30.03.2011

Bir öyle bir böyle

 

Bloglar tatsız , bir gün sayfamız acık bir gün kapalı. DNS ayarları deniyor , su deniyor bu deniyor ama yolunu bulamadık . Ama bu arada yazmaktan sogudugumuda belirtmeliyim. Yinede Elanın büyüme yolundaki bazı ayrıntıları kacırmamak adına yazmalıyım diyorum , zorluyorum kendimi.
 

Buralara bahar geldi gibi artık. Fırsat buldukca Ela dısarda , ya yakınlardaki kırlık arazide çiçek toplayıp ot yoluyor ( ot yolmaya bayılıyor:) ) ya cocuk parkında ya da balkonumuzda . Ögleden önceyi aktif gecirdiği için olsa gerek 26 ayı bitirdiğimiz su günlerde hala ögle uykularında kısalma konusunda yol katedemedik. 1.30-14.00 gibi yatıp 17.00 gibi kalkıyor . Dolayısıyla kendisinden erken yatma konusunda bir beklenti içinde olmamız söz konusu degil . Kreşe başlarsa bu iişlerinde düzelecegini umabiliyorum sadece.
 

Üniversite yönetimi degişti ve yeni yönetim kreş ihtiyacı konusunda hassas gibi. Bununla ilgili bir kurul olusturulmus ve bugün bir toplantı yapılacak , ben ve ilgilenen veliler gidecegiz. Sayıca cok olursak yaptırım gücümüzde olabilir belki. Gün cabuk gecsin saat 16.00 olsun gideyim diye bakıyorum :))Merak içindeyim gelişmeler ile ilgili. Bakıcımdan memnunum , evimde derlenip toplanıyor aa elanın okul ortamına ihtiyacı var , daha sosyal olmaya , bir süre sonra yetmeyecektir ki, lojmanlarda görüştüğü arkadaslarıda bu sne krese baslayacaklar , Ela evde olursa cok yalnız kalacak dye korkuyorum . öte yandan kampüste halledilmezse bu sorun her gün sabah -aksam 15 km getir götür , vakit-nakit kaybı , birde üstüne evde yıgılı bir sürüde işi olacak . Sırfi yorgunluk yani.. napacagız bilemiyorum ?
 

Babanne ve dedemiz buralarda , babaannenin fıtık ameliyatı var ayın 11 inde , daha sonrası bakım süreci , yani bir süre beraberiz .
Ela dedeyle cok iyi anlaşıyor , evin kalabalıgından pek mutlu . Babaanneden cikolata araklıyor . Dün baktım , yanına girmiş " Babili , koko nerde ??" diye soruyor. kimden ne alacagını cok iyi biliyor hınzır :))

Hızla büyüyor gercekten , kelime kullanırlıgı , cümle kurmalar o kadar arttıki :)

15.03.2011

Geri Döndük

Sonunda bloglarımız acıldı yasasınnn!!!

Birkac sorumsuz yüzünden günlerce bloglarımızdan uzak kalmak hoş olmadı . Allahtan nurturia vardı , bir nebze oradan arkadalarımızla haberleştik ama , bu blogu takip eden basta kendi annmeler olmak üzere pek cok sevdiğimiz var . Neyse , kaldıgımız yerden devam edelim biz.

Müzikli oyun grubumuz 2 haftadır devamlı sakinlerini buldu . Ekin ; Ela ;Ateş ve Rüzgar 4 lüsü ile gidiyoruz . zaten alanımız dar oldugundan anca sıgıyoruz , olmadı 1 kişi daha alır . fazlası can sıkıcı olurdu .

En küçükleri Ela oldugu için zaman zaman uyum gösterse de bazen ögretmenini dinlemeyip kendi kafasına göre sarkıya eşlik etmek istiyor , veya etrafında dönerek ve gülerek müziklere katılıyor . Şarkı bitince alkış diye bagırıp anneleri güldürmeye devam ediyor .

Kesinlikle çok ama çok egleniyor. Program yarım saat olmadı 40 dakika . İlk basta biz velilere biraz kısa gelmişti bu süre hani böyle tam havaya girecekken kesmiş olduk gibi. Ama küçük grupta bu süre içinde birebir olarakta daha rahat ilglenildiğini ve 40 dakika sonunda hakkaten ilgilerinin dagılıp renkli sandalyeleri üstüste koymaya calısmalarını , halkadan kacıp piyanonun tuslarına basmaya calısmalarını falan gördükce ögretmenlerinde haklı olduklarını görüyoruz . Zaten gidip merhaba demek , cocukların kosturup toplanması , ders bitipte yine odalardaki müzik aletlerine bakınmaları görmeleri falan derken 1 saati buluyor. Bu yaş için yeterli oldugunu düşünüyorum.

Bu arada piyano demeyi ögrendi Ela . Evdeki orgu dolabının üstünde durur. gecenler bana " Veee, veee piyano vee " diye orgu gösterdi. Dağarcığa giren yeni bir kelime oldug için sevindim , hemde dogal yolla neler ögrenebildiğini görüp sasırdım . İşte böyleler bu cocuklar , sünger gibiler maşallah .

Birazda resimler :

 

 

 

 
Posted by Picasa