31.01.2012

Evde Mahsur Kaldık



Yok yok , kardan soguktan degil aslında .

Bir önceki hafta Ela 4-5 gün antibiyotik kullanmıştı , tam iyileşmeden uzun Isparta yolculugu , son gün haricinde hep evde olmamıza ragmen tam iyileşememiş olacak ki , dağa çıktıktan sonraki gün burun akıntısı hızlandı , ilerlemeden ptesi sabah hemen saglık ocagına yollandık . Yine bogaz enfeksiyonu teşhisiyle antibiyotiğimizi alıp eve döndük. Dr banada rapor yazdıki Elaya evde bakabileyim , zaten böyle yapamasaydık halimiz haraptı .

Gülay abla Ankara'da mahsur kaldıgından gelemedi . Ev dandini , sepet sepet camasır yıkıyor , içerde kurutuyorum , Elayla vakit geciriyorum . Ütülere hiç dalmıyorum , ümitle Gülay ablayı bekliyorum desem yeridir .

Ela'da akşam daha da kötüleşti. Balgam söktürücünün etkisinden olsa gerek , kustu bir posta . Öksürükten uyuyamadı . Kuru kuru öksürüğü var. Öglen uykularınıda uyuyamıyoruz yine yatay pozisyonda öksürüğü azdığından . O yüzden hafif yorgunluk var ama yinede keyfi iyi , dogum günü hediyemiz Mikinin evi çok işe yaradı. Bol bol oyun kurup oynuyor kendince :)))

Tabi hedef bir tamamlandı , ama yeni istekler bitmiyor. Pinkie Pie istiyormuş şimdi . My Little Pony oyuncaklarından. İnanamıyorum bazen . Reklam kuşağı ne kadarda etkiliyor demekki çocukları. Bu çocuk daha 3 yaşında . Bilmiyorum sonumuz ne olacak . Erteliyoruz , geçiştiriyoruz .

28.01.2012

Kar



Kısa bir kış tatili için baba memleketi Isparta'dayız.
Bilmeyenler için söyleyelim , Davraz dagı ( 2637 m. ), kışın bol karı , kayak pistleriyle Ege Akdeniz cevresinden fazla ayrılmak istemeyenler için gayet güzel bir alternatif.

Bende bugün tüm ailemi toparladım , aylardır hayalini kurdugum karın içine attım kendimi. Kardanadam yaptım , kızakla kaydım . Çok ama çok eğlendim .

Darısı henüz bu kış kara doyamamış arkadaşlarımın başına..

23.01.2012

Dogumgünü Part 2







Evdeki partimize Arca, EgeDoruk, Berk,Arca, Batuhan, Tuna,Karya ve Smyrna katıldı . Büyükler ve cocuklar için 2 ayrı masa düzenledim. Ev partisi için ikramların cogunlugu , pastamızda dahil olmak üzere bana aitti. Börek için vakitsizlikten dolayı , superfresh tepsi böregi denedik . Çokta beğenildi , tavsiye edebilirim .Mercimek köftem, pastamda begenildi ,pek sevindim:)) Mamalarımızı internetten aparıp hazırladıgım topperlarla süsledim. Pastanın süsleri ise Ela'nın fisher price oyuncaklarıydı:))

Pinyatayı büyükce bir kutudan yaptım bu kez . Party baglerin içine birer tane oyuncak dinazor , lollipop , çuku , balon vs. atıp hepsinin ucuna uzun rafyalar bagladım . Kutunun altından sarkan rafyaları aynı anda cekince cocuklar , hem biraz seker döküldü yerlere , hemde herkese birer party paketi düştüğü için kavga gürültü olmadan eglenceli bir sekilde hallettik bu faslıda :))

Arıza cıkmasın diye misafirlerimiz gittikten sonra actıgımız hediyemiz Elayı çok mutlu etti. Artık Mickey Mouse Club House evimizde var , pek mutlu oldu kuzum :))

Hala çocugumun 3 yasında olmus oldugunu idrak etmekten uzak olsam da , yavrumun güzel gününü dostlarla kutlamaktan memnun , mesut halde bu postu kapatıyorum .

Tek üzüldüğüm kızımla evdeki partiden tek bir karem bile olmaması , böhüüü:(((

22.01.2012

KUZUM 3 YASINDA ( Part I )






İnanılmaz bir haftaydı .3 gün beni benden alan bir ceviri işi, finaller ve ortalama yetiştirme telasesi , Bologna süreci için cesitli toplantılar ve parti haftası . Üstelik haftanın yarısı baba olmadıgı için aksamları birde Elayı oyalamaya calısmak . Hemde hazırlıklar esnasında herseye salca olmaya calısırken .

Elanın dogum günü için temanın ne olacagı , kurabiye kalıplarının ebayden ısmarlanıp yetişmesi 2-3 haftayı buldu . Hem kres hem evde 2 ayrı parti hazırlıgı vardı , okulda cocukların ögretmenleri tarafından da idare edilecegini düşünerek 1 klasik pinyata , 1 tanede cekmeli olandan ev için hazırlamayı düşündüm . Klasik pinyatayı yapmak zor ve zahmetli oldu 5-6 gün her gün kat kat döşendiği için ve kuruması gerektiği için . Kek için süsler arastırmaya, bastırmaya basladım internetten. Bu arada Nurturiadan arkadas oldugum çok maharetli arkadasım Egenin annesi Gamze ile baglantıya gectim ( pasaj.com da hobidich adıyla da bulabilrisiniz. ) Mini mouse teması için daha önce baska bir anneye yapılan bir örnekten gördüğüm kumastan bir masa örtüsü yaptırmaktı niyetim . Daha sonra Gamzenin önerisiyle örtü runner+kombinasyonuna döndü , daha dogrusu ben siparişimin bana böyle gelecegini sanıyordum. Paketi actıgımda sevincimi görmeniz lazımdı . Pakette ısmarladıklarım dısında bannerlar , kurabiye sepeti , minnieli peceteliklerde olmak üzere tam bir parti seti vardı . Paket bana salı ulasmıstı ve kresteki partimiz carsamba idi.

Salı aksamdan minnieli kurabişleri hazırlayıp , özenle paketleyip sepetimize yerleştirdik. Ela arabada bizzat kucagında tasıdı , oldukca heyecanlıydı:) Diğer esyaları okula bıraktım ve öglen okula döndüğümde herseyin hazırlanmıs oldugunu görünce şaşırdım , yasemin sihirli ellerini degdirmişti parti odasına ..











10.01.2012

9.01.2012

badem madem

Badem madem diye kakara kikiri gülerken hsonuna denk gelmesi sebebiyle kuzuyu anca bu sabah dr.a götürebildim. Hiç ates olmaması nedeniyle antibiyorik baslamayacaktı güya ama bademciklerinin hali içler acısı olunca ( beyaz beyaz ) tabiki ilaca basladık . 2 gün okul istirahatı ve banada rapor yazdı dr , evde kıza bakabileyim diye . 1-2 gün geciksek iğne yiyecek hale gelecekmiş , direkten döndük .

Ates yok, full enerji, evde kosturup duruyor sanki tüm gece öksürükten uyuyamamıs vatandas kendisi degilmiş gibi. Bugün iştahıda az daha iyice , yinede azıcık süzülmüş gibi geldi yüzü , hsonu pek yemedi.

Öğlen baba yemege geldi. Acı çikolata ver dedi bana ( after eight - naneli )Zulayı tespit etti ben verirken . Az sonra salondayım.Babasını " babaaa sen yukarı çık ama amaaa" diye olay mahalinden kovmuş .Baba yememiş tabi uzaktan izliyor. Bizimki ikeanın ahsap taburesini tezgaha yaklastırıp üstüne cıkmıs, aklı sıra dolaptaki zulaya ulaşacak . Düşebilir de tabi , tehlikeli.. Neyse Gültek müdahale etmiş. 1 çuku daha kapmış , memnun mesut merdivenlerden iniyor bizimkisi:)) Gültekle çok gülüyoruz , büyüdü de resmen bize oyun oynuyor sıpa , ayakta uyutacak :))

Bu aralar takıntılı olup sık sık sordugu laflar ise :

Anne ben cocukken cok aglıyordum diii miii ?

Anne maymunlar muz yiyar mı ?

Anne bana mikili masal annat .. şeklinde sıralanabilir.

7.01.2012

Bademi varmışşşş...

Neredeyse 1 haftadır planlıyoruz , güya bu aksam Eloşu Gülay ablaya atacaktık . Çeşmeye acılıp Kumrucu Şevki'de kumru yiyecek , sonrada gecelere akacaktık başbaşa kocamla .

Kader ağlarını ördü , dün sabah önce Gültek faranjit belirtileri göstermeye başladı. Dün gecede Ela üşüttü sanırım , tüm gün çılgınca hapsırdı , burnu durmaksızın aktı . Aksama kadar düzelir mi diye ümitlendim ama olmadı . Bırakıp gidemedik.

Ögleden sonra kestirmeden önce yatakta konusuyoruz , öksürdü biraz sonra bana "Anne bademim var benim" demesin mi?

Bademcikleri şişmiş sanırım , çok güldüm yine :))

4.01.2012

Vak at dı vindov

Ay biliyorum unutacagım , unutmadan yazmak istedim .

Gecenlerde Gültek telefonuna xmas sarkıları indirmiş animasyonlu,happy birthday sarkıları falan da var, bizimki aksam babayı görünce "Baba dogum günü pastası aç " diyor :))

Birde "Vak at the vindov, vak at the vindov diye sarkı söylüyor ( Meali : look at the window )Bu da Santa şarkısı , nameli nameli çığırıyor hanım. Bir kac gündür dilinde peselenk olmuş durumda. Bu hallerine çookk gülüyoruz