7.08.2009

back to home

Evimize döndük . Bana çookkk uzun gelen bir ara oldu , aslında tatilinde fazlası bayıyor sanırım . Birde tatilin Ankara ayagı biraz sıkıntılı geçince son günlerimi -evim , evim , evimde evimmm- diye söylenirken buldum . Yatagımı çok özledim en başta . Elada özlemiş olmalı . Yatagında asılı bir kelebek var , döndüğümüz aksam ne oynadı ne oynadıonunla, cekiştirdi , gülücükler attı . Çocuk bile özlemiş dedim yatağını.Sonra kendi kendine uyuyuverdi orada , normalde nerdeeee memesiz uykuya dalmak.

Onun dısında ek besin sürecine geciş evde daha rahat olacaktı, home-made besinler babında . Annemlerde genelde milupanın ürünlerini tercih ettim . Aptamilden yogurt mayalamaya devam . Meyve püresi sevildi , yogurdada karıstırdım , onuda severek yiyor . Ama bugün ilk kez seftali rendesi ( cam rendede ) yedi . Havuc kabak ve patatesten ve az yagdan oluşan sebzeleri düdüklüde haşlayıp blenderdan gecirdim . Havuc tatlımsı bir tat kattıgından sevdi sanırım . Hülyanın Tunası Hülyadan da feyz alarak birazınıda buzluga attık . Hadi bakalım . Yavas yavas pratikleşecegiz evelallah . Ama şimdilik cok tüketmiyor zaten.50-60 gr. gibi. Aslında anne sütü full time devam gibi . Digerleri ara ögün gibi oluyor . Muhallebi tarzı seyler yapmıyorum şimdilik . İhtiyacı yok , kilo alım hızı pek düşmedi , bazen 1 yaş cocugu kıyafeti bile oluyor . Cok topidi yaaaa :)Napcaz bilmiyorum. Artık 6.5 aylığız , inanamıyorum bazen.

Son 10 gündür fazlasıyla hareketlendi . Sürünüyordu zaten , geri geri gidiyor bir süredir . Baktım bugün baya hızlanmıs geri vitese takarak gidiyor :)) Cok seker , ayrıca desteksiz oturması baya bir kuvvetlendi . Küvetinde fileyi attık, oturtup yıkayabiliyoruz artık. Kucakta pek durmuyor , sürekli etrafını gözlüyor , bir hedef belirliyor ve ona dogru hamle yapıyor , otururken kendini öne atıyor mesela almak için , devrilip emekleme pozisyonuna geciyor , az süre gecincede baslıyor bagırmaya . Ela aglayan bir cocuk degil . Cok ciddi anlamda canı acımadıkca aglamaz hiç . Bu ara sürekli bagırmaya basladı yalnız . Baska cocuklar aglayıp verirken tepkilerini bizimki bagırarak görüyor işini sanırım . Ayrıca bazende anne babanın muhabbetinide bölüyor bagırarak . Bunu yeni bir iletişim biçimi sanıyor sanırım , ben pek hoşlanmıyorum şahsen , gerci benden başka kimseyi rahatsız etmiyor durum , millet bağır kızım sesin çıksın şeklinde davranıyor . Bense bunun alışkanlık halinde dönmemesini umut ediyorum. Dısarıya yemege falan gittiğimizde cocugumun kimseyi rahatsız etmesini istemiyorum çünkü .

Saclar hala dökülüyor , tümünü dökmüş olacak sanırım yakında 3 aydır döküyor , yeni gelenler daha sarı geldi , ama kısa oldugundan hala oglan cocugu tipliyiz , karıştırılıyoruz , biraz uzasada 2 palmiye yapsam diye 4 gözle bekliyorum , daha çokkk beklerim bence ...

İzmirde sular yokmuş ,allahtan kesintiler buraya ugramadı , tatil dönüşü sepet sepet camasırım ütüm var . Yarın bebegin yatak-
sepetinide iptal etmeyi deneyecegiz , artık yavastan park yataga gecelim , sepete sıgamıyoruz artık . Odayı sıcaklardan dolayı ayıramıyorum , klima bizim odamızda çünkü .Ve İzmir cokkk sıcak , Ankara öyle güzeldiki bu anlamda , unutmuşum buranın cehennem sıcaklarını , yine dışarı çıkamıyoruz gündüz .

7 yorum:

Tuğçe dedi ki...

Hoşgeldiniz!...
Biz de size yakın yerlere geliyoruz (sanırım, umarım, inşallah) bu hafta :)
Durucuğumla nasıl olacak bilmiyorum ama...
Saçları yeni gelenleri yani çabuk uzuyor bebeklerin, üzülme...Hem bizim kızın saçı var ama yine de erkeğe benzetiliyor her zaman...
Bu arada aklıma geldi, alttaki fotolarda Ela'nın üzerindeki puanlı body bizde de var, eflatun olan...Tesco :) Ama Duru'da epey bol gibi duruyor :)

fazi dedi ki...

gerçekten insanın evi gibisi yok :)bizim kızda çığlıklar atıp oynamayı seviyor.Kızların genel tavrı mı nedir bilmem :)

kisd dedi ki...

Harika... cok tatlisiniz yahu... sicak berbat bisiy biz de Adanada olmek uzereyiz ama yapacak bisiy yok malesef. gece uykusu boluk porcuk gunler de felaket sagliginin yerinde olmasina sukrediyorum.opuldunuz.

a.y. dedi ki...

Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz, çok özlemiştik yahu:)) Ela'yla bizim kızın huyları birbirine çok benziyor aa bizimle aynı diye diye okuyorum valla:))Bağırması ses eğitim çalışmasıymış benimki de bu ara çok bağırıyor öyle dediler:)) Korkma annesi çığırtkan olmaz bizim kızlarımız :))

kuzunun annesi dedi ki...

Tugcem , hosgelişler olaa, gmailine mail attım , görüşcez inşallah:)

Fazi, gercekyten ev bambaska , tatillerde gerekli ama

Kisd , tesekkür ederiz , Cevcoş paşa zorlanıyodur Adanada bu sıcaklarda . Bizde full-time klimadayız.

Selvercim , kızlar yakın , demekki bu aylarda böyle çığırtkan oluyo bu modeller :))Öperiz

ezginin annesi dedi ki...

merhabalar ilk yorumum bu. Benim kız da çığırtkan sevinince bile ciyak ciyak. Galiba 2008-2009 modellere bu programı da yüklüyorlar. Siz Ankaradan dönerken biz de yarın tatilimizi bitirip Didimden Ankaraya döneceğiz. Ne tuhaf ben de Ankarayı özlüyorum. İnsanın evisi gibisi yok. Öptük kuzuyu

Unknown dedi ki...

Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz.
Öyle şirin, öyle masum ki Ela, çığlıklar atarken bile eminim insanın yüzünde gülücükler açtırıyordur. Bu nedenle hiç başkalarını rahatsız edeceğim diye huzursuz olmayın bence.
İnsanın ısıra ısıra yiyesi geliyor minnoşu:)