17.04.2012

Paskalya

Bizdeki paskalya durumları aslında bir ay önce basladı. Çünkü can arkadasım Yeşim Eloşa Paskalyada kullanılmak üzere yumurta boyama aparatı, easter bannerı, tavsanlı , yumurtalı bir sürü çikolata yollamış. Birde tavsanlı kurabiye kalıpları varki onuda paskalya gelmeden kullanıma açmış durumdayım:)) Nasiplensin evladım:) Bu arada sırada minik yumurtalardan ben kontrol amaçlı aşırıyordum , allahtan diyetteyim :)) Yeşimcim , sana buradan kocaman öpücükler , senin çukulardan tüm mahalle çocukları nasiplendi valla.

Bizim sokakta Türklerle evli iki Amerikalı var , o yüzden noeliydi, cadılar bayramıydı , onların özel günlerinde hep birseyler yapılır, çocuklarda eğlenir . Daha önceleri Ela yapılanlardan pek bir şey anlamıyordu . İlk kez sanırım bu sefer bu kadar keyifle yapılanlara ortak oldu.



Base Jennylerin eviydi , dolayısıyla bannerıda onların kapıya taktık .
Yumurtalar haşlandı boyalar ortaya çıktı , önce bir fasıl boyama yapıldı . Sonra boyanan yumurtaları kaşıkla tasıyarak düşürmeme yarışması yapıldı . Ödüllü yarısma tabi:))




Bu arada birkac baba , arka bahcedeki geniş alana yumurta çikolatalar , şekerlemeler vs. dagıttılar , bir süre sonra yumurta çikolata avı başladı. Büyük çocukların ganimetleri haliyle fazlaydı ama herkese birseyler vardı , mutsuz çocuk olmadı , en çok buna sevindim sanırım .




Eloş fıstıgım aralarına sonradan katılan 2 yaşındaki Tunayla ganimetlerini paylaştı:)




Yumurta ve şekerleme avından sonra herkes parkta toplandı ve çılgınca eğlendiler .

Bizlere de hoş bir sada kaldı.

3 yorum:

Elif dedi ki...

böyle kutlamalarda sizin oraları resmen kıskanıyorum..
İçinize sindirsin :))

Nil dedi ki...

yeter ki çocuklar mutlu olsun. herşey onlar için değil mi zaten? bizim de kreşte bir arkadşalrı yumurta getirmiş arkadaşlarına. bizimki nasıl mutluydu.

kuzunun annesi dedi ki...

Ya evet , ben bu easterın dini motiflerine pek takılmıyorum , sonucta lojmandaki cocuklar bu vesileyle uzun süreden sonra biraraya gelip eglenme fırsatı buldular , anne-babalarda birseyler içip 2 çift laf etme olanagı buldu