25.01.2011

Pop

 
Posted by Picasa


Elayı emzirmeyi bıraktıgımdan beri boynumdaki et benine takık . Ne zaman beraber yanyana yatsak ve uyumaya calısıyor olsa , ya da ne zaman basına ters birsey gelmiş , aglıyor olup kucagıma alsam Ela'nın eli hemen benime gider , onla oynar , dokunur .Tırnagını takıp kanatmıslıgı falanda vardır aslında . Birkac gün yara bandıyla dolassam da cıkarınca eli hooppp orda, otomatik .

Benimin ismi Pop :))) Öyle . Sanırım topla özdeşleştiriyor. Dün gece yatarken aramızda gecen diyalog :

E. (El benin üzerinde ) Anne, bu pop , pop bu !!!
A. Evet annem , pop :)
E. Popppp !!
A. Çok mu seviyosun sen popu ?
E. Hı hııı
A. Ne kadar çok seviyosun
E. (yatagın içinde kollarını 2 yana açar ) Buuuuuu!!,

24.01.2011

İyiki dogdun Elaaaaa !!!!!!

 

 

 



Ela 2 yaşına gercekten de çok hızlı girdi. 21 Ocak Cuma günü mahalledeki arkadaşlarına , ctesi günü Nurtoş İzmir grubumuza ayrı 2 parti verdik . Her ikiside bol müzikli , oyunlu ve cıvıl cıvıl geçti . Çocuklar birbirini hırpalamadan , neşe içinde eğlendiler .( 2 yaş çocuğu olunca , birde böyle kuruntularımız oluyor maalesef) Anneler biraz hasret giderdi ama çokça bebeklerinin peşinde koştu . Gültekin de , elim kolum oldu sagolsun . Hersey istediğim, hayal ettiğim gibiydi. Darısı nice nice mutlu dogum günlerimizin başına.

2 yaş çocuğu annesi olmak , çok değişik hissettiriyor insana. Şimdiye dek bebek olarak gördüğün yavrunun artık çocukluk çağına geldiğini bilmek , görmek , arkadaşlarıyla iletişimlerine şahit olmak . Ay nebileyim , insan bir yandan bu kadar çabuk büyümesinler istiyor herhalde .

Canım kızım seni çokkkk seviyoruz . Sana çookkk mutlu geçirecegin bir yıl diliyoruz annen ve baban olarak . İyiki dogdun , iyiki dogurdum ve iyiki benim kuzumsun :)))


 
Posted by Picasa

17.01.2011

Kutlu dogum haftası

Ya hey ,hey ,hey . Duyduk duymadık demeyin . Eloş hanımın kutlu dogum haftası baslamıstır.

C.tesi oyun gurubu için play-barndaydık yine . Çok düzenli gidemediğimiz halde , karne hazırlamıslar bize. Yine bir sürü iyi sey , müziğe dansa düşkünlüğü , paralel degil birlikte oynamaya istekli olmak, uyumlulugu vs vs. uzatmayacagım . Anne-baba olarak şişindik bir süre :)))Sonra gercekle yüzyüze kalış.. Ela o gün totomuzdan ayrılmak istemedi. Alanda 2 dönüp hemen cıkmak istedi, uyumsuz ve mızmızdı . E neymiş efendim , bizler gibi yavrularında kötü günü olabilirmiş . Sürprizlere acık olmak lazım . 1.5 saatlik sürecin ancak yarım saatini gecirebildik orada, ki bende ilk kez girip oyun oynamak zorunda kaldım . Biraz top havuzunda bogustuk , arabalarla oynadık falan. Alan biraz küçük oldugundan , ve çocuk sayısıda az oldugundan sıkıldı sanırım . Ela çoluk-çocugun bol oldugu ortamı seviyor, kendinden geciyor resmen . İlk gün kalabalıktı ve hiç aramamıştı bizi. 2. gün nispeten daha az çocuk olsa da yinede yeterince çocuk vardı. Ama nedense babasıyla daha az eglendiğini hissetmiştik. 3. gidiş te böyle olunca arayıslara devam etme zorunlulugu dogdu yine . Su d.günü haftamızı atlatalım , Ankarayada gidip gelelim , bir çare düşüneceğiz elbet.

Yelizle Arcada geldiler . Masallah Arca da tam tersi süper ilerleme göstermiş durumda . Oyuncak evde vakit gecirmeyi çok çok sevdi oyun ablasıyla . Çocuklar çıkmak isteyince aldık onları artık , biraz Kipaya girdik . Bizim hem market alışverişimizi yapmak üzere . hemde birkac boyama kitabı ve haikaye kitabı almak üzere. Bu arada 1 liraya çok güzel kitaplar var . 3-4 tane atıverdik sepete. Yelizde bu arada , bagajda Ela için bir hediye oldugunu ve beraber inip arabadan arabaya aktarmak gerektiğini söyledi.

Bazıları blog bazıları nurturia vasıtasıyla tanıstıgım, canım ciğerim arkadaslarım anneler ve yavruları Eloşumun arkadasları bize( Tuna, Berk,Ege Doruk,Zeynep Ekin,Çınar,Arca,Demir Ares,Alpi, Aylin,Umut Barış) çok güzel bir sürpriz hazırlamıslar.

 

 

 

 
Posted by Picasa


Kurulumunda minnak elleriyle bizzat katkıda bulunan Eloş hanım 2 gündür kutuları cekip cekip yerlere boşaltmak suretiyle yeni dolabının tadını cıkarmakla meşgul.

İnce arkadaslarım benim , çok çok teşekkür ederiz tekrar .

Sabah ise bakıcı teyzemizin sürpriziyle uyandık. Oda çok cici bir kaskol eldiven takımı almıs kuzuma , d.gününü bekleyememiş, hemen vermek istemiş :)) Güldüm .. Ankara tatilimizde işimiz yarar artık sıcak sıcak :))

Cuma günü mahalledeki miniklerle evimizde ufak bir pasta seremonisi düşünüyorum. Kimseye haber vermedik henüz , spontone bir cay saati seklinde düşündüm . Buradaki partiler büyük oluyor aslında , lojmandaki coluk cocuk tüm ahali anne ve babaları ile geliyorlar .Kidonya da( okulun özel iletme kafeteryası)yapılıyor ve tantana gerektiriyor . Gözüm yemedi açıkçası.

Ayrıca ben İzmirli Nurtoş analarımla daha samimi , kendi evimizde çocuklarımızın da daha rahat edebilecegi bizbize bir parti yapmak istiyorum , öyle de yapacagım . Temalı, pinyatalı partiler seneye kalsın artık ( hem biraz hatırlasında ) .

10.01.2011

sıpoş

 

Ela'yı bu aralar 2 dakika bırakmaya gelmiyor , nerden ne şekilde çıkacagı belirsiz. şekil a 'da defalarca elinden aldıgım , ısrarla bulup geri aldıgı gözlüğüm ve oyuncak kutusunu gecirmiş halde süzülürken :))
 

Yapmamamız gereken seyler arasında su ve süt biberonu ile yanlız bırakmak ( masa sehpa düz yüzey ne bulursa üstüne döküp sıvazlıyor) idi , balık kraker konusunu da atlamamız gerektiğini öğrendim .
 

Bu montu 2-3 yas aslında ama kış basında giydirdiğim zaman dar oluyordu.Şu agız yaraları yüzünden 5-6 gün yiyip içemeyince zayıfladı sanırım garibim . Boyuda uzamıs , kendim ölctüm yanlıs degilse 92.cm. Hiç fena degil . Kiloda 15 e düşmüş olmalı . Yeni yasına daha fit ( :))) ) giriyoruz ..Az kaldı...
 
Posted by Picasa

7.01.2011

Dubai sonrası

bir miskinlik , bir elin yazmamaya gidişi ki yazacak pek cok sey oldugu halde . Sadece facebooka biraz foto yüklemek bile yordu beni. Video yükleyeyim , foto yükleyeyim beni kasan seyler olmaya basladı. 600 tane foto cekmişim . Kötüleri ayıkla sudur budur derken , blog yazısının draftını olustururken baktım ki bir arpa boyu yol almamısım . En iyisi mi ben yine birkac fotoyla işi kotarayım . Sonra devam ederim belki kaldıgım yerden .

 

 

Dubaide kimyager kuzenlerimizin yanına gittik. esimin dayısı ve yengemizde oradaydı . Tam aile senliği oldu bizim için . Ela "dayuuu" demeyi pekiştirip "yinge" demeyi ögrendi:)) Birde Onur hayranlıgı vardı ki sormayın. "Onunnn !!! " asagı Onur yukarı , hep peşinde dolastı. Zeynep'e de abla abla hitabetiyle herkesin gönlünü kazandı. Komsu kızı Egesu ile yakınen ilişki kurmaya calıssa da , Egesu Ela'yı çok kıskandıgından pek barıscıl davranmadı , ama hergün gelmeyi de ihmal etmedi ( Onur ve Zenepin ilgisinin Elada olmasını kıskandı sanırsam)

 

Dubai gercektende koy parayı cebine yap alışverişini şeklinde bir şehir. Ela için ufak tefek alışveriş yaptım tabi. Magazalarada bakınırken hep onu düşünerek dolastım. Annelik içgüdüsü , artık kafa baska türlü calısmıyor. Kendime yaptıgım kıyak ise çok uzun zamandır istediğim ama bir türlü denk getirmediğim Teva sandaletlerime kavusmak oldu. Pek mesudum be blog. Ayrıca Tevaları görünce oracıkta bıraktıgım, New Balance ayakkabıların TR de 2 katı oldugunu görünce bir pişmanlıkta sarmıyor içimi degil hani. Böyle durumlarda hep KV nin " Gözün karnı yok ki doyurasın" lafı geliyor aklıma. Neyse,next time diyelim artık olursa..

Onun dısında Dubai öyle fazla da tarihi turistik bir yer degil . Gökdelenler falan fişman , güzeller ama Japonya'dan sonra öyle çookkta etkilenmedim ben. Benim için en egzantrik gün çöl safarisine çıktıgım gündü . Ela'da geldi , kumların içinde yüzdü resmen , gece eve döndüğümüzde bezinden bile kum cıkıyordu misal. Güzel ve her zaman hatırlanacak bir gün oldu benim için. (Tabiki hepimiz için )

Posted by Picasa

Hava sıcaktı. Sandalet-tshirt ikilisi ile dolastık gündüzleri, aksamları kapsonlu sweatler yetti . Xmas dolayısıyle alışveriş merkezleri, cafe ve restoranlar ısıl ısıldı, gözümüz gönlümüz açıldı . İyte nin daglarından sonra peekkkk iyi geldi.

Ayrıca bu gezi Eloşumuzla yaptıgımız ilk yurtdısı deneyimimiz olarakta tarihe gecti..