8.04.2009

Sonbahar

.


Gectiğimiz haftalarda kütüphane haftasını kutladık . Calıstıgımız kurumun Kütüp. Dök. Daire Baskanı ise benim eşim . Hafta boyu degişik üniversitelerde organizasyonlar yapılır . Bizim okula ise son zamanlarda ses getiren bol ödüllü festival filmi SONBAHAR’ın gösterimi ve yönetmeni ile söyleşisi vardı ( eşimin organizasyonu). Elbette Eloş yüzünden kacırdım ama eşimden izlenimlerini dinledim ve Eloş için imzalanmış posterini duvarımıza astık . Güzel bir anı oldu , daha çok eşim için tabi:)
Dün filmin bir kopyası bizde oldugundan izleme fırsatı buldum evde filmi . Aslında festival filmlerini pek sevmem , yavas ve sıkıcı bulurum . Aynı önyargıyla segretmeye baslasam da , Artvin ve cevresinin muhtesem manzaraları , tulum ezgileri , filmin sonunda insanın içine işleyen lazca ağıt vs. cok cok güzeldi . Bu kadar az diyalogla anlatılmak istenen şey ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Gösterim için cok az salonda yer bulabilmişler .. Shame , shame…

Bilgi için :
http://www.sonbaharfilm.com/ntr/

Posterin üstünde ne yazıyor derseniz :
“ Elaya , biricik güzel kardeşime. Umarım sonbaharlara vesile olan bir ülkede degilde baharlara vesile olan bir memlekette büyürsün”

Filmin DVD si haziran ayında piyasada olacakmış . Şiddetle tavsiye ederiz

Hiç yorum yok: