10.08.2015

İlkokul'a Doğru




Aynı öğretmen ve anaokulda 3. senesi olmasının getirdiği rehavet ile arayı epeyce bir açmış bulundum. Bu aralar blogu yeniden ele alıp , yazasım var aslında . Resim saklamakta ki beceriksizliğim , hafızamdan yavaş yavaş silinen anılar .. Halbuki kayıt altına almak çok iyi oluyordu bir yandan . Yine devam etmeli..

Gectiğimiz sene Gürdallar açısından epey şenlikli geçti. 1 sene önce başlayan kendi yuvamızı arama, bulma , tadilat süreci ardından yerleşme ve çevreye alışma dönemi sonrası , bir baktık ki bizim kuzunun anaokul mezuniyeti gelmiş bile . Berna öğretmenimizin ilgisi ve şevkati ile okul öncesini badiresiz bir eşkilde atlattık. Darısı ilköğretimin başına diyoruz artık.

Ev alma sürecinden önce , çocuğu hangi okula versek , özel mi olmalı devlet mi kaosları arasında git-geller yaşarken , yüklü bir ev kredisine girince , özel okul seçeneğinin ortadan kalkmış olması ile seçenekler epey sınırlandı. Adresimize düşen okulun zaten seçeneklerimiz arasında olması , eve yürüyüş mesafesinde olması ve öğretmeninin hakkında ufak bir araştırma sonrası , Torasandaki tek okul olana AHA'ya gitmesine karar vermiş bulunduk. Az önce sistemden de kontrol edince , kaydın orada olduğunu da teyit etmiş oldum . İçimiz rahat . Açıkçası Urla merkez okullarının da pek farklı olmayacağını düşünüyorum . Bakalım , yeni dönem bize neler gösterecek.

Bu arada Ela yaklaşık 3 aydır Aikidoya merak saldı. Aksatmadan severek gidiyor. Bu yaz yüzmeyi de öğrendi. Bisiklet öğreniyordu ama son anda destek tekerlerine geri döndük . Harika arkadaşları oldu yazlıkçılarla beraber . Kışın ortalık sakinleyene kadar mutlu mesut gidiyor . Birkaç yaz fotosu da bir sonraki postun konusu olsun . 


Hiç yorum yok: