13.12.2011

Kendim hakkında bilinmeyen yada az bilinenler

Zamanın birinde kendimiz hakkında bilinmeyen gercekleri yazmıstık sanırım , ama neler yazdıgımı pek hatırlamıyorum. Madem mimlendik , aklıma gelen bir kac seyi hemen sıralayayım.

• Cocukken bisikletim olmadı ( Küçük Emrah tribi böhüü.) Cok sevgili abim ortasona gelince kendine küçük gelen bisikleti bana devretmeyerek satmıs hain , kendine harclık maksadıyla. Babam o zamanlar Suudi Arabistanda bana harclık yollamıs güya bisiklet alınsın diye , annemde o parayla ( 25000 riyal olması lazım ) beni Anadolu liseleri için hazırlık kursuna yollamıstı. Mazi kalbimde yaradır..:)))
• Bisiklet kullanmayı 25 yasımda au-pairlik yapmak için İngiltereye gittiğimde örgendim.
• Sac konusunda takıntılıyım. 6 yıldır İzmirde kendime iyi bir kuaför bulma adına defalarca kuaför degiştirdim. Son numaram Agoranın karsısındaki Levent Özlü. Mutlulugu buldum sonunda sanırım. Ama sürekli düzelttirmeye gittiğimden sacımı uzatamıyorum.
• Aynı takıntımı Ela üzerinde de devam ettiriyorum. Onun sacıda istediğim kıvama gelemedi henüz. Sac bırakmadım cocugun kafasında.
• Elanın kıyafetleri konusunda takıntılıyım. Renkleri uyumlu olsun diye kasarım. Çorabının rengi tutsun diye , magaza magaza dolasıp gönlüme göre corap aramıslıgım var. Bu konuda mutlulugu ise Pentinin web sitesinde buldum en sonunda , bu kış yırttık sayılır :))
• Küçükken tam bir kitap kurduydum, çok okurdum ve annem gözlerimin bozulmasını aksam loş ışıkta kitap okumama bağlar. Şimdilerde aylarca elime kitap almadıgım zaman oluyor. Sonra bir ask geliyor kısa zamanda 3-4 tanesini birden okuyorum. Ama bu konuda kendimden pek hoşlanmıyorum. Elime bir kitap alıp odama cıktıgımın 10. dakkası yatakta uyuyup kalıyorum hep.
• Küçükken Milliyet Kardeş , Milliyet cocuk, sonrasında Hey , Heygirl ve Blue Jean dergilerini takip etmek ayrı bir hastalıktı.Bir sonraki sayısını merakla beklerdim. Şimdiki cocuk dergilerini begenmiyorum.Ben 4 gözle beklerdim cıkmasını. Az ve kıymetliydi , şimdi market rafları dergilerle dolu, 2 dakikada elinde kalan oyuncakları ile.Sevmiyorum, Ela için herhangi bir anısının olacagını da sanmıyorum ama istediği için yinede alıyorum.
• Origami yapmayı seviyorum. Önüme o kagıtları serseler , zor diagramları ögretecek bir hocayıda basıma verseler, saatlerce bıkmadan kagıt katlayabilirim. Elanın bebek sekerlerini origamiden ben katlayıp yapmıstım , 100 tane. Düşünüyorumda ne sabır :))
• Diyelim ki Elaya ya da bana birsey almam lazım , kafaya takarım , en kısa zamanda almaya calısırım. Gültekine söylerim mesela bizi suraya götür buraya götür sunu alacagım diye. Hayıflanır , sonra yapalım der. Bu cok cok ufak bir sey, önemsiz birsey olabilir. Bunun için 100 km tepebilirim, yeterki işim hallolsun. Müthiş takıntılıyım bu konuda.
• Çocuguma aylardır oyuncak almıyorum. ( Kaka anne- pis anne) Acıkcası oyuncakları cok pahalı buluyorum, özellikle de lisanslıları. Bu konuda pintiyim. TV de reklamı cıkan pek cok seyi "Anne bunu alsanaaa" seklinde en dokunaklı sesiyle isteyen cocuguma karsı o an bir vicdan yapsamda , sonradan geciyor. Zavallı kuzum:)Evde hiç oynamadıgı en az 20 peluşu var , gelen giden peluş almış, biz de almısız zamanında, bir kısmı benim genclik yıllarından kalma belki ama cogalıyorlar sürekl:)) En son babası Miki-Minnie aldı , allahtan onlarla biraz olsun oynuyor. gecenlerde Pepeenin pelusunun alsam mı diyordum, son anda vazgectim. Oynama ömrü bir hafta olacaktı muhtemelen.
Oyuncak deyince , Elanın bir tuhaflıgı , bebeklerden hoşlanmıyor pek. Özellikle su eli kolu uzun sosis bebek mi deniyor , onlardan , gördüğünde huzursuz oluyor , aglıyor bazen. Annem almıs bir tane , geri verdi kadına , bunla sen oyna diye. Babaanesinin getirdiğini ise oyuncak sepetinin derinliklerine gömdü. Bir süre bebek olarak sadece Calliou ile oynamıstı:))Bir seferinde pazarda Recep İvediğin bebegini görüp , yine katıla katıla aglamasını da hiç unutmayacagım. Hadi onda haklı ama..
• Elayla kes yapıstır, hamur vs aktivitelerinden ben daha fazla keyif alıyorum . 3 senede anaokuluna gitmişim hani. Görende cocuklugunu yasayamamıs sanacak:))
• Hayatımda mangodan tek alışveriş etmemiş ve bunun eksikliğini duymamış bir kadınım:))))))
• Ve evet halıya düşen bir yiyecegi bende yerim Elayada fazla müdahale etmem :)


Buraya kadar katlanıp okuyabildiyseniz ve bu mim size henüz ugramadıysa hadi dökülün bakalım incilerinizi.

8 yorum:

nil dedi ki...

Benim mimime cevap verdin di mi ? yeliz'in değil :P

sonuna kadar okudum ama, mazi kalbimde yaradır da hayale daldım. acil içesim geldi,kulağımda muhteşem sülümanın sesi mazi kalbimde bir yaraaaa (ilk aşk filmden) toplanıp,şu içme muhabbeti yapıla.o ka:P

kuzunun annesi dedi ki...

aynısı degil mi ?

Dukanım bitmeden içki muhabbet yapmam, mam mam mammmm:)) 51 gün kaldı

Deli Anne dedi ki...

A, okudum hem de keyifle okudum.. ben de yazayım bunu:)

ElfAna dedi ki...

Nilllll, toplasip yapalim:)
Elos' un kiyafetlere herkes hasta.Demek ki dogru yoldasin Hayat;)Dergiler konusunda ayniymisiz.Origami konusunda neden seni her firsatta sıkıstırmıyorum ki? Hadi canim; Mango ha!

berre_visal dedi ki...

cok keyifle okudum.cok güzel yazı olmus.:D yüreginize saglık...

yeliz dedi ki...

neayyyy mangoan alışveriş yapmadın mı!!! katiyen mümkün olamaz. sen kadın olabilemezsin:)))
saçlarının hastasıyım, rachel gibi bişeysin benim için! friends rachel anladın sen onu:P

kuzunun annesi dedi ki...

Amanda rachellar götürsün seni, kanımca beni görse kahrolur kendisi :))

pr dedi ki...

fazla oyuncak almama,mango ve halıya düşen yiyecek konularında aynıymışız, kendiminkileri yazarken neden bunlar aklıma gelmemişki:))