2.11.2011

İstiyom bennn

Evet evet artık istemek yerine kullandıgı OYTUM kelimesi tedavülden kalkmış durumda . Basbaya dogru fiili kullanmaya başladı . Ama ne şekilde dersiniz?

Az önce cocuk kanalında reklamlar cıktı ,malum çocukların tüketim çılgınlığına gaz , anne babaların ceplerine yara. Çakma i-pad çıkmış çocuk için , görür görmez "bunu istiyom ben anne " . Güldüm. Arkasına çilek kız çıktı "Çiyek kıs istiyom ben anne":))) Ne yapacaksın yavrum , baban minnie mouse almış ya sana , onunla oynarsın dedim. Oda hemen "tamam anne , onla oynarım" deyiverdi. Oyyy oldum , içimin yağları eridi hemen . Bakalım ne zamana kadar bu şekilde oyalanacak .

Birde prenses çılgınlığı başlamış durumda . Geçenlerde piyenses elbisesi istiyom benn diyordu . Henüz almadık gerci ama babası y.dışı gezisinden birşeyler buldu galiba tütülü mütülü. Onuda siyah istedim , gotik piyenses :)))Halloween sebebiyle bulması sorun olmadı sanırsam, bakalım Elo hanım begenecek mi? Tabi ben pembeye alerjik bir ana olarak bir kere bu kara çabuk bu tarz isteklerle karşılaşacağımı sanmıyordum . Kreşteki arkadaşlarından öğrendiğini sanıyorum. Baktım , yine az önce ben piyenses dvd si istiyom anne diyor , bizde yok kızım diyip konuyu saptırdım yine . Ama diyorum ya bakalım ne zamana kadar yiyecek :))

6 yorum:

Deli Anne dedi ki...

Hiii, yerim ben o gotik prensesi:)

Elif dedi ki...

gelsin tütülü kıyafetiniz foto isteriz hemen. Nasıl yakışır benim piyensesime kim bilir :))

k.i.s.d. dedi ki...

Ben de bahanelerle geçiştirmeye çalışıyorum bu tür şeyleri ama bi arkadaşla geçen bi anımı anlatmak istiyorum:
kızı 3.5 yaşında,TV açık, reklamlar var, çocuk ürünü reklamı.
minik: Anne ben bundan istiyorum
arkadaşım: tamam
sonra bana : Hep tamam diyorum böylece sürtüşme olmuyor ama unutuyor almıyorum hihihi dedi.
Cevdet'e sökmedi lakin,bizimki istediği şeyi unutmuyor, sanki kafasında bi liste var, her markete gittiğimizde o listeyi saymaya başlıyor. Biz zararlı argümanına sığınıyoruz ama belki başka ailelerin işine yarar deyu yazasım geldi.

İpek dedi ki...

Ben de bakarız markete/oyuncakçıya gidince diyorum, tamam deyip seviniyor, sonra unutuyor. Alamayız dersem aklına daha çok takılıp yer ediyor.

nil dedi ki...

Pembe alerjili canım arkadaşım,

Ayşe Arman'ın kızı ile ilgili bu siyah pembe kostüm konulu bir yazı okumuştum bulursam sana linkini atarım.

Hazırlıklı ol,okul Ela'mı da pembeci yapabilir:)

kuzunun annesi dedi ki...

Nilcim sanırım minnie mouse onu pembeci yapmak üzere zaten:))