaman aksattıgımda oldu elbet , o zamanlarda dısarda yedik . 3 aydan sonra Ela biraz daha fazla uyku cekmeye , ben daha az uykuya ihtiyac duymaya basladım , böylelikle işler daha kolay yürümeye basladı evde . İşleri haftaya yayarak , azar azar bitirmeye gayret ettim . H.sonları dısarda vakit gecirmeye daha cok zaman kaldı . Halada öyle. Tek handikap Elasız ve kocamsız biryere hareket edemiyor olmam . Bu yüzden şahsi ihtiyaçlarım için tek başına biryerlere gitmeme imkan yok şu an . Zaten arabada kullanamıyorum:( Bu biraz baglayıcı oluyor tabi . Gün hızlı geciyor ,genelde evdeyim, rutin ev işleri, birazda bloglarda dolasınca gün bitivermiş oluyor.

Yakında işime dönüyorum . Gün içinde Elanın sorumlulugunu bakıcı ile paylaşacagmız için , zaman zaman kendime kısa break-ler verebilecegim hayalini kuruyorum . İstediğinde bir kuaföre ugrayabilmek , iş arkadaslarından biriyle 2 çift laf etmeye , kahve içmeye yada ögle yemegine cıkmak şimdilik lüks ama umuyorum bakıcının gelişiyle biraz olsun nefes alabilecegim . Bu tempoyla kendime pek vakit ayırdığım söylenemez çünkü. Bakıcımızın ev işlerinede yardımcı olacagını umuyorum . Yani öyle konustuk , görecegiz . Böylece hiç sevmediğim temizlik-ütü gibi işlerden yırtacagım galiba . Yuppiieee:) Madem eve biri gelecek illaki , bari maximumda verim alalım dimi ama? Zaten işe başlamak , yeni öğrenciler 7 ay aradan sonra bir farklılık yaratacak hayatımda tekrar. Sonra yine rutinim olacak belki . Ama ögle aralarında , uygun günlerde eve kosa kosa gelmek , kuzuya kavusma istegide olacak elbet . Eloşla iş yaşamıda daha bir tempolu olacak diye düşünüyorum .

Eşim titiz ben dağınığım aslında beni biraz da toplayanda odur , Eloşun hayatıma biraz daha düzen getirecegine inanıyorum , dagınıklıgımdan sıkıldım. Aynı sekilde devam edersem işin ucunun kacacagından endişe ediyorum . Aldıgım şeyi yerine koymadıgımdan haboyna bişeyler kaybediyorum bu ara . 4- 4 lük degilim . 4-4 lük anne hiç degilim . Yatagına yatırırken kafasını carptım , agladı , uykusu kactı , oluyor böyle şeyler . Biberona alışmıştı taa 20 günlükken , tatilde ugrasamam sterilizasyon işiyle diye hep emzirdim , şimdi kuzu biberonu unuttu , biberonla diş kaşıyor , süt falan içmiyor biberondan , tamda işe başlamaya bu kadar az kala. Buda benim hatam , üşenmemeliydim . O yüzden kendimide hiç becerikli hissetmiyorum şu sıralar .

1 yorum:

Ozguranne dedi ki...

Yok anacım, sen gayet beceriklisin. Örnek almaya çalışıyorum her zaman...

Bakalım işte neetciz...

Sana mail attım bi de!

görüşsek mi?