19.08.2009

6 dan 7 ye Gecerken


7. ayımızı bitirecegimiz şu günlerde gecen aya ait notlarını bir kenara düşelim dedim .

* Ek gıdalara başladık .. 6. Ayla beraber daha önce su bile içmemiş kuzu hanım kahvaltılara , meyve ve sebze pürelerine, yogurtlara baslamış oldu . Herseyden azar azar yiyor ama yiyor . Hala anne sütü en favorisi .

* Biberonla emmeyi unuttu .Ya da beni protesto ediyor . Gece kalktıgında su yada emzikle kandırayım diyorum , basıyor yaygarayı .İllede süt sütttt . Benim için yorucu oluyor . Gecede 1 kez kalkan hatun , şimdi en az 3 kez uyanıyor ve emmeden asla uykuya dalmıyor.

* Açsa gözlerini malum bölgeye kilitliyor , tecavüzcü Çoşkun gibi :)) Fırsat bulduğu an affetmiyor:)

* Artık tek başına oturuyor , önüne verdiğimiz oyuncaklarıyla sıkılmadan epeyce vakit geçirebiliyor.

* Canı oyuncaklarla oynamak istemiyor ise odada kendine bir hedef tespit edip kendini öne atarak yuvarlıyor . Sonrada cıglıklar ata ata , sürüne sürüne birsekilde hedefe varıyor. Asla bıraktıgım yerde bulamıyorum kızımı artık :)

* Can sıkıntısı aglaması var , hemen anlıyorum . “kakakaka….” şeklinde , pek komik .

* İsterse gülücükler atıyor sosyal bebek, ama canı istemezse cool moduna girip her türlü şebekliğe karşın hiç istifini bozmuyor.

* Hala tek kelime –anne- ama -ba ve -de seslerinide birkac kez agzından duymuslugumuz var , bazende –dadadadaaa şeklinde bağırıyor . Baba demesi yakındır .

*Saç çekmek , cimcirmek gibi yeteneklerimiz var artık .

* Simidiyle yüzerken ayaklarını da hareket ettirmeye başladı .

* Dökülüp yeni gelen saçlarıda pek sarı sarı geldi . Altın top oldu.

* Maviş gözlerimizde bu ay içinde döndü , şu an mavi haleli ortası yeşilli kahveli değişik bir tonu var . Sanırım henüz tam göz rengi oturmadı . Ama artık “maviş kızımmm” nidalarımız tarihe karıştı:(

* Banyo filemizi attık , artık küvetinde elleriyle çıp çıp suya vurarak gülerek eğlenerek yıkanıyoruz .

* Favori şarkılarımız var , onları duyunca kulaklar daha bir dikiliyor sanki ( Cuppy cake- cocuk sarkısı) Birde son zamanların favori dans parcalarından “I know you want me , you know ı want you..” Bide bunla dans edişimiz varki , kakır kakır , kikir kikir :)

*Babayla özel bir ilişkimiz var , gece onun uyutmasından daha çok hoşlanıyor , havuzda denizde onunla yüzüyor . Birde birbirlerine attıkları sessiz gülücükler varki görmeye değer . Babası en birinci oyun arkadaşı kızımın:)

* Kendi yaşıtlarını tanımayı, keşfetmeyi ve biraz olsun oynamayı öğrendi bu ay . 3. Ayında tastoli Özlem ve kızı Nil hanımla buluşmuştuk . O zaman pek küçük olduklarından ana kucaklarında birbirlerinden bağımsız takılmışlardı. Bu ay Duru ve Elayla baya baya bir sosyal oldu çocuğum :)

* Bazen ayagının birini pusetinin veya anakucagının , yatagının ve hatta mama sandalyesinin kenarına dayıyor . Bizde bu halleriyle “müdürrr” diye dalga geciyoruz.
Bunlar ilk aklıma gelenler tabi , kimbilir arada unuttuğum neler oluyor .


Yarın dr. günümüz , büyük gün , bu kez pek heyecansız gidiyorum dr.a . Kimbilir kaç kilo oldu topidi , 11 e yaklasık oldugu kesin . Yandık valla , şimdiden diyete soksa yeridir .

6 yorum:

fazi dedi ki...

maşallah eloş hanıma :) günleri saya saya büyütüyoruz kızları.bu arada fotoğrafta ki parmağı yirim ben :)

Ozguranne dedi ki...

Çok tatlı sarışın Ela maşallah, kızımıza. Geçen bana baba dedi gibi geldiydi bi:)Ela ile halleri cidden ilginçti, büyümüşler resmen yau. Bundan sonra tutamıycaz bunları. Ordan oraya gezinip duracaklar:) Yaşasın... Yürümeye başlamadan azıcık kilo yapmak iyiymiş, sonra çok veriyolarmış, boşver sen. İyidir Elam iyidir.

Unknown dedi ki...

Çok tatlı Eloş yaaa... Maşallah, tam yemelik lokum:) Annesi, pek bi güzel yazmışsın sen de valla değişiklikleri:)

kuzunun annesi dedi ki...

@Fazi
Bende cok seviyorum o parmagı :)
@Özgür
Demişti dimi söylemiştin , gerci evde pek duyamıyoruz daha , inşallah verir kiloları, emeklemek için pek çabalıyoruz 2-3 gündür zaten
@Daglar Kızı
Senin lokuma da az kaldı, bu senenin Ela modelleri tam yemelik , benden söylemesi

yeliz dedi ki...

kuzucuğum benim öyle tatlı ki. nefis bişey olacak bu güzeller yaa... bi de süsleyip giydiriyorsunuz içim gidiyor. Bu arada acıkınca malum bölgelere bakış bizde de var. Hatta emme saatinde sürekli beni kesiyor, yakınlarında değilsem huzursuzlanıyor, elinin altındaysam rahatız:)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

anam ne diyorsun?11 mi? anne sütünün de diyeti olmaz ki kardeşim. kahvaltıyı abartma bari diicem ama ne kadar abartılır ki zaten :)